متن پاسخ معاون «اشتون» به نامه های ایران
در حالی که مقامات کشورمان طی روزهای گذشته از بی پاسخ ماندن درخواست های ایران برای برگزاری مقدمات مذاکرات مسکو انتقاد کرده اند، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نامه ای در این زمینه برای ایران ارسال کرده است. نامه ای که البته باز هم پاسخگوی درخواست های ایران نیست.
به گزارش «تابناک»، شب گذشته خبر ارسال نامه ای از سوی «هلگا اشمید»، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران منتشر شد. روزنامه انگلیسی «گاردین» امروز متن این نامه را به همراه گزارشی از موضوع نامه نگاری ها منتشر کرده است.
اشمید در این نامه با طرح این ادعا که پیشنهادهای مطرح شده از سوی 1+5 در بغداد مثبت و سازنده بوده می نویسد:
«اجازه دهید بگویم که من تا اندازه ای، از مسائل مطرح شده در نامه های اخیر شما متعجب شدم. مایلم یادآوری کنم که طی مذاکراتمان در بغداد، 1+5 پیشنهادی مشخص را ارائه داد که از یک سو نگرانی های اصلی ما درباره فعالیت های غنی سازی 20 درصدی را مورد اشاره قرار می دهد و از سوی دیگر، فرصت های جذابی را برای همکاری در حوزه های هسته ای و جز آن که می تواند برای ایران سودمند باشد، ارائه می نماید».
اشمید بی توجه به پیشنهادهای متقابل مطرح شده از سوی ایران در بغداد ادامه می دهد: «متأسفانه در بغداد، ایران برای پذیرفتن نظر ما جهت وارد شدن به مباحثات پیرامون مفاد طرح پیشنهادی آماده نبود».
علاوه بر این، با وجود اینکه در مذاکرات بغداد توافق شده بود تا نمایندگان دو طرف پیش از برگزاری مذاکرات مسکو، با برگزاری جلساتی فنی و تخصصی، زمینه پیشرفت های بعدی را فراهم کنند، اشمید برگزاری چنین جلساتی را مورد توجه قرار نداده و می نویسد:
«ما در جریان مذاکرات استانبول و پس از آن، چارچوبی آشکار و مثبت برای یک فرایند پایدار گفت و گو را ایجاد کرده ایم. من و شما تماس های تلفنی متعدد و ملاقات هایی طولاتی برای نیل به این هدف داشتیم. اکنون به منظور توافق بر سر قدم های محکم اعتماد ساز که می تواند به سرعت برداشته شود، نیاز است که وارد موضوعات اصلی و بنیادی شویم. ما به وجود تعهدی سیاسی از سوی شما امید بسیاری داریم».
اشمید در نهایت نوشته: «هدف مشترک ما، دستیابی به نتایج عینی است».
به این ترتیب، آن گونه که مشخص است 1+5 باز هم پاسخ روشنی به درخواست های ایران برای برگزاری جلسات فنی و تخصصی نداده و تنها بر پیشنهادهای خود تأکید کرده است. از تأکید اشمید بر وارد شدن به مفاد پیشنهادها چنین برمی آید که از نظر آن ها، تنها دستور کار مذاکرات مسکو باید بررسی همین پیشنهادها باشد.
نظر شما :