مهرنامه شماره 11
این مجله در صفحات باشگاه روشنفکران خود مقاله ای را از حمیدرضا جلایی پور با عنوان "الگوی سه جانبه تغییر" درباره تغییر و تحولات مردمی در کشورهای استبدادخیز خاورمیانه درج کرده است. حسین سلیمی نیز مقاله ای دارد تحت عنوان "جدایی تدریجی استقلال از منازعه" که مفاهیم استقلال و ناسیونالیسم و حاکمیت های ملی را مورد بحث قرار داده است.
صفحه های باشگاه ژورنالیست ها شامل یادداشت هایی از مجلات روز دنیا درباره روان شناسی دیکتاتورهای غربی و عربی است. رابرت فیسک، استفنی پاپاس و فرید زکریا در این باره سخن هایی خواندنی گفته اند.
در این شماره گفتگویی با سیدحسین نصر روشنفکر سنت گرای ایرانی انجام شده است که درواقع پاسخی است به مصاحبه انتقادی شماره قبل با حضور سیدجواد طباطبایی و نصرالله پورجوادی. مهرنامه در این شماره و به مناسبت پایان دهه 80 شمسی، پرونده ای با عنوان کلی "دهه 80 چگونه گذشت" باز کرده و در آن مطالبی از شاپور اعتماد، سعید لیلاز، عباس عبدی، محمد مالجو، شیرین احمدنیا، فریبا عادل خواه، ناصر فکوهی، محسن حسام مظاهری، علی میرسپاسی، ابراهیم توفیق و مقصود فراستخواه آورده است که به بررسی جوانب مختلف اجتماعی و سیاسی دهه 80 ایران پرداخته اند.
صفحه های علوم سیاسی این شماره به خاورمیانه اختصاص یافته است. چند گفتگو و یادداشت در این بخش به بررسی مفهوم ژئوپلتیک شیعه با درنظر گرفتن حوادث بحرین و یمن پرداخته است. بخشی دیگر از این شماره به تحولات لیبی و پرونده امام موسی صدر اختصاص دارد. خوانش آرای این فعال سیاسی و نگرش اصلاح طلبانه اش در این صفحات مورد بررسی قرار گرفته است.
بررسی حقوقی واکنش های نظام ملل متحد نسبت به حوادث لیبی که به دخالت بشردوستانه موسوم شده، پرونده دیگری است که در این شماره آمده و سعید محبی، محمدرضا ضیایی بیگدلی، حسین میرمحمد صادقی، رضا اسلامی، یوسف مولایی و... در این باره سخن گفته اند.
صفحاتی در بزرگداشت ایرج افشار ایران شناس و کتاب شناس برجسته فقید کشورمان از دیگر خواندنی های این شماره مهرنامه محسوب می شود. مهرنامه (شماره 11) در 288 صفحه منتشر شده است.
نظر شما :