امسال در داووس چه خبر است؟

۱۴ بهمن ۱۳۸۶ | ۱۹:۰۲ کد : ۱۳۴۳ اقتصاد و انرژی
مجمع جهانی اقتصادی بیش از سه دهه است که در داووس سوییس در ماه ژانویه برگزار می شود. رهبران اقتصادی، هنری، صنعتی، رسانه ای، دانشگاهی و سیاسی کشورهای مختلف گردهم می آیند تا با ایجاد یک پلت فرم جهانی برای مشارکت و همکاری با یکدیگر در حل معضلات بین المللی اقدام کنند.
امسال در داووس چه خبر است؟
مجمع جهانی اقتصادی بیش از سه دهه است که در داووس برگزار می شود. در این مجمع که هر ساله در ماه ژانویه برگزار می شود رهبران اقتصادی، هنری، صنعتی، رسانه ای، دانشگاهی و حتی سیاسی کشورهای مختلف در فضایی غیر رقابتی و کاملا دوستانه گردهم می آیند تا با ایجاد یک پلت فرم جهانی برای مشارکت و همکاری با یکدیگر در حل معضلات بین المللی اقدام کنند.
 
چندین سال پیش ایران برای اولین بار در این مجمع جهانی حضور مقتدرانه داشت. در سالی که آقای خاتمی ریاست جمهوری ایران را بر عهده داشت از وی دعوت رسمی به عمل آمد. آقای خاتمی اولین رئیس جمهوری ایران بود که با دعوت رسمی به این اجلاس راه یافت.
 
بعد از اتمام دوران ریاست جمهوری وی به علت بنیانگذاری مرکز گفتگوی تمدن ها همواره از وی دعوت به عمل آمد. در سال های گذشته آقایان خاتمی، عادلی و سریع القلم نمایندگان ایران در اجلاس داووس بودند.
 
سال گذشته حضور آقای خاتمی در داووس اهمیت ویژه ای داشت.  در این اجلاس وی بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران تاکید کرد و دو پیام ویژه را به جهانیان مخابره کرد.
 
یکی اینکه ایران به هر حال در راه دموکراسی قدم بر می دارد، اگرچه ممکن است مسیر مخصوص به خودش را طی کند. دوم اینکه اگر جامعه جهانی به ایران احترام بگذارد ایران هم آماده است تا با جامعه جهانی همگام شود. در سال جاری آقای خاتمی در فهرست دعوت شدگان ایرانی قرار دارد.
 
مجمع جهانی در روزهای 23 تا 27 ژانویه برگزار می شود. موضوع اجلاس سال 2008 میلادی" قدرت خلاقیت مشارکتی در جهان " است که بزرگترین چالشهای اقتصادی جهان در سال 2008 میلادی و سالهای آینده را مورد بررسی قرار خواهد داد.
 
گردانندگان مجمع جهانی اقتصاد پیچیدگی اقتصاد جهان، خواستهای در تقابل با یکدیگر کشورهای مختلف و در نهایت منابع محدود انرژی و اقتصادی که بزرگترین مانع در مسیر رشد اقتصاد جهان محسوب می شود مهمترین محورهای گفتگو خواهند بود.
  
اهمیت این اجلاس در شرایط کنونی حاکم بر جهان بیشتر از سالهای پیش است.
 
زیرا رهبری واحدی در عرصه های مختلف به خصوص عرصه اقتصادی و تجاری جهان وجود ندارد و حتی کشورهای جهانی در مورد مسایل مبتلا به جهان با یکدیگر اتفاق نظر ندارند.
 
به زبان ساده تر در جلسه سال 2008 میلادی محور اصلی بحث چگونگی کنار گذاشتن اختلافات و همراه شدن با یکدیگر در حل مسایل جهانی است. مسایلی که در صورت عدم همکاری کشورهای مختلف جهان نمی توان به نتیجه مطلوب رسیدو مشکل هچنان باقی خواهد ماند.
 
محویت اجلاس در هر سال با توجه به مسایل همان سال انتخاب می شود. برای مثال موضوع جلسه سالانه داووس در سال 2007 میلادی " معادله انتقال قدرت " بود و شواهد نشان می دهد این انتقال قدرت در عرصه اقتصادی در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.
 
این انتقال روی استراتژی تجارت بین المللی، استراتژی دولتها و دیگر سهامداران اقتصاد جهانی تاثیر می گذارد و جهان را به جهت تازه ای هدایت می کند. جهتی که در صورت عدم وجود مدیریت کافی و مناسب و البته درایت مندانه می تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته داشته باشد.
 
به هر حال موضوع " قدرت خلاقیت مشارکتی " و تمرکز جلسه چهار روزه سال 2008 میلادی روی تشریک مساعی در جهان و استفاده از ایده های خلاقانه یکدیگر می تواند تاکیدی بیشتر بر اهمیت این مساله باشد که دنیا تنها به دست یک کشور و یا یک گروه خاص هدیات نمی شود بلکه تنها و تنها با همکاری تمامی کشورها است که می توان آینده روشنی را برای اقتصاد ترسیم کرد.
 
