چهار شرط ترکیه برای استقرار رادار ضد ایرانی ناتو

۰۶ آبان ۱۳۸۹ | ۰۳:۰۷ کد : ۹۱۲۶ سرخط اخبار
چهار شرط ترکیه برای استقرار رادار ضد ایرانی ناتو

 

دولت ترکیه مشغول بررسی طرح استقرار سپر دفاع ضد موشکی ناتو در خاک این کشور است.
به گزارش عصر ایران و به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا شورای امنیت ملی ترکیه روز چهارشنبه ( 27 اکتبر) درباره استقرار رادارهای طرح سپر دفاع ضد موشکی ناتو در خاک ترکیه به بحث و رایزنی خواهد پرداخت.
ترکیه پیش از این و در اجلاس وزرای خارجه و دفاع ناتو در بروکسل اعلام کرده بود که اگر هدف اصلی این سپر موشکی ایران باشد ممکن است از پذیرفتن این طرح در خاک خود خودداری کند.
طرح سپر دفاع ضد موشکی ناتو جایگزین طرح پیشین دولت آمریکا ( دولت جورج دبلیو بوش) برای استقرار سپر دفاع ضد موشکی در خاک لهستان و جمهوری چک است ، که به دلیل مخالفت های شدید روسیه در دولت اوباما مورد بازنگری قرار گرفت و کنار گذاشته شد.
هنوز کشورهای اصلی پذیرنده این سیستم موشکی ناتو به طور کامل نهایی نشده اند اما بنا به گفته دیپلمات های نزدیک به ناتو قرار است سیستم راداری این طرح در ترکیه و نیز موشک های رهگیر در بلغارستان و رومانی مستقر شوند.
ترکیه و ناتو اعلام کرده اند که هنوز بر سر جزییات این طرح در حال رایزنی هستند ، اما ظاهرا مقامات ترک باید نظر نهایی خود را تا اجلاس ماه نوامبر سران ناتو در لیسبون ( حدود یک ماه دیگر) به این سازمان اعلام کنند.
ترکیه شروطی را برای موافقت با استقرار این طرح در خاک خود تعیین کرده است که عمده ترین آنها عبارتند از :
1- تهدید آمیز نبودن این طرح علیه هیچ یک از همسایگان ترکیه
2- پوشش دادن همه خاک ترکیه از سوی این طرح
3- شریک کردن آنکارا در سیستم فرماندهی و کنترل این طرح
4-  عدم درز اطلاعات این سیستم به کشورهای غیر عضو ناتو به ویژه اسراییل
این شروط جزء عمده شرط هایی است که هم اکنون در مذاکره  بین مقامات ترکیه و ناتو مورد بحث و بررسی است.
یک دیپلمات ارشد ترکیه به روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا می گوید :" هنوز ترکیه هیچ تصمیمی درباره استقرار این سیستم در خاک خود نگرفته است . ما هنوز دقیقا نمی دانیم که ترکیب این سیستم چگونه است ، ساختار فرماندهی و کنترل آن چگونه خواهد بود و این طرح چه تهدیداتی را به عنوان هدف اصلی خود معین خواهد کرد و از این روست که مذاکرات مربوط به استقرار این طرح همچنان ادامه دارد".
"
سولی اوزل " استاد روابط بین الملل دانشگاه بیگلی استانبول درباره این طرح می گوید : " اگر در این طرح ایران به عنوان دشمن فرضی نباشد از نظر من ترکیه پاسخ مثبتی به استقرار این سیستم در خاک خود خواهد داد
"
حسین باغچی " استاد روابط بین الملل در دانشگاه خاورمیانه در آنکارا می گوید که ارتش ترکیه از استقرار این طرح در این کشور استقبال می کند چرا که از نظر او : موشک های شهاب ایران همه نقاط ترکیه را در تیر رس دارند و در بحث بازدارندگی نظامی انگیزه ها مطرح نیستند بلکه توانمندی های نظامی  دشمنان بالقوه مطرح است.
وال استریت ژورنال می نویسد که دیپلمات های ترکیه از این نگرانند که استقرار این سامانه ناتو در خاک ترکیه و در مرز ایران خشم تهران را بر انگیزد. ایرانی که سومین تامین کننده انرژی برای ترکیه است . از سوی دیگر استقرار این سامانه در خاک ترکیه با سیاست خارجی طراحی شده از سوی احمد داوود اوغلو وزیر خارجه این کشور در تضاد است ، چرا که در این سیاست ترکیه به دنیال به صفر رساندن تنش با همسایگان خود است.
از این رو روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا می نویسد که ترکیه در شرایطی قرار گرفته است که باید بین دو گزینه یکی را انتخاب کند : با موافقت با استقرار این طرح به اتحاد دیرپای خود با غرب و ناتو اهمیت بدهد یا اینکه به دنبال دوست تازه خود یعنی ایران باشد.

