خوش بینی محسن رضایی به آینده مذاکرات ایران و آمریکا

۰۸ مهر ۱۳۹۲ | ۱۴:۰۱ کد : ۱۹۲۲۲۰۱ سرخط اخبار

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: به آینده مذاکرات ایران و آمریکا خوشبین هستم و معتقدم تغییرات اساسی در روابط این دو کشور شکل خواهد گرفت.

محسن رضایی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در آذربایجان شرقی، گفت: در 10 سال گذشته وقوع اتفاقاتی همچون حمله آمریکا به عراق و جنگ اسرائیل و فلسطین و حمایت ایران از دولت جدید عراق و مساله غزه، منجر به تبدیل شدن ایران از یک قدرت داخلی به یک قدرت منطقه ای شد.

وی افزود: ایران بواسطه این اتفاقات، اقتدار کسب کرده است که متناسب با آن باید در سیاست خارجی خود تغییراتی ایجاد کند تا با حفظ ارزش های انقلاب در عرصه جهانی حضور یافته و وارد فاز جدیدی از روابط خارجی در عرصه بین الملل شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین اظهار کرد: ایران با ایجاد تعامل با قدرت های جهانی و آمریکا نقش خود را در منطقه بهتر ایفا خواهد کرد و این تعامل، اهدافی چون محو سلاح های شیمیایی و اتمی، برداشته شدن تحریم های اقتصادی و رفع ناامنی های بوجود آمده در منطقه را دنبال می کند.

رضایی با اشاره به گفت وگوی تلفنی روحانی و اوباما نیز گفت: مکالمه اخیر روحانی و اوباما حمل بر نرمش قهرمانانه بوده و البته جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب نیز چندین مورد همچون آزادی گروگان های آمریکایی را تجربه کرده است.

وی با بیان اینکه "به آینده مذاکرات ایران و آمریکا خوشبین هستم"، افزود: معتقدم تغییرات اساسی در روابط ایران و آمریکا شکل خواهد گرفت و اگر آمریکا اجازه ندهد مذاکرات به بن بست برسد، این می تواند یک موفقیت بزرگ برای این کشور باشد.

رضایی در ادامه، به انتخابات اخیر ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: غرور، عامل اصلی شکست اصولگرایان در انتخابات بود.

وی در برابر این پرسش که "در صورت پیروزی در انتخابات، آیا با آمریکا مذاکره می کردید؟" پاسخ داد: در صورت پیروزی در انتخابات، به نوعی دیگر با ایجاد یک فضای مانور در سیاست خارجی، به سوی اهداف تعیین شده حرکت می کردیم. شکل اجرا و نحوه مذاکره با آمریکا به سلیقه خود رئیس جمهور است ولی سیاست های کلی را رهبری تعیین می کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان، راهکار مقابله با ایران هراسی را روشن کردن اهداف جمهوری اسلامی ایران برای جهانیان دانست و تصریح کرد: تحقق این اهداف باید بصورت طرح مدل و با مشارکت کشورهای منطقه انجام شود.


نظر شما :