نتانیاهو: ایران از افغانستان تا آمریکای لاتین نفوذ دارد

۰۱ آبان ۱۳۸۹ | ۲۲:۰۳ کد : ۹۰۶۷ سرخط اخبار
نتانیاهو: ایران از افغانستان تا آمریکای لاتین نفوذ دارد

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل طی اظهاراتی بار دیگر نسبت به آنچه که خطر دست یابی ايران به سلاح هسته ای خواند ، هشدار داد .
به گزارش عصر ایران و به نقل از روزنامه اسراییلی " جروزالم پست " نتانیاهو که روز جمعه  در جلسه رهبران یهودی در موزه اسراییل در اورشلیم ( قدس) سخن می گفت با اعتراف به نفوذ ایران در چهارگوشه جهان مدعی شد  : " ما با کشوری در شرق مواجهیم که هر تلاشی می کند تا برای نابودی ما  به سلاح هسته ای دست یابد ".
وی افزود : " امروز نفوذ حکومت ایران را از غزه تا لبنان ، از افغانستان تا آمریکای جنوبی و آفریقا می بینیم . این نفوذی است که ایران بدون سلاح هسته ای دارد و تصور کنید اگرچنین حکومتی به سلاح هسته ای دست یابد چه خواهد کرد !
وی در ادامه مدعی شد : " جامعه جهانی باید مطمئن شود که این نوع سلاح ( هسته ای ) در اختیار ایران قرار نمی گیرد".
نخست وزیر اسراییل همچنین در سخنان خود نسبت به بهبود روابط ترکیه با اسراییل در آینده ابراز خوش بینی کرد .
نتانیاهو در توجیه سرسختی دولت خود برای عدم توقف شهرک سازیها مدعی شد : ما از غزه عقب نشینی کردیم و پس از آن با شلیک 12 هزار راکت به سوی خود مواجه شدیم . وی البته به حملات صهیونیست ها به مردم غزه اشاره ای نکرد!
وی در ادامه گفت که طرف های فلسطینی باید به ماهیت یهودی بودن دولت اسراییل اعتراف کرده و این دولت را مورد شناسایی قرار دهند.

اعلام آماده باش کامل حزب الله و ارتش در جنوب لبنان

در پى اعلام آمادگى رژيم صهيونيستى براى حمله مجدد به لبنان و ورود 5 دستگاه تانک نظاميان اين رژيم به نزديکى مناطق مرزى لبنان، ارتش و حزب الله لبنان به حالت آماده باش کامل درآمدند.
خبرنگار ايرنا در لبنان از منابع آگاه کسب اطلاع کرد که ورود پنج دستگاه تانک رژيم صهيونيستى امروز شنبه به داخل روستاى ’غجر’ واقع در نقطه مرزى ميان سرزمين هاى فلسطين اشغالى و لبنان، زنگ خطر را در صفوف نيروهاى مقاومت و ارتش به صدا در آورده و اين نيروها از صبح امروز به حالت آماده باش کامل در آمده اند.
اين تانک هاى ارتش رژيم صهيونيستى از مرز فلسطين اشغالى وارد روستاى غجر واقع در نزديکى پايگاه هاى نيروهاى پاسدار صلح سازمان ملل مستقر در جنوب لبنان(يونيفل )شدند.
افسران ارتش رژيم صهيونيستى هم در توقف کوتاهى در اين منطقه با بررسى و ديدبانى منطقه ’وزاني’ به پايگاه هاى خود برگشتد.
پيش ازاين منابع نظامى لبنان اوضاع را در جنوب آرام توصيف کرده بودند ولى بعد از ديدار گروه تندرو و افراطى اسراييلى از کشتزارهاى ’شبعا’ و اعلام آمادگى اسراييل براى حمله مجدد عليه لبنان با هدف نابودى مقاومت، حالت آماده باش عمومى در سطح نيروهاى ارتش و مقاومت اسلامى به بالاترين حد ممکن افزايش يافته است.

مخالفت فرانسه با پيوستن ترکيه به اتحاديه اروپا

با وجود برخى امتيازات ظاهرى کشورهاى اروپايى در خصوص پيوستن ترکيه به اتحاديه اروپا، اين کشورها رويه واحدى را در قبال اين موضوع دنبال مى‌کنند.