قول کردها بر عدم شرکت در دولت نورى مالکى

عراق آزاد- محمود عثمان، از سران پیمان کردستانی، اعلام کرد که عادل عبدالمهدی و فهرست العراقیه در دیدارهای خود با مسعود بارزانی و دیگر مسئولان کرد تأکید کرده اند که در دولتی به ریاست نوری مالکی مشارکت نخواهند کرد.

او درباره ی نتایج این دیدارها گفت که چیز تازه ای از آن ها حاصل نشده و آن چه در این باره سرنوشت ساز خواهد بود جلسه ی قریب الوقوع سران تشکل‌های چهارگانه ی اصلی در اربیل است.

او تأکید کرد که کردها هنوز درباره ی پیوستن به هیچ یک از پیمان ها برای تشکیل حکومت تصمیم نگرفته اند و افزود  در جلسه ی پیش رو جزئیات توافقات میان تشکل ها بررسی خواهد شد و در نهایت پیمان کردستانی نظر نهایی خود را اعلام خواهد کرد.

امروز قرار است نمایندگان تشکل های سیاسی چهارگانه در اربیل نشستی برگزار کنند و در هفته ی آینده جلسه ای به دعوت مسعود بارزانی با حضور رؤسای تشکل های سیاسی اصلی عراق برگزار خواهد شد.

گورباچف: پوتين مانع دموکراسى است

ميخائيل گورباچف که زمانى از حاميان پوتين بود،‌ با ابراز تاسف درباره حکومت پوتين اعلام کرد، او با از کار انداختن نيروهاى مخالف، دموکراسى نوپاى روسيه را دچار آسيب کرده است.
 
