مهرنامه 10
دیپلماسی ایرانی: در دهمین شماره مهرنامه می خوانیم: یادی از ایرج افشار، یادنامه ابوالقاسم گرجی، باشگاه روشنفکران، باشگاه تحلیلگران، گفتگو با سیدحسن خمینی، اسلام یا اسلام گرایی؟، میزگرد حمید احمدی و ماشاءالله شمس الواعظین، پوپولیسم نفتی، روز جهانی زن، نقد سنت گرایی، یادبود خواجه نصرالدین طوسی و...
در بخش باشگاه تحلیلگران که به گزیده مقالات خارجی اختصاص دارد، کاوه شجاعی مقاله هایی را از فرید زکریا، توماس فریدمن، کریستوفر هیچنز و چند نویسنده دیگر ترجمه کرده که حول و حوش رویدادهای اخیر خاورمیانه، انقلاب های عربی و سرنگونی دیکتاتورهاست. روایت یک دانشجوی سابق از مصائب پژوهش در شوروی سابق نیز با ترجمه فرزانه سالمی از جمله خواندنی های این بخش است.
صفحات علوم سیاسی مهرنامه با مقاله ای از هادی خسروشاهین تحت عنوان "اسلام گرایان نه اسلام گرایی" و طرح بزرگمهر حسین پور از بن لادن و اردوغان آغاز می شود. بررسی مفهوم جهاد در فقه سیاسی شیعه و اهل تسنن نوشته داود فیرحی، گفتگو با آصف بیات استاد اسلام شناسی دانشگاه ایلینای، مقاله ای از آصف بیات درباره مفهوم پسااسلام گرایی، گفتگو با اسدالله اطهری درباره مدل اسلام گرایی در ترکیه، بررسی گفتمان های فقهی حاکمیت مردم نوشته جواد اطاعت، مناظره حمید احمدی و ماشاءالله شمس الواعظین درباره پدیده اسلام گرایی در خاورمیانه و شمال آفریقا و چندین مقاله دیگر در این بخش آمده است.
صفحات تاریخ مجله با نگاهی به اسلام معاصر، به پرونده ای درباره آرا و فعالیت های سیدجمال الدین اسدآبادی می پردازد. در این بخش یادداشت هایی از عبدالرضا تاجیک، احسان شریعتی، مقصود فراستخواه، حبیب الله پیمان و هادی خسروشاهی به چشم می خورد.
"پوپولیسم نفتی" پرونده ای درباره دولتی شدن نفت در ایران است که با گفتگوهای موسی غنی نژاد، عزت الله سحابی، لطف الله میثمی و مسعود نیلی همراه است. تاثیر نفت بر ساخت سیاسی کشورهای نفتی و نیز رابطه نفت و دیکتاتوری در کشورهای نفتخیز عربی از مباحث مطروحه در مقالات این بخش است.
گفتگوی نصرالله پورجوادی و جواد طباطبایی درباره سیحسین نصر و سنت گرایی، پرونده ای درباره ادبیات عرب و تاثیر حکومت های دیکتاتوری منطقه بر نویسندگان و روشنفکران و مطالبی درباره فیلم "شبکه اجتماعی" دیوید فینچر دیگر بخش های شماره دهم مجله مهرنامه را تشکیل می دهد.
نظر شما :