موافقت چین و روسیه با بیانیه ضدایرانی در شورای حکام
چین و روسیه با بیانیه کشورهای غربی علیه فعالیت های هسته ای ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی موافقت کردند.
به گزارش "ایران دیپلماتیک" به نقل از رویترز، در پیش نویس این بیانیه از فعالیت های هسته ای ایران ابراز نگرانی شده و از تهران خواسته شده با تحقیقات آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کند.
این بیانیه قبلا توسط چهار کشور آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان تهیه و تایید شده بود. این چهار کشور به همراه روسیه و چین گروه 1+5 را تشکیل می دهند که از چند سال پیش تاکنون مذاکراتی را با ایران بر سر برنامه هسته ای اش انجام می دهند.
در این بیانیه تاکید شده است که همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی، اقدامی ضروری است.
منابع دیپلماتیک گفته اند که دولت های 6 کشور هنوز این بیانیه را به طور رسمی تایید نکرده اند. این بیانیه تلاش می کند ادامه وحدت قدرت بزرگ در مسئله هسته ای ایران را نشان دهد.
این بیانیه اضافه می کند: 6 کشور از بی نتیجه بودن مذاکرات میان ایران و آژانس برای رفع محدودیت های بازرسی های این نهاد در ایران، ابراز نگرانی می کنند. این بیانیه از تهران می خواهد به بازرسان آژانس اجازه ورود به تاسیسات نظامی پارچین را صادر کند.
آژانس معتقد است ایران 10 سال پیش آزمایش های هسته ای - نظامی در پارچین انجام داده است اما تهران چنین چیزی را تکذیب می کند.
ایران معتقد است تاسیسات پارچین، یک پایگاه عادی نظامی است و ارتباطی با فعالیت های هسته ای اش ندارد.
غرب ایران را به تلاش برای تولید بمب اتمی متهم می کند اما تهران این موضوع را به شدت تکذیب می کند.
دیپلمات های غربی اضافه کردند: ترجیح ما این بود که بیانیه شدیدتری علیه ایران تهیه می شد اما چنین کاری، غیرممکن است زیرا روسیه و چین با چنین بیانیه ای موافقت نمی کردند.
یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز دو روز پیش در نشست آژانس گفته بود مذاکرات هسته ای با ایران از چند سال پیش تاکنون در دور باطل ادامه دارد.
به گزارش ایران دیپلماتیک، آژانس بین المللی انرژی اتمی از ابتدای 2012 تاکنون مذاکراتی را با ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور انجام می دهد. با این حال 10 جلسه مذاکره میان دو طرف در 17 ماه گذشته شاهد هیچ گونه پیشرفتی نبوده است.
در این بیانیه همچنین آمده است که 6 کشور از فعالیت های هسته ای ایران در به چالش کشیدن قطعنامه های شورای امنیت از جمله درخواست تعلیق غنی سازی اورانیوم و فعالیت های آب سنگین ایران، به شدت نگرانی عمیق می کنند.
نظر شما :