ميخائيل گورباچف رهبر شوروى سابق گفت: او(پوتين) مى‌پندارد که دموکراسى در سر راهش قرار دارد.
وى با اشاره به پوتين و هم پيمان نزديکش‌، ديميترى مدودف رييس‌جمهور روسيه گفت:‌ متاسفم از اينکه آنان اين عقيده را پذيرفته‌اند که اين کشور غيرقابل مديريت، نياز به سيستمى خودکامه دارد. آنها بر اين باورند که نمى‌توانند کشور را بدون استبداد اداره کنند.
گورباچف در يک مصاحبه از "روسيه متحد" حزب حاکم پوتين به عنوان نسخه‌ى بدى از حزب کمونيست شوروى سابق ياد کرد.
وى گفت: مقامات حزب دغدغه‌ى کسب قدرت دارند و نمى خواهند روس ها در زندگى مدنى مشارکت کنند.
گورباچف، پوتين را به ويژه در خصوص تصميمات سال 2004 زمانى که رئيس جمهور بود براى حذف انتخابات حاکمان محلى و شهردار مسکو و سن پترزبورگ مورد انتقاد قرار داد.
اين سمت‌ها هم‌اکنون در اختيار گماشتگان کرملين هستند. اثر اين تغيير در اخراج شهردار پرمسابقه‌ى مسکو که ماه گذشته توسط مدودف صورت يافت آشکار شد. شهردار کنونى از وفاداران پوتين است.
گورباچف تصريح کرد: دموکراسى با انتخابات آغاز مى‌شود. انتخابات، ‌پاسخگويى و انتقال قدرت.
انتقاد گورباچف از پوتين‌، گرچه موضوع جديدى نيست اما به نظر مى‌رسد اخيرا مساله‌ى جدى ترى شده است. گويا گورباچف مى پندارد که خود روسيه را در مسير دموکراسى کارآمد قرار داده و پوتين تنها فردى است که فرايند حرکت در اين مسير را مختل کرده است.
نه پوتين و نه مدودف، هيچ يک به صورت علنى به گورباچوف پاسخى نداده‌اند. زمانى که روز سه‌شنبه از ديميترى پسکوف سخنگوى پوتين در زمينه اظهارات گورباچف پرسيده شد، وى در حالى که در انتخاب کلمات وسواس به خرج مى‌داد گفت: ما نسبت به ميخائيل گورباچف بيشترين احترام را قائليم و ما قطعا به نظر وى احترام مى گذاريم اما اين بدين معنا نيست که با نظرات وى موافقيم.
پسکوف تصريح کرد که احزاب مخالف به دليل نداشتن رهبران محبوب و خط مشى گيرا از دستاورد در روسيه باز مانده‌اند.
گورباچف در حالى که از گلو درد رنج مى‌برد با صداى مبهم شمرده ناشى از کهولت سن سخن گفت.
وى با گزارشگران در مرکز سازمانش در مسکو که پوشيده از صدها عکس و يادبود نشانگر تلاش‌هايش براى اصلاح اتحاد شوروى سابق بود مصاحبه کرد.
هنوز باگذشت دو دهه از فروپاشى شوروى، گورباچف در جامعه روسيه از جايگاه خوش آيندى برخوردار نيست.
وى در خارج از روسيه مورد احترام تر از داخل است و اين شايد از ديدگاهى به دليل اين است که در روسيه عده‌اى وى را به مداخله در هرج و مرج سياسى و اقتصادى در دهه‌ى مهم قرن بيستم متهم مى‌کنند. گورباچف که ناظر خروج شوروى از افغانستان بود، مشاهداتش را در خصوص ماموريت و وضعيت ناتو به اين صورت ابراز کرد که موفقيت در آن کشور براى يک اشغالگر ناممکن است.
وى گفت: براى اين کار بايد مردم ريشه‌کن شوند.
گورباچف اخيرا به سياستمداران مخالف گرويده و جزو صاحبان روزنامه‌ى مخالف در کشور است.
بسيارى از خبرنگاران اين روزنامه که به نواياگازتا موسوم است‌، در حملات کشته يا زخمى شده‌اند.
گورباچف سعى داشت به شکل گيرى يک حزب سياسى براى رقابت در انتخابات پارلمانى سال آينده کمک کند اما در رويارويى با موانع هراس انگيز قانونى بازماند.
وى گفت:‌ براى آنهايى که مى خواهند کشور را در راستاى پيشبرد سريع دموکراسى تغيير دهند همکارى مردم مورد نياز است. داشتن حزب يک ضرورت است، اما برويد سعى کنيد حزبى را به ثبت برسانيد!
گورباچف در خصوص حمايت از کانديداى خاصى براى انتخابات سال 2012 حرفى نزده است.

حضور مورالس در صحن مجلس

اوو مورالس آيما رييس جمهورى بوليوى صبح امروز با حضور در صحن مجلس گفت: امپرياليسم به زودى نابود خواهد شد و ما خيلى زود امپرياليسم را نابود مى کنيم.
به گزارش خبرنگار جام جم آنلاين ، رئيس جمهور بوليوى از مهربانى و مهمان نوازى ملت و دولت ايران تقدير و تشکر کرد و گفت: اينجانب به عنوان رئيس جمهور بوليوى از طرف دولت و ملت بوليوى از ملت و دولت جمهورى اسلامى به خاطر حمايت ها و مبارزه ضدامپرياليستى تقدير و تشکر مى کنم.
وى به مبارزات جمهورى اسلامى ايران عليه آمريکا و سياست هاى اين کشور اشاره کرد و گفت: امپرياليسم به زودى نابود خواهد شد و ما خيلى زود امپرياليسم را نابود مى کنيم.
رئيس جمهور بوليوى به سياست هاى ضد امريکايى کشورهاى آمريکاى لاتين اشاره کرد و گفت: آمريکا در آمريکاى لاتين کودتاهايى را انجام داد که برخى از اين کودتاها با شکست مواجه شد و در واقع تنها در هندوراس به اهداف خود رسيد اما آمريکاى لاتين سه گل به آمريکا زد وسه بر يک از اين کشور جلوست.
مورالس تاکيد کرد: ما در بوليوى سياست هاى ضدآمريکايى را در پيش داريم و به همين خاطر سفير امريکا را از کشورمان اخراج کرديم و آنها جرات کودتا در کشور ما را ندارند.
وى افزود: از سال 2005 که اينجانب رئيس جمهور بوليوى شدم سياست هاى ملى را در بوليوى در پيش گرفتم و نفت و گاز را در اين کشور ملى کردم.
نمايندگان مجلس پس از سخنان مورالس وى را تشويق کردند و محمدحسن ابوترابى نايب رئيس اول مجلس که رياست جلسه را برعهده داشت از سخنان مورالس تقدير و تشکر کرد.

