در کمسیون امنیت ملی با محمد جواد ظریف چه گذشت؟

۱۵ مرداد ۱۳۹۲ | ۰۵:۱۰ کد : ۱۹۱۹۵۲۹ سرخط اخبار


این روزها در حالی سپری می شود که همگان منتظر تشکیل هیئت دولت و رای نمایندگان مجلس به کابینه پیشنهادی آقای روحانی می باشند. امروز قرار بود بهارستان میزبان وزرای پیشنهادی خارجه و دفاع باشد.در همین راستا محمد جواد ظریف ساعت 2 بعدازظهر میهمان کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بوده است. اما گویا به دلیل طولانی شدن مذاکرات کمسیون با وزیرخارجه پیشنهادی جلسه با وزیر دفاع به فردا موکول شده است.

به گزارش «تابناک»، اخبار حاکی از ان است که وی در این جلسه از برنامه های سیاست خارجی دولت یازدهم دفاع نموده است و توانسته است رضایت کامل نمایندگان را جلب نماید.

وی در این دیدار در رابطه با سیاست خارجی دولت یازدهم اعلام کرد است که اعتدال نتیجه خودباوری و اعتماد به نفس است و تندروی نتیجه ضعف است. وی افزوده است بنده به توان جمهوری اسلامی در جهت ایفای نقش جهانی با توجه به استقلال و داشتن نمونه ای ویژه مردم سالاری دینی اعتقاد دارم.

ظریف در رابطه با سیاست خارجی اعلام کرده است که معتقد است سیاست خارجی جمهوری اسلامی باید واحد باشد، و حتما با مجلس باب مفاهمه را برای رسیدن به فهم مشترک در حوزه سیاست خارجی در صورت گرفتن رای اعتماد خواهد گشود.

ظریف همچنین با اشاره به اینکه در حوزه سیاست خارجی باید وزارت خارجه با مسوولان نظام هماهنگ باشد، گفته است که خود را ملزم می دانم تا با نظرات مقام معظم رهبری هماهنگی داشته باشد و اگر حتی نظرات کارشناسی اش با نظرات حضرت آقا مغایرت داشته باشد، تبعیت از نظرات ایشان را لازم می داند.

وی همچنین در رابطه با ارتباط  با موسویان دیپلمات سابق ایرانی اعلام کرده است، ایشان همکار بنده در ایران بوده است و بعد از خروجش از ایران هیچ گونه تماسی با وی نداشتم. ظریف در رابطه با بحث گرین کارت اعلام کرده است که بحث داشتن گرین کارت من کاملا دروغ است و علی رغم اینکه ده سال است می توانستم گرین کارت داشته باشم اما هرگز نگرفته ام و بچه های خودم هم ساکن ایران هستند.

وی در پاسخ به سئوال علت اینکه از او تعریف می کنند گفته است که صحبت کردن با لفظ منطقی و ارام و ندادن بهانه به دست جنگ افروزان با عدول از مواضع دو بحث کاملا جدا می باشد. وی تاکید کرده است که هیچگاه از مواضع عدول نکرده است، بلکه با زبان منطقی صحبت کرده است  که باعث انفعال جنگ افروزان شده است. وی تاکید کرده است که به همین دلیل هیچ کس از کسانی که معروف به تندروی هستند از من دل خوشی ندارند و از من تعریف نکرده اند.

ظریف در پایان گفته است که  ما یک پیام جهانی و یک الگوی جهانی برای ملت ها داریم و آمریکا از این پیام و الگو می ترسد، ما باید زبان بین المللی را بدانیم و هدف خود را با کمترین هزینه و بیشترین منافع دنبال کنیم. خودباوری و توانمندی جمهوری اسلامی قادر به برداشتن موانع از سر راه سیاست خارجی است و ضرورت آن فهم مشترک و هم افزایی در حوزه اجراست.

گفتنی است، ظریف در کتاب خاطراتش که به تازگی با نام «آقای سفیر» منتشر شده است، در مورد رابطه اش با رهبر انقلاب می گوید: «فکر می کنم در بهمن ماه سال ۱۳۸۰ بین من و آقای دکتر خرازی برای رفتن به نیویورک توافق صورت گرفت. ظاهرا آقای دکتر خرازی نیز همان موقع موضوع اعزام من را به رهبری هم گفته بودند. بعد ها رهبری به من فرمودند که همان روز من به آقای حجازی گفتم که بهترین گزینه برای نیویورک شما هستید؛ اما بگذارید روند معمول وزارت خارجه طی شود. وقتی که رسما به ما معرفی شدید، شما هم رسما موافقت کنید... همچنین نکاتی را که برای مأموریت لازم بود یادآوری کردند. از جمله نکته ای را فرمودند که من در همه کلاس هایم برای دانشجویان گفته ام. به من فرمودند، حتی اگر در موردی یقین داری که دیدگاهت ۱۸۰ درجه با من مخالف است، وظیفه داری دیدگاهت را بگویی. حتی ایشان مطرح کردند که این یک وظیفه شرعی است. بحمدلله من نیز همیشه این کار را انجام دادم». 


نظر شما :