روایت زیباکلام از حاج قاسم سلیمانی
صادق زیباکلام در یادداشتی برای مثلث، درباره حاج قاسم سلیمانی نوشت.
متن این یادداشت به این شرح است: «قطعا سردار قاسم سلیمانی شخصیت کاملا متفاوتی نسبت به بسیاری از چهره های سیاسی حاضر در کشور است. البته این اختلاف شخصیتی ایشان با دیگر هم قطارانش مدیون سمت و جایگاه ایشان در سپاه قدس نیست چرا که دلیل مهم اینکه ایشان تبدیل به شخصیت قابل قبول و مورد احترام در میان جناح ها و جریان های سیاسی شده اند را باید عمل به فرمایشات امام راحل دانست.
زیرا هما ن طور که بسیاری در خاطر دارند، امام در 24 اسفند 1360 یعنی در شرایطی که نه تنها در عرصه جریانات داخلی کشور، احزاب نیرومند اسلامی حضور فعال داشته بلکه هنوز جنایت های سازمان منافقین در اوج بود و حزب توده و بسیاری از احزاب کمونیستی و ملی گرا رسما و علنا فعالیت می کردند، یعنی در شرایطی که اگر قرار بود سپاه و بسیج و قوای نظامی در مسائل سیاسی احزاب مداخله کنند، قطعا آن دوران مصداق بارز آن بوده است، با صراحت می فرمایند: «ورود سیاست در ارتش، شکست ارتش است. این را باید بدانید و شرعا جایز نیست.»
امام خمینی در همین سخنرانی و در فرازهایی دیگر ورود قوای نظامی و بسیج به عرصه مناقشات سیاسی حتی به نفع خالص ترین جناح ها و جریان های صد در صد اسلامی را نیز صراحتا نهی کردند. امام می فرمایند: «من عرض می کنم به همه این قوا و به فرماندهان این قوا که این افراد در هیچ یک از احزاب سیاسی، در هیچ یک از گروه ها وارد نشوند. اگر ارتش یا سپاه پاسداران یا سایر قوای مسلح در حزب وارد بشود، آن روز باید فاتحه آن ارتش را خواند. در حزب وارد نشوید، در گروه ها وارد نشوید، اصلا. تکلیف الهی و شرعی همه شما این است که یا بروید حزب یا بیایید در ارتش باشید.»
سردار قاسم سلیمانی نماد فردی است که با اخلاص و تمام توان طی سال های متمادی از دخالت در مسائل سیاسی خودداری کردند. البته این تنها دلیل برای مورد اعتماد بودن ایشان در میان جریان ها و احزاب نیست چرا که در تمام سال هایی که نام سردار قاسم سلیمانی شنیده شده است، هیچ گاه از ایشان موضع گیری تندی دیده نشده است. هیچ کس به یاد نمی آورد که وی در وقایع مختلف موضع گیری انجام داده باشد یا اتهامی را متوجه شخصیت های سیاسی کشور که قطعا از افراد مهم و تاثیر گذار در مسیر نیل به اهداف خود بوده است، کرده باشند.
دقیقا در همان دورانی که بازار توهین و اتهام در کشور داغ و سوزنده بود، ایشان لزومی بر دخالت خود در آن مسائل ندیدند. اینها همان دلایلی است که موجب می شود شخصیت ها و جریان های سیاسی خود را در غم سردار شریک بدانند. قطعا قاسم سلیمانی یک قهرمان جنگی و یک وطن پرست واقعی است که سال ها بعد بسیاری او را درست خواهند شناخت. از آن جهت که وی مردی است که به دور از هر گونه حاشیه و جنجالی به وظایف خود عمل می کند. از آن جهت که در تمام این سال ها چه دوران جنگ و چه پس از آن یک سرباز بی ادعا بوده و انجام وظیفه کرده است. این مرز و بوم به امثال این مرد نیاز دارد. در نهایت قاسم سلیمانی نماد خضوع، فروتنی و انسانیت است که سبب قوت قلب برای دیگران می شود.»
نظر شما :