العراقيه براى جلب رضايت کردها رياست جمهورى را هم مى دهد

عراق آزاد- یک منبع مطلع از فهرست العراقیه که نخواسته نامش فاش شود به پایگاه خبری باب نیوز گفته که العراقیه حاضر است در قبال کسب حمایت کردها از منصب ریاست جمهوری نیز کوتاه بیاید.

سران العراقیه از روز سه شنبه به اربیل سفر کرده اند تا در باره ی تشکیل حکومت جدید و جلب حمایت آنان با کردها مذاکره کنند.

تاکنون علاوه بر ایاد علاوی، اسامه النجیفی و و رافع العیساوی و صالح المطلک به اربیل رفتهاند.

این منبع گفته که العراقیه حاضر است در قبال حمایت کردها و نخست وزیری کسی که العراقیه از او حمایت می کند ریاست جمهوری را به آنان واگذارد.

این منبع گفته العراقیه می تواند با اکتفا به ریاست مجلس و وزارت های کلیدی  و مشارکت جدی با دیگر اطراف سیاسی به خصوص مجلس اعلای اسلامی عراق و کردها و نیز مشارکت ناگزیر ائتلاف دولت قانون وزنه ی سیاسی خود را در حکومت آینده حفظ کند.

این منبع ابراز اطمینان کرد که این سرح با کردها به سرانجام خواهد رسید و می توان با آنان به توافقات مهمی دست یافت به خصوص که «مسعود بارزانی نیز چندان تمایلی به نخست وزیری مالکی ندارد».
تشکر چاوز از ده هزار آپارتمان اهدایی ایران

هوگو چاوز رییس جمهوری ونزوئلا که از سفر دوره ای به چند کشور متحد ونزوئلا به کشورش بازگشته در گزارشی که از تلویزیون دولتی این کشور درباره دستاوردهای سفر منطقه ای خود ارایه کرد گفت که ایران به همراه روسیه، بلاروس و پرتغال بیش از 37 هزار خانه در ونزوئلا خواهند ساخت.
به گزارش عصر ایران؛ چاوز با اشاره به دستاوردهای سفرش گفت: «ساخت خانه شرکت های این چهار کشور برای ما به صرفه تر از ساخت خانه از سوی شرکت های داخلی ما است
چاوز که مدعی بود انعقاد قرار داد ساخت این واحدهای مسکونی یکی از مهم ترین دستاوردهای سفر منطقه ای خود به کشورهای روسیه، بلاروس، اوکراین، ایران، سوریه، لیبی و پرتغال بوده است، افزود؛ روسیه قرار شده 10 هزار واحد مسکونی در زمین های متعلق به ارتش در کاراکاس بسازد، شرکت های ایرانی نیز قرار است در ساخت 10 هزار واحد مسکونی یاری مان دهند، پرتغال 12 هزار و 512 واحد مسکونی خواهد ساخت و بلاروس نیز تعهد داده تا 5 هزار واحد مسکونی برایمان بسازد.
چاوز به شهروندان آسیب دیده از طوفان و رانش زمین اخیر در کاراکاس وعده داد که 520 واحد از این خانه ها به شهروندانی تحویل خواهد شد که خانه هایشان در اثر رانش زمین اخیز در کاراکاس از بین رفته است.
به گفته چاوز آپارتمان ها 3 خواب، دو حمام، یک هال و یک آشپرخانه خواهند داشت.
یکی از تکنیک های تبلیغی چاوز در 10سال گذشته اختصاص زمین و واحدهای مسکونی به بی خانمان ها و فقرای ونزوئلایی بوده است و حامیان اصلی چاوز در ونزوئلا نیز از میان همین طبقه هستند