به گزارش فارس، سه کشور اروپايى آلمان، انگليس و فرانسه از زمان مطرح شدن امکان پيوستن ترکيه به اتحاديه اروپا سياست ثابتى را در اين زمينه تعقيب کرده اند. دولتهاى مختلف انگليس فارغ از تعلق آنها به هر يک از دو حزب کارگر يا محافظه کار، همواره موافق، و دولتهاى فرانسه و آلمان مخالف پيوستن ترکيه به جامعه اروپا بوده اند.
استدلال فرانسه در مخالفت با عضويت ترکيه در اتحاديه اروپا بيشتر داراى جنبه هاى فرهنگى و متاثر از تفاوتهاى مذهبى است.
دولت و مردم فرانسه نگران تهديد آزادى هاى فردى، اجتماعى و تغيير ارزشهاى فرهنگ ملى خود در نتيجه ورود يک کشور مسلمان پرجمعيت به جامعه اروپا هستند.

 فرانسه اين فشار هاى فزاينده را هم اکنون با حضور گروه قابل ملاحظه اى از مسلمانان آفريقايى از جمله مهاجرين و پناهندگان الجزايرى و مراکشى در سرزمين خود احساس مى‌کند.
دولت فرانسه همچنين معتقد است که پذيرفتن يک کشور پرجمعيت مسلمان مانند ترکيه در جامعه اروپا همبستگى سياسى جامعه را مورد تهديد قرار خواهد داد. نيکلا سرکوزى رييس جمهور فرانسه هرگز از ابراز مخالفت محترمانه با پيوستن ترکيه به جامعه اروپا پرهيز نکرده است.
با وجود ابرازخشم نخست وزير انگليس نسبت به برخورد دوگانه با ترکيه در قبال مناسبات آن کشور و جامعه اروپا، افکار عمومى مردم انگليس با اين احساس شخصى و حزبى نخست وزير آن کشورهمسو بنظر نمى‌رسند.
در واقع افکار عمومى هر سه کشور انگليس، فرانسه و آلمان مخالف پيوستن ترکيه به اتحاديه اروپا هستند. مطابق نظرخواهى جامعى که در سال 2006 صورت گرفت تنها در سوئد تعداد موافقان پيوستن اروپا به اتحاديه بيشتر از مخالفان آن بود. در بريتانيا تنها سى درصد ازمردم با عضويت ترکيه موافق و پنحاه و دو در صد مخالف آن و 18 درصد نيز بى تفاوت بودند.
اگر چه حمايت گرم و احساساتى انگليس از پذيرفتن ترکيه به عضويت جامعه اروپا را ميتوان تا حدودى متاثر از تحولات يک سال اخير در منطقه دانست و آنرا اقدامى تاکتيکى در حوزه "روابط عمومى "، در جهت دلگرم ساختن آنکارا تلقى کرد، در عين حال اظهارات اخير وى تا حدود زيادى در خط سياست سنتى انگليس در اين زمينه است.
نخست وزير انگليس در سفر اخير خود به آنکارا مخالفت دولتهاى فرانسه و آلمان با پيوستن ترکيه به جامعه اروپا را به چالش خواند و ضمن ابراز خشم خود از اين بابت، متعهد شد که در جهت هموار ساختن راه پيوستن کشور ميزبان به اتحاديه اروپا تمام تلاشهاى خود را بکار گيرد.
همدلى انگليس با ترکيه در قبال عضويت آن کشور در اتحاديه اروپا تا حدودى نيز ناشى از همدردى و قرار داشتن در جايگاهى مشابه ترکيه طى دهه شصت است.
 
در آن زمان ژنرال شارل دوگل رييس جمهور فرانسه با عضويت بريتانيا در اتحاديه اروپا مخالفت ميورزيد. از اين رو پيوستن "جزيره " به پيمان رم تا دهه هفتاد معوق ماند.
در اثبات دورويى مخالفان پيوستن ترکيه به اتحاديه اروپا نخست وزير انگليس اظهار داشت: "آنها در عين حال که خوشحال از مشارکت ترکيه بعنوان يک عضو ناتو در دفاع از اروپا هستند، با عضويت آن کشور در اتحاديه اروپا مخالف ميورزند ".
با اين وجود حتى در صورت قطعيت يافتن عضويت ترکيه در جامعه اروپا مقررات محدوديت مهاجرت دولت ديويد کامرون مانع از برخوردارى مردم و کارگران ترکيه از بازار کار انگليس خواهد شد.

يکى از نگرانى هاى انگليس در قبال ادامه دلسردى ترکيه از جامعه اروپا و فاصله گرفتن از اردوگاه غرب، امکان نزديکتر شدن آنکارا به جمهورى اسلامى و دورتر شدن از اسرائيل است.
 
ادامه اين روند مى‌تواند تعادل کنونى در منطقه را با نوسان هاى قابل ملاحظه اى روبرو سازد.
طى دو سال اخير مناسبات دولت اسلامگراى رجب طيب اردوغان با تل آويو رو به سردى محسوسى نهاده است.
 
