ادعای دیوید کامرون در امارات
ایران می تواند چرخه هسته ای راه بیندازد
دیپلماسی ایرانی: دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس که پس از فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه تور بازدید از کشورهای عربی با دستور کار تقویت روابط با شیخ نشین های حوزه خلیج فارس را در دستور کار دارد، در ملاقات با مقامات امارات مدعی شد ، ایران می تواند چرخه هسته ای در منطقه به راه بیندازد. وی همچنین این نوع برنامه های هسته ای ایران را یک تهدید برای جهان توصیف کرد.
نخست وزیر انگلیس مدعی شد به گمان وی ایران در تلاش برای ساخت سلاح هسته ای است که می تواند به ناامنی و خطرناک تر شدن خاورمیانه منجر شود. روزنامه تلگراف به نقل از وی گزارش داد، باید هر اقدامی را که می توانیم انجام دهیم تا از این اتفاق جلوگیری کنیم.
این در حالی است که هم اکنون کامرون به دلیل تلاش آشکار برای فروش حدود 100 فروند جنگنده تایفون به ارزش 6 میلیارد پوند به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در معرض شدید ترین انتقاد ها قرار دارد. وی پیش از سفر به منطقه اعلام کرده بود قصد دارد با نهایی کردن این قرارداد های، همکاری استراتژیک دراز مدتی بین انگلیس و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برقرار کند. پیش از این برخی مقامات عرب از اینکه انگلیس پس از خروج نیرو های خود از افغانستان در سال 2014، نیرو هایش را از پایگاه های هوایی نزدیک امارات نیز خارج کند، ابراز نگرانی کرده بودند.
از سوی دیگر بنا بر ادعای کامرون، اعراب نگران برنامه های هسته ای ایران هستند هر چند که گزارش ها حاکی از آن است نخست وزیر اسرائیل قبلا در مورد اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته ای ایران به مقامات تل آویو هشدار داده بود. همچنین مقامات لندن اخیرا اعلام کرده بودند که پایگاه های نظامی خود را برای اقدام نظامی علیه ایران در اختیار آمریکا قرار نخواهند داد.
با این وجود وی در جریان یک جلسه پرسش و پاسخ 30 دقیقه ای با دانشجویان در ابوظبی مدعی شد ایران از دو جهت یک تهدید ایجاد می کند. نخست تلاش برای ساخت بمب هسته ای که با توجه به اظهارات ایران در خصوص دیگر کشورهای منطقه به خودی خود یک تهدید است ، به خصوص تهدید هایی که ایران در مورد اسرائیل مطرح کرده و خواستار محو اسرائیل از روی نقشه است.
دومین دلیل نگران کننده بنا بر ادعای نخست وزیر انگلیس، به راه افتادن چرخه هسته ای در منطقه به دنبال هسته ای شدن ایران است. وی در ادامه مدعی شد، بنا بر همین دلایل، کشورهای همفکر باید هر آنچه را که می توانند برای ترغیب تهران به تغییر رویه خود انجام دهند. کامرون به عنوان مثالی در این زمینه به ایجاد محدودیت در روابط تجاری دوبی با ایران اشاره کرد که زمانی قطب تجارت برای جمهوری اسلامی به شمار می رفت.
نخست وزیر انگلیس در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به اینکه تمایل تهران برای دارا بودن انرژی صلح آمیز هسته ای کاملا قابل قبول است ، ادامه داد، پیامی که ما باید برای تهران ارسال کنیم این است که یک راه صلح آمیز وجود دارد که شما می توانید از طریق آن تردید ها در مورد ماهیت برنامه های هسته های خود را رفع کرده و بپذیرید که می توانید برنامه هست های صلح آمیز داشته باشید اما برنامه تسلیحاتی خیر. به این ترتیب می توان گفت و گو هایی به شکل صحیح داشت.
کامرون در حالی در امارات این اظهارات را مطرح کرد که یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین از همکاری نکردن تهران با بازرسان بین المللی انتقاد کرده بود. از سوی دیگر فرانسوا اولاند نیز در سفر اخیر خود به عربستان اعلام کرده بود تا زمانی که تهران برای رفع نگرانی های در خصوص برنامه های هسته ای اش همکاری نکند، پاریس از تحریم های بیشتر علیه ایران حمایت خواهد کرد.
تحریریه دیپلماسی ایرانی/ 10
نظر شما :