کلينتون: با نیروگاه بوشهر مشکلی نداریم

وزير خارجه آمريکا در واکنش به آغاز سوخت گذارى در قلب رآکتور نيروگاه بوشهر، اعلام کرد که واشنگتن مشکلى با آن نداشته و استفاده از انرژى صلح آميز هسته اى حق ايران است.
به گزارش مهر به نقل از آسوشيتدپرس، "هيلارى کلينتون" در سخنان خود اعلام کرد: ما مشکلى با راه ‌اندازى نيروگاه بوشهر نداريم، بلکه مشکل ساير تاسيسات هسته ‌‌اى ايران است.
کلينتون که پس از ديدار با "ميشائيل اشپنده ‌لگر" وزير امور خارجه اتريش با خبرنگاران سخن مى ‌گفت در اين باره افزود: مشکل ما با رآکتورايران در بوشهر نيست، ما با تاسيسات هسته‌‌اى آنها در جاهايى مانند نطنز و نيز با تاسيسات سرى آنها در قم و ساير نقاط مشکل داريم
هيلارى کلينتون با بيان اين که ايران حق استفاده از انرژى هسته ‌اى صلح‌ آميز را دارد، از نيروگاه اتمى‌ بوشهر به عنوان تاسيساتى ياد کرد ‌که صرفا براى اهداف صلح ‌آميز طراحى و ساخته شده است.
وى همچنين در واکنش به سخنان وزير امور خارجه اتريش ‌که اظهار داشت، نشانه‌ هايى از آمادگى ايران براى شرکت در مذاکرات هسته ‌اى به چشم مى‌خورد، اظهار اميدوارى کرد که اين مذاکرات به نتيجه برسد.
علاوه بر کلينتون، "فيليپ کراولى" سخنگوى وزارت امور خارجه ايالات متحده آمريکا نيز روز سه ‌شنبه در واکنش به خبرانتقال سوخت به قلب رآکتور بوشهر، آن را "موضوع تازه‌ اى" ندانسته و گفت: ما مى ‌پذيريم که رآکتور بوشهر براى توليد انرژى هسته‌ اى صلح‌ آميز طراحى شده و از اين رو اين نيروگاه را خطرى براى گسترش جنگ ‌افزارهاى هسته‌‌اى نمى ‌دانيم، چرا که اين نيروگاه زير نظر آژانس بين‌ المللى انرژى اتمى قرار دارد. 
سخنگوى وزارت امور خارجه آمريکا همچنين با اشاره به اين که روسيه سوخت مورد نياز نيروگاه بوشهر را تامين کرده و سوخت مصرف شده نيز به اين کشور بازگردانده مى‌ شود، گفت: بدين ترتيب جمهورى اسلامى براى استفاده از انرژى هسته ‌اى نيازى به غنى ‌سازى اورانيوم ندارد.
وى همچنين از تامين سوخت هسته ‌اى رآکتور بوشهر توسط روسيه به عنوان مدلى‌ نام برد که ايران بايد براى استفاده صلح ‌آميز از انرژى هسته‌ اى بر اساس آن عمل کند.

حاکم راس الخيمه امارات درگذشت

فارس- حاکم امارت راس الخيمه امارات در سن 90 سالگى امروز بر اثر بيمارى درگذشت.
خبرگزارى امارات (وام) امروز چهارشنبه اعلام کرد، حاکم امارت راس الخيمه، چهارمين امارت بزرگ در کشور امارات متحده عربى پس از تحمل چند ماه بيمارى درگذشت.
شيخ "صقر بن محمد القاسمى " که در دهه 90 از عمر خود به سر مى‌برد بيش از 60 سال بر امارت راس الخيمه حکومت کرده بود.
امارات هفت‌گانه که دولت امارات متحده عربى را تشکيل مى‌دهند شامل ابوظبى، دبى، شارجه، عجمان، ام‌القوين و راس الخيمه و فجيره است.