بر خورد تند سال گذشته اردوغان با شيمون پرز در سوئيس و همچنين حادثه ماه قبل در آبهاى ساحلى غزه که با حمله کماندوهاى اسرائيلى به کشتى هاى امدادگران و کشته شدن تعدادى از اتباع ترکيه انجاميد اين مناسبات را به سردترين ميزان خود طى سى سال گذشته تنزل داد.
انگليس و آمريکا علاقمند به از ميان بردن اختلافهاى اسرائيل و ترکيه، و پيشگيرى از نزديکتر شدن ترکيه به جمهورى اسلامى هستند. از اين سياست فرانسه و آلمان نيز حمايت مى‌کنند.
در اجراى اين سياست مشترک غربى، جلب اعتماد ترکيه داراى اهميتى قابل ملاحظه است. به اين منظور ديويد کامرون ضمن تاکيد بر ضرورت رفع اختلافهاى آنکارا و تل آويو، با نزديک شدن به مواضع ترکيه و انتقاد از اسرائيل سعى در دلجوئى از ترکيه بعمل آورد. کامرون در آنکارا غزه را "زندان " خواند و خواستار آزادى تردد دو سويه مردم در اين بخش از دولت خود گردان فلسطين شد.
بجز مشارکت در دفاع از اروپا، نقش ديگرى که انتظار ميرود ترکيه بخوبى قادر به ايفاى آن شود، ظاهر شدن در هيات پل ارتباطى مابين غرب و کشورهاى مسلمان خاورميانه است. جلب اعتماد ايران و کمک به جامعه جهانى براى کنترل برنامه هسته اى ايران -که ترکيه طى شش ماه اخير با تشويق مستقيم آمريکا عهده دار سهم چشمگيرى در آن شده است- در همين چار چوب قرار ميگيرد.
جدايى بخش يونانى نشين از بخش مسلمان نشين جزيره قبرس و خوددارى آنکارا از برسميت شناختن دولت قبرس که اينک يکى از 27 عضو جامعه اروپا است از جمله موانع پيوستن ترکيه به جامعه بشمار ميرود. دولت يونان نيز که ترکيه را عليرغم عضويت هر دو کشور در پيمان ناتو همچنان يک خطر امنيتى عليه خود تلقى ميکند، در راه پيوستن ترکيه به اتحاديه اروپا خواهد ايستاد.
 
يونان علاوه بر مشکلات دو جانبه با ترکيه ناگزير از پيروى از سياست آلمان در اين مورد است. يونان فرار از ورشکستگى اقتصادى خود را مرهون کمکهاى مالى آلمان است و در نتيجه در خلاف جهت خواسته هاى آلمان در اتحاديه حرکت نخواهد کرد.
با اظهار نگرانى در مورد مناسبات جارى اروپا و ترکيه، باراک اوباما طى گفتگويى با روزنامه کوريره دلاسرا چاپ ايتاليا، اخيراً اظهار داشت: "رفتار اتحاديه اروپا موجب دور شدن ترکيه از غرب شده است- طبيعتاً اگر آنها خود را بخشى ازخانواده اروپا نبينند در نقاط ديگرى بدنبال همبستگى و اتحاد خواهند بود ".
بجز عوامل خارجى يارى دهنده و يا بازدارنده ترکيه در مسير پيوستن آن کشور به اتحاديه اروپا، عوامل داخلى نيز در روندى مشابه به ايفاى همين دو نقش مشغول بنظر ميرسند. عوامل اقتصادى بى ترديد نقاط قوت ترکيه اند.
ترکيه اينک شانزدهمين اقتصاد بزرگ جهان محسوب ميشود و عضويت گروه بيست را دارا است.
دولت کنونى ترکيه طى پنج سال گذشته موفق به برداشتن گامهاى مثبتى شده است ولى تا ايجاد شرايط مطلوب هنوز فاصله چشمگيرى باقى است.
 
انتشار روزنامه و صدور اجازه ايجاد فرستنده راديويى و تلويزيونى متعلق به اقليت کرد از جمله گامهاى قابل اشاره در اين راه است.
مانع ديگرى که در رديف بازدارنده هاى داخلى همچنان به تحميل وزن سنگين خود ادامه ميدهد، قدرت ارتش و نظاميان در تعيين سياستهاى راهبردى دولت است.
 