این اجلاس با موضوع عنوان شده زمینه لازم برای همراه کردن کشورهایی را فراهم می آورد که تفکرات و ایده های نزدیک به یکدیگر دارند و می توانند بدون ایجاد تنش با هم به حل یک مشکل مشترک اقدام کنند.
 
بدون شک این تشریک مساعی می تواند سبب برداشتن اولین گامهای لازم برای ایجاد تغییرات ضروری در اقتصاد جهان شود.
 
برنامه مجمع جهانی اقتصاد در سال 2008 میلادی بر پنج رکن اصلی استوار است. این ارکان عبارتند از :
 
1- تجارت : رقابت برای کسب سود بیشتر در کنار همکاری
2- اقتصاد و امور مالی : هدایت بی ثباتی ها و نا امنی های اقتصادی به سمت ثبات بیشتر
3-مسایل ژیوپولتیکی : هم تراز کردن تمایلات و خواستهای جهانی علیرغم حضور در میان مرزهای مختلف جغرافیایی
4- علم و فن آوری : تحقیق در مورد پیشگامان طبیعت
5- ارزشها و جوامع : درک تغییرات آینده و برنامه ریزی برای آنها
 
در مجمع سال 2008 میلادی هفت نفر ریاست جلسه را برعهده دارند که اولین نفر آنها تونی بلر نخست وزیر سابق کشور بریتانیا است.
 
وی که در فاصله سالهای 1997 تا 2007 میلادی سمت نخست وزیر این کشور را بر عهده داشت از اصلی ترین اعضای بنیانگذار مجمع جهانی اقتصاد است و هر ساله در این مجمع حضور دارد. بلر دانش آموخته رشته حقوق است و در سال 1979 میلادی مدرک خود را از دانشگاه آکسفورد دریافت کرد.
 
جیمز دایمون رئیس و مدیر ارشد اجرایی موسسه مالی جی پی مورگان کشور ایالات متحده آمریکا از دیگر اعضای هیات ریاست مجمع است. وی که در رشته MBA از دانشگاه تافتس مدرک کارشناسی ارشد دریافت کرد، در فاصله سال 1982 تا 1985 میلادی در مدرسه بازرگانی دانشگاه هاروارد تحصیل کرد و از آن پس در شرکتها و سازمانهای اقتصادی و مالی مختلف مشغول به کار شد.
 
از دیگر روسای مجمع اقتصادی سال 2008 میلادی می توان به کی- وی کاماث، هنری کیسینجر، ایندرا کی- نووی، دیوید جی اوریلی، وانگ جیانزو اشاره کرد.
 
کی – وی کاماث مدیر کل و مدیر ارشد اجرایی بانک ICICV  است که در کشور هند واقع است. وی مدرک کارشناسی مهندسی مکانیک و مدرک کارشناسی ارشد در رشته MBA دارد و از سال 1971 میلادی در بانکها و موسسات مالی مختلف هند مشغول به کار است.
 
وی برترین بازرگان آسیا در سال 2007 میلادی، رهبر تجاری همین سال و بانکدار برتر سال 2006 میلادی شناخته شد.
 
هنری کیسینجر مدیر عامل موسسه کیسینجر واقع در کشور آمریکا و ایندرا کی – نووی مدیر عامل و مدیر ارشد اجرایی شرکت پپسی واقع در آمریکا است. کیسینجر دانش آموخته دانشگاه هاروارد است و از این دانشگاه مدرک دکتری را دریافت کرده است.
 
کیسینجر در فاصله سالهای 1952 تا 1969میلادی در دانشگاه هاروارد مشغول تدریس بود و سپس وارد پستهای اجرایی شد. کیسینجر در سال 1973 میلادی برنده جایزه نوبل شد و در سال 1977 میلادی مدال آزادی رئیس جمهور آمریکا را از شخص وی دریافت کرد.
 
نووی مدرک کارشناسی ارشد در رشتهMBA  را از دانشگاه کلکته اخذ کرده است و بعد از مهاجرت به آمریکا و حضور در دانشگاه ییل وارد عرصه های مختلف اقتصادی آمریکا شد و هم اکنون در زمره مدیران برتر زن آمریکا است.
 
دیوید جی اوریلی مدیر عامل و مدیر ارشد اجرایی شرکت چورون آمریکا که مدرک کارشناسی مهندسی شیمی از داشنگاه دوبلین دارد و وانگ جیانزو مدیر شرکت مخابراتی و ارایه دهنده خدمات تلفن همراه چین که مدرک دکتری رشته بازرگانی دارد از دیگر روسای این مجمع هستند.

( ۱ )

نظر شما :