کمک 10 ميليون يورويى آلمان به دولت کرزاى

دولت آلمان بالاخره پس از مذاکراتى طولانى اولين کمک‌هاى خود را به دولت افغانستان ارائه مى‌دهد.
به گزارش ايسنا، وزارت امور خارجه آلمان اولين کمک‌هاى ميليونى خود را براى کمک به حضور دوباره برخى اعضاى ميانه‌رو طالبان در جامعه افغانستان در اختيار دولت اين کشور قرار مى‌دهد.
براساس گزارش پايگاه اينترنتى مجله آلمانى اشپيگل، در اين پروژه قرار است شرايط يکپارچگى و جذب هزاران سرباز طالبان افراطى با جامعه و دولت آلمان فراهم شود. اما اين که اين مساله چگونه بايد عملياتى شود هنوز به طور کامل مشخص نيست.
آلمان به عنوان اولين کشورهايى که در افغانستان حضور داشته 10 ميليون يورو در اختيار دولت افغانستان قرار مى‌دهد. اين پول قرار است صرف برنامه‌ى دولت افغانستان براى پرداختن به اعضاى طالبان و جدا شدن آنها از افراطيون و پيوستنشان به دولت و جامعه‌ى افغانستان شود.
در همين ارتباط عمر زخيوال، وزير دارايى افغانستان و رودريگز کونيش، سفير آلمان در افغانستان بيانيه‌ى مشترکى را به امضا رساندند.
در اين سند که به امضاى طرفين رسيد، آلمان از سهم و حضور خود در اين برنامه گفت:
دولت آلمان با ارائه اين کمک که قرار است طى روزهاى آتى به افغانستان منتقل شود به تعهدات و وعده‌هاى پيشين خود عمل مى‌کند.
گوئيدو وستروله، وزير امور خارجه‌ آلمان پيشتر در کنفرانس بين‌المللى افغانستان اعلام کرده بود که اين کشور مجموعا 50 ميليون دلار از مجموع پروژه‌ى 250 ميليون دلارى را پرداخت مى‌کند. آمريکا با پرداخت 100 ميليون دلار اولين کشور با بيشترين پرداخت است. انگليس و ژاپن در مراحل بعدى بزرگترين اعطا کنندگان کمک مالى هستند.
طبق اطلاعات کميسيون افغانستان که مسئوليت پروژه‌ى جذب دوباره‌ى برخى طالبان را برعهده دارد در صورت موفقيت اين پروژه، حدود 9000 سرباز طالبان به زندگى عادى در افغانستان باز مى‌گردند.
نماينده کرزاى در کميسيون جذب دوباره طالبان به جامعه به اشپيگل گفت: با اين پول ما مى‌توانيم کارمان را که تازه شروع شده از لحاظ مالى تامين کنيم.
وى افزود: ما اکنون اميدواريم که ديگر کشور‌ها نيز به تعهدات خود عمل کنند.

حضور دانمارک درکنفرانس افغانستان درتهران

معاون سياسى وزارتخارجه دانمارک ونماينده ويژه اين کشوردر امور افغانستان وپاکستان از آمادگى کشورش براى اعزام هياتى به کنفرانس افغانستان در تهران خبر داد.
به گزارش ايرنا به نقل از سفارت جمهورى اسلامى ايران در کپنهاگ، ’ مارى لوييس اوور واد ’ اعلام آمادگى کشورش براى حضور در اين همايش را در ديدار روز سه شنبه با مديرکل شمال و شرق اروپاى وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کرد.
همايش بين المللى افغانستان در روزهاي2و3نوامبر/ 11و12ابان/ در تهران برگزار خواهد شد.
معاون سياسى وزارت خارجه دانمارک در اين ديدار با اشاره به نقش منطقه ايى ايران بالاخص در افغانستان و قدردانى ازمبارزه کشورمان با قاچاق مواد مخدر، آمادگى کشورش را براى همکارى با ايران در اين زمينه اعلام نمود.
اين مقام دانمارکى همچنين باتاکيد براستقبال اروپا از برگزارى دورجديد مذاکرات هسته اى باايران اظهار اميدوارى کرد که با شروع مجدد مذاکرات درماه نوامبر گامهاى مثبتى براى حل مسائل موجود برداشته شود.
مديرکل شمال و شرق وزارت امور خارجه کشورمان نيز در اين ديداربا اشاره به سابقه روابط دوستانه ايران با کشورهاى شمال اروپا بخصوص دانمارک ضرورت افزايش همکاريهاى سياسى و اقتصادى دو کشور را مورد تاکيد قرار داد.
بهنام بهروز با اشاره به تبليغات سوء برخى محافل غربى عليه ايران هدف از طرح مساله ايران هراسى درميان کشورهاى منطقه را رسيدن به اهدافى خاص دانست.
وى همچنين آمادگى تهران را براى گفتگوهاى حقوق بشرى با دانمارک اعلام نمود که مورد استقبال طرف دانمارکى قرار گرفت.
بهروز روز گذشته با ديگر مقامات وزارت امور خارجه و نخست وزيرى دانمارک نيز ديدار و درخصوص راه هاى تقويت روابط دوجانبه گفتگو نموده بود.

خواهر زن بلر: به تابعيت فلسطينى‌ام افتخار مى‌کنم


خواهر زن "تونى بلر " نخست‌وزير اسبق انگليس که بتازگى به دين مبين اسلام گرويده است، تاکيد کرد که به تابعيت فلسطينى که نخست‌وزير دولت منتخب فلسطين به وى اعطا کرده است، افتخار مى‌کند.

به گزارش فارس، "لورن بوث " در گفت‌وگو با شبکه خبرى "فلسطين اليوم " گفت که به تابعيت فلسطينى که توسط "اسماعيل هنيه " و در جريان سفرش به غزه در سال 2008 براى شکست محاصره نوار غزه، به وى اعطا شده است، افتخار مى‌کند.
بوث افزود: من در کشور خودم (انگليس) بيشتر مواقع تابعيت فلسطينى را نشان مى‌دهم و از تابعيت اصلى خود بسيار کم استفاده مى‌کنم، من در سال 2008 همراه با 46 فعال صلح‌طلب غربى به غزه سفر کردم و طى اين سفر درد و رنج‌هاى فلسطينيان از اشغالگرى اسرائيل را مشاهده کردم.
خواهر زن نخست وزير اسبق انگليس، همچنين تاکيد کرد که اگر دوباره فرصتى فراهم شود به غزه سفر مى‌کند، بويژه پس از جنگ اخير اسرائيل عليه غزه و جنايت‌هايى که در آن مرتکب شد، تمايل دارد غزه را از نزديک ببيند.
وى درباره مقاله‌هاى خود در روزنامه‌هاى "ساندى تايمز " و "ديلى ميل " نيز تصريح کرد: من همواره خواهان استعفاى تونى بلر بودم زيرا وى اقدام به جنگ ظالمانه عليه عراق کرد که طى آن تعداد زيادى از کودکان و مردم بى‌گناه که هيچ ارتباطى با جنگ نداشتند، کشته شدند و علاوه بر آن بلر به اسرائيل در کشتار شهروندان بى‌دفاع فلسطينى و ساخت ديوار حايل که دادگاه لاهه آنرا را جرم مى‌داند، کمک مى‌کرد.
خانم بوث در ادامه در خصوص سفر خود به ايران و شهر قم نيز گفت که سفر به شهر قم در ايران، سفرى معنوى به معناى کامل کلمه بود.
وى افزود که از جمله دلايل اسلام آوردن او، مشاهده فضاهاى روحانى و معنوى شهر قم بود و وى پس از اينکه مسلمان شد از انزواى روحى خارج شده است و اکنون قرآن تلاوت مى‌کند و 65 صفحه از قرآن کريم را تلاوت کرده و به سوره آل عمران رسيده است و همواره در مسجد بزرگ لندن نماز اقامه مى‌کند.


نظر شما :