حزب عدالت و توسعه اردوغان که در مجلس کنونى بزرگترين حزب سياسى بشمار ميرود مايل به تغيير قانون اساسى و کوتاه کردن دست نظاميان از عرصه تحولات سياسى و قوام دادن به دموکراسى جوان ترکيه است.
طى سى سال گذشته ارتش ترکيه به بهانه دفاع از قانون اساسى سه بار به مداخله نظامى و تغيير دولتهاى قانونى و انتخابى آن کشور مبادرت ورزيده است. اردوغان مصمم است که تکرار اين جريان آشنا را مانع شود.

رأی گیری در ناتو : آیا ایران تهدیدی برای اروپاست؟


برخی کارشناسان و نظامیان ترکیه از رویکرد دولت آنکارا در قبال استقرار سپر دفاع ضد موشکی ناتو در خاک این کشور انتقاد کردند .
به گزارش عصر ایران در جلسه اخیر وزرای دفاع و خارجه ناتو در بروکسل موضوع استقرار بخشی از سامانه دفاع ضد موشکی ناتو در خاک ترکیه با مقامات آنکارا به بحث و بررسی گذاشته شد ، اما مقامات ترکیه اعلام کرده اند که اگر نیت اصلی ناتو از استقرار این سامانه نظامی آن گونه که اعلام شده مقابله با توانمندی موشکی کشورهایی چون ایران باشد ، آنکارا اجازه استقرار این سامانه را در خاک خود نخواهد داد .
در همین باره ، روزنامه حریت چاپ استانبول با انتشار گزارشی  نظرات برخی کارشناسان مسایل استراتژیک را منتشر کرده است .
این کارشناسان می گویند که مخالفت دولت آنکارا با استقرار این سامانه در خاک ترکیه ، به منافع بلند مدت ترکیه در تعامل با غرب آسیب خواهد زد .
"
سردار اردورماز " یکی از مقامات سابق ارتش ترکیه در این باره می گوید : " یک کشور نمی تواند طرح های خود را بر مبنای نیات تنظیم کند . ما باید روابط خوبی با ایران داشته باشیم ، اما این روابط خوب می تواند تغییر کند همانطور که روابط  خوب تهران و واشنگتن در زمان شاه تغییر یافت ".
این مقام سابق نظامی ترکیه که هم اکنون در مرکز تحقیقات استراتژیک و روابط بین الملل ترکیه " ترک سام " کار می کند با اشاره به طرح مستقل ترکیه برای ایجاد یک سیستم دفاع ضد موشکی بومی  در سال 2007 می گوید که این طرح در سال 2007 مطرح شد اما همان زمان به دلیل هزینه های بالای آن متوقف شد .
این کارشناس نظامی ترکیه در ادامه می افزاید : " اقتصادی ترین راه ترکیه برای داشتن توان دفاع ضد موشکی و ایجاد موازنه در برابر توان موشکی ایران ،  پذیرفتن سپر موشکی ناتو در خاک خود است . رد کردن این طرح هوشمندانه نیست و منافع بلند مدت ترکیه را به خطر می اندازد ".
"
امید پامیر " سفیر سابق ترکیه در سازمان ناتو نیز در این باره می گوید : " آنچه که برای ناتو اهمیت دارد قابلیت ها هستند نه نیات . "
وی می افزاید : "  ترکیه در زمان جرج بوش جزء کشورهای عضو ناتویی بود که به دولت آمریکا اصرار می کرد در برابر مخالفت های شدید روسیه با استقرار سپر دفاع ضد موشکی آمریکا در لهستان و جمهوری چک ، این طرح را به عنوان طرحی مشترک در چارچوب ناتو به پیش ببرد . ترکیه و برخی دیگر از اعضای اروپایی ناتو  از واکنش روسیه به طرح سپر موشکی آمریکا (بوش) نگران بودند و به دولت آمریکا اصرار می کردند که این طرح را در چارچوب ناتو دنبال کند ."
این کارشناس ترک که عضو گروه 12 نفره پیشنهادی دبیر کل ناتو برای تهیه نقشه راه استراتژی آینده این سازمان  است ، در ادامه درباره تعریف جدید ناتو از ایران به عنوان تهدیدی برای این سازمان می گوید : هنوز دبیر کل این سازمان این تعریف را مورد پذیرش قرار نداده . او طرح خودش را پیشنهاد داده است .
قرار است نقشه راه ناتو در قرن جدید ، طی اجلاس سران ناتو ماه نوامبر( چهار هفته دیگر) در لیسبون پرتغال به بحث و رأی گیری گذاشته شود. یکی از موارد تحت بررسی در این طرح ، این است که آیا ایران را به عنوان تهدیدی برای ناتو قلمداد کنند یا خیر؟!
دکتر " احمد هان " استاد روