بازتاب نتایج انتخابات ایران در رسانههای جهان
با پایان یافتن کار رای شماری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس جمهور آتی کشورمان، رسانه های خارجی مختلف به پوشش گسترده اخبار انتخابات ایران و نتایج آن پرداختند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، فاکس نیوز در پایگاه اینترنتی خود در خبری با عنوان رییس جمهور جدید ایران به دنبال ایجاد تعامل سازنده است، گزارش داد: حسن روحانی مذاکره کننده هسته یی سابق ایران به عنوان رییس جمهور جدید این کشور انتخاب شد. در این گزارش همچنین به حضور گسترده مردم در انتخابات ریاست جمهوری کشورمان اشاره شده است.
پایگاه اینترنتی فاکس نیوز گزارش داد از دیدگاه بسیاری از اصلاح طلبان در ایران این روحانی 64 ساله بازتابی از افکار هاشمی رفسنجانی را در رویکرد خود نسبت به مسائل سیاسی خارجی خواهد داشت. این روزنامه به نقل از یک تحلیل گر مسائل ایران در دانشگاه ایستریر ویرجینیا گزارش داد روحانی از حمایت بسیاری برخوردار بود و یکی از دلایل آن حمایت رفسنجانی از وی بود.
در همین حال روزنامه هافینگتون پست گزارش داد کاندیدای اصلاح طلب انتخابات ریاست جمهوری ایران توانست با اختلاف قابل توجهی پیروز این انتخابات شود.
این روزنامه همچنین گزارش داد پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری در دور اول نشان می دهد که این مذاکره کننده هسته یی سابق جمهوری اسلامی از حمایت مردمی قابل توجهی برخوردار است.
هافینگتون روحانی را کاندیدای مورد حمایت بسیاری از منتقدان دولت محمود احمدی نژاد رییس جمهوری کنونی کشورمان دانست. از دیدگاه روزنامه هافینگتون پست، انتخابات ریاست جمهوری ایران و نتیجه آن می تواند فصلی جدید را در معادلات سیاسی خارجی تهران رقم زند.
صدای آمریکا نیز در پایگاه اینترنتی خود گزارش داد که روحانی به عنوان کاندیدای اصلاح طلب میانه رو توانست پیروز انتخابات ریاست جمهوری ایران شود. صدای آمریکا روحانی را کاندیدای محبوب اصلاح طلب ها دانست و گزارش داد که وی نزدیک به 19 میلیون رای را از میان 37 میلیون رای از آن خود کرده است.
صدای آمریکا همچنین به اختلاف قابل توجه آرای روحانی و قالیباف، دیگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد.
صدای آمریکا میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری کشورمان را حدود 70 درصد اعلام کرد.
نیویورک تایمز نیز گزارش داد که کشورمان روز جمعه شاهد تحولاتی قابل توجه بود. این روزنامه در پایگاه اینترنتی خود نوشت تعداد بسیاری از ایرانیان در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند.
توماس ارد برینک خبرنگار نیویورک تایمز در ایران به میزان مشارکت مردمی بالا و قابل توجه در این انتخابات اشاره کرد.
روزنامه گاردین نیز گزارش داد: کاندیدا میانه روی انتخابات ریاست جمهوری پیروزی شگفت انگیزی را در عرصه رقابت های انتخاباتی برای خود به ارمغان آورد.
در گزارش روزنامه گاردین می خوانیم: در حالی که ایران در شرایط حساس سیاسی قرار دارد روحانی توانست تعداد قابل توجهی از آرا را از آن خود کرده و از کشیده شدن انتخابات به دور دوم جلوگیری کند.
روزنامه گاردین پیروزی روحانی را عاملی برای جلب خرسندی و رضایت بسیاری از اصلاح طلبان در ایران دانست.
این روزنامه همچنین نوشت پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری روحیه غلبه بر مشکلات اقتصادی را میان ایرانی ها تقویت کرده است.
روزنامه گاردین روحانی را چهره ای میانه رو معرفی کرده است که از ایجاد فضای باز و آزاد سیاسی و بازنگری و احیای روابط با جهان غرب حمایت می کند و این مسئله می تواند از تنش ها در روابط بین المللی ایران بکاهد.
روزنامه گاردین همچنین نوشت: مقام های غربی حسن روحانی را به عنوان "سیاستمدار و دیپلماتی مجرب" می دانند که می توان با او تعامل داشت.
نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری کشور
روزنامه گاردین در ادامه گزارش خود عنوان داشت: روحانی دارای مدرک دکتری از دانشگاه گلاسکو است و پیشتر به عنوان مذاکره کننده هسته یی جمهوری اسلامی ایران مشغول به کار بود.
در همین حال روزنامه واشنگتن پست در گزارش خود به حضور گسترده مردم در انتخابات اشاره کرد. اما این روزنامه آمریکایی در این گزارش بر آن بود تا نقش انتخابات را در رویکردهای سیاسی تهران کم اهمیت جلوه دهد.
روزنامه واشنگتن پست با طرح پرسش ها و پاسخ هایی به دنبال آن بوده است تا نشان دهد که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در تغییر برنامه های هسته یی، سیاست خارجی و برخی دیگر از مسائل بی تاثیر است.
روزنامه نیویورک تایمز همچنین در گزارشی دیگر به مسئله انتخابات ایران پرداخت و اعلام کرد که رای دهندگان ایرانی یک روحانی میانه رو را که به آزادی های فردی بیشتر معتقد است، به عنوان رییس جمهور خود انتخاب کرده اند.
