درخواست عجیب مقتدی صدر از سازمان ملل

۲۱ خرداد ۱۳۹۱ | ۱۷:۵۹ کد : ۱۹۰۲۵۴۸ سرخط اخبار

با ادامه بحران سیاسی در عراق رهبر جریان صدر در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل خواستار دخالت جامعه جهانی برای پایان دادن به این اختلافات شد.

به گزارش ایسنابه نقل از سایت شبکه الجزیره، یک منبع نزدیک به مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق که خواست نامش فاش نشود، گفت که مقتدی صدر نامه‌ای به بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل فرستاده و از وی خواسته تا برای پایان دادن به بحران سیاسی عراق هرچه زودتر وارد عمل شود.

بنا به گفته این منبع، مقتدی صدر این نامه را به مارتین کوبلر، نماینده بان کی مون در عراق داده و از سازمان ملل خواسته است به نقش خود در پایان دادن به اختلاف‌های سیاسی در عراق عمل کند.

در این نامه از بان کی مون خواسته شده تا به تکروی‌های دولت و به حاشیه کشاندن هم‌پیمانان دولت کنونی پایان داده شود و آزادی‌های بیشتری در عراق اجرا شود که آزادی زندانیان سیاسی از آن جمله است.

مقتدی صدر در این نامه خطاب به بان کی مون آورده است: عدالت در عراق از بین رفته و نهادهای دولتی عراق پیاپی مورد دخالت قرار می‌گیرند که این امر باعث اخلال در امور کشور شده است.

این منبع نزدیک به مقتدی صدر از تاریخ ارسال نامه به بان کی مون و یا پاسخ دبیرکل سازمان ملل به این نامه سخنی نگفت. اما اعلام کرد که این نامه به بان کی مون تحویل داده شده است.

در همین حال ایاد علاوی، رهبر فهرست العراقیه در پایان نشست فوق العاده‌ای با برخی رهبران سیاسی عراق که در موصل برگزار شد اعلام کرد که رهبران سیاسی عراق همچنان اصرار دارند که نوری المالکی، نخست وزیر این کشور را از مقام خود برکنار کنند.

وی در سخنانی عنوان داشت: برخی طرف‌های خارجی در انتخابات گذشته عراق دخالت فراوانی کردند و همین امر باعث شد که فهرست العراقیه از حقوق خود در انتخابات کوتاه بیاید.

ایاد علاوی با هشدار به کشورهای عربی و منطقه‌ای در خصوص دخالت در امور عراق گفت: هیچ کشوری حق دخالت در امور داخلی عراق را ندارد و مسائل داخلی عراق تنها به عراقی‌ها مربوط است و نه هیچ کس دیگر.

در این نشست که اسامه النجیفی، رئیس پارلمان عراق و صالح المطلق، معاون نخست وزیر عراق نیز حضور داشتند بار دیگر مساله دادن رای عدم اعتماد به نوری المالکی مورد بررسی قرار گرفت.

علاوی در این سخنان عنوان داشت: موضع‌گیری‌های فهرست العراقیه علیه المالکی مساله‌ شخصی نیست بلکه به موضع‌گیری‌ها و چگونگی اداره کشور توسط المالکی ربط دارد.

در همین حال حیدر الملا، سخنگوی فهرست العراقیه اعلام کرد که پنج تن از هفت نماینده فهرست العراقیه که چندی پیش با المالکی دیدار کرده‌اند از ابتدا هم در لیست نمایندگانی که علیه مالکی رای می‌دهند ثبت نام نکرده بودند و تنها دو نفر از آنها رای خود را مبنی بر دادن عدم اعتماد به نوری المالکی پس گرفتند.

پیشتر برخی مقام‌های سیاسی عراق اعلام کردند که چند تن از نمایندگان فهرست العراقیه در دیدار با نوری المالکی از تصمیم خود برای دادن رای عدم اعتماد به نوری المالکی منصرف شدند و در پارلمان علیه المالکی رای نخواهند داد.


نظر شما :