رویترز: روحانی مانع افزایش قیمت نفت شد
ایسنا- بهای نفت در بازارهای جهانی امروز دوشنبه در پی انتشار اطلاعات اقتصادی امیدبخش از سوی چین به بالای 109 دلار در هر بشکه رسید اما از سوی دیگر پس از انتشار علائم مثبت از سوی ایران و آمریکا مبنی بر تمایل تازه برای پایان دادن مناقشه هسته یی ایران قیمت ها بالاتر نرفت.
به گزارش رویترز، حسن روحانی رییس جمهور ایران در مراسم تحلیف خود خواستار گفت وگو برای کاهش دشمنی و خصومت ها شد.
در فاصله چند ساعت پس از سخنرانی روحانی آمریکا اعلام کرد که آماده همکاری با دولت روحانی در صورت جدیت تهران است.
بهای نفت برنت دریای شمال با پنج سنت افزایش 109 دلار در هر بشکه معامله شد و همچنین نفت سبک آمریکا با دو سنت کاهش به 106 دلار و 92 سنت در هر بشکه رسید.
جاناتان بارات رییس اجرایی موسسه تحقیقاتی بارات در سیدنی استرالیا گفت: با توجه به تغییر لحن ایران و سخنان آمریکا ما شاهد کاهش نگرانی ها در خاورمیانه و ایران هستیم.این یک تغییر خوب است و باعث کاهش قیمت ها خواهد شد.
آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم های سختی را علیه ایران اعمال کرده اند و باعث کاهش صادرات نفت ایران شده اند.
تهران در مقابله این تحریم ها تهدید کرده بود که خلیج فارس را که مسیر صادرات نفت از خاورمیانه محسوب می شود مسدود خواهد کرد.
نگرانی ها درباره عرضه نفت باعث ماندن بهای نفت بالای صد دلار در هر بشکه شده است و در سال جاری به رغم این که اقتصاد جهانی از خود ضعف نشان داده و باعث کاهش رشد تقاضای نفت شده قیمت ها همچنان بالا مانده است اما گزارش غیر منتظره آمریکا درباره اشتغالزایی دراین کشور نیز ممکن است باعث کاهش قیمت ها شود.
آمریکا در گزارشی اعلام کرد تعداد مشاغل ایجاد شده در خارج از بخش کشاورزی در ماه گذشته 162 هزار مورد افزایش یافته که کمترین رشد طی چهار ماه گذشته و همچنین پایین تر از انتظارات تحلیل گران است.
بارات گفت: ما همچنین شاهد برخی تغییرات در قیمت ها پس از گزارش اشتغالزایی آمریکا هستیم.
وانک تائو تحلیل گر خبرگزاری رویترز نیز گفت: انتظار می رود بهای نفت برنت به محدود 106 دلار و 76 سنت تا 107 دلار و 40 سنت و بهای نفت آمریکا به محدوده 104 دلار و12 سنت تا 105 دلار و 2 سنت در هر بشکه کاهش یابد.
از سوی دیگر آمارهای مثبتی در پی توسعه بخش خدماتی در چین به گوش می رسد. اگرچه اطلاعات مثبت از سوی دومین کشور بزرگ مصرف کننده نفت جهان باعث افزایش قیمت ها شده نگرانی هایی دیگری نیز در افزایش قیمت ها دخیل بوده که از آن جمله می توان به کاهش صادرات از سوی لیبی، عراق و یمن اشاره کرد.
صادرات نفت لیبی به دلیل اعتراضات و ناآرامی ها در بنادر شرقی این کشور 70 درصد کاهش یافته است.
همچنین صادرات نفت عراق نیز ممکن است درماه سپتامبر به دلیل عملیات های مرمت و بازسازی بین 400 تا 500 هزار در روز کاهش پیدا کند. همچنین گزارشات حاکی از این است که قبیله نشینان یمن خط لوله اصلی صادرات نفت این کشور را مجددا منفجر کردند که باعث توقف صادرات نفت این کشور شده است.
نظر شما :