نیویورک تایمز در این گزارش از روحانی به عنوان فردی یاد کرد که رویکرد سازش گرایانه تری را در قبال روابط بین المللی دنبال می کند.
روزنامه وال استریت ژورنال نیز در گزارشی با عنوان "کاندیدای میانه رو پیروز انتخابات ریاست جمهوری ایران شد" نوشت حسن روحانی کاندیدای مورد حمایت منتقدان دولت و فراکسیون های سیاسی اصلاح طلب به عنوان پیروز انتخابات ریاست جمهوری معرفی شد.
این روزنامه پیروزی حسن روحانی در انتخابات را عاملی برای ایجاد زمینه های تغییر در ایران عنوان کرد.
روزنامه وال استریت ژورنال همچنین به حضور گسترده و همه جانبه مردم از جناح های مختلف در انتخابات ریاست جمهوری کشورمان اشاره کرد.
پایگاه اینترنتی ان بی سی نیوز نیز گزارش داد روحانی با پیشی گرفتن از رقبای محافظه کار خود توانست پیروز انتخابات ریاست جمهوری در دور اول شود.
در همین حال خبرگزاری رویترز در گزارش خود درباره پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری کشورمان عنوان داشت: انتظار نمی رود پیروزی روحانی تغییری اساسی در روابط ایران با سایر کشورها ایجاد کند.
رویترز همچنین گزارش داد: پیروزی این اصلاح طلب، سیاست های جمهوری اسلامی ایران در قبال برنامه های هسته یی اش دچار تغییر آنچنانی نخواهد کرد. با این حال رویترز در گزارش خود به این مسئله اشاره کرد که روحانی پیشتر اعلام کرده بود در صورت پیروزی در انتخابات سیاست خارجی خود را بر مبنای تعامل سازنده با جهان پیگیری خواهد کرد.
در گزارش دیگری از روزنامه واشنگتن پست آمده است که حسن روحانی که به عنوان یکی از کارشناسان اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مشغول به کار بود، به عنوان رییس جمهوری این کشور انتخاب شد.
واشنگتن پست در این گزارش خود به آرای 50.7 درصدی روحانی اشاره کرد. بر اساس گزارش این روزنامه تعداد بسیاری از ایرانیان در هفته آخر فعالیت های کمپین های انتخاباتی تصمیم گرفتند به روحانی رای دهند و این مسئله پیروزی شگفت انگیزی را برای این کاندیدای اصلاح طلب در میان 5 کاندیدای دیگر به ارمغان آورد.
از سوی دیگر خبرگزاری رویترز در گزارشی به قلم مارکوس جورج اعلام کرد پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری در ایران نوید بخش این است که اصلاح طلبان با فشارهای کمتری مواجه خواهند بود. پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری همچنین راه را برای آزادی های اجتماعی بیشتر هموار می سازد.
خبرگزاری رویترز حسن روحانی را به عنوان فردی معرفی کرد که جامعه بین المللی ممکن است تمایل بیشتری را برای گفت وگو و مذاکره با او داشته باشد.
یو اس ای تودی نیز در این زمینه خبری با عنوان روحانی اصلاح طلب در انتخابات ایران پیروزی شگفت انگیزی برای خود رقم زد، گزارش داد: کاندیدای میانه روی انتخابات ریاست جمهوری ایران یعنی حسن روحانی توانست در این انتخابات پیروز شود.
پایگاه اینترنتی یو اس ای تودی در گزارش خود حسن روحانی را به عنوان فردی شناخته شده به خاطر مهارت های وی در مذاکرات در خصوص برنامه های هسته یی جمهوری اسلامی معرفی کرده است.
پایگاه اینترنتی شبکه خبری بی بی سی نیز از مشارکت گسترده مردم در انتخابات ریاست جمهوری کشورمان خبر داد.
در همین حال، روزنامه دیلی تلگراف نوشت: پیروزی حسن روحانی به عنوان یک روحانی میانه رو در انتخابات ریاست جمهوری یادآور این است که جریان اصلاحات در ایران به رغم همه ناکامی هایش، همچنان بازیگری کلیدی در عرصه سیاسی این کشور است.
روزنامه لس آنجلس تایمز نیز به پوشش خبری انتخابات ریاست جمهوری کشورمان و نتایج آن پرداخت و گزارش داد، روحانی 64 ساله با کسب 50.7 درصد آرا در این انتخابات پیروز شد. در این گزارش روحانی به عنوان فردی عمل گرا و میانه رو معرفی شده است.
شبکه خبری سی.ان.ان نیز با اعلام خبر پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران، گزارش داد که این روحانی سیاستمدار با وعده هایی نظیر اعطای آزادی های بیشتر به اقشار سیاسی و خبرنگاران پای به عرصه رقابت های انتخابات گذاشت.
از سوی دیگر خبرگزاری فرانسه گزارش داد، با انتشار خبر پیروزی روحانی در انتخابات، گروهی از حامیان وی در میدان ولیعصر (عج) گرد هم آمدند و شعارهایی را در حمایت از وی سر دادند. حامیان روحانی همچنین در میدان کاج پایتخت در حالی که بوق و شیپور می زدند، به برگزاری جشن پیروزی پرداختند.
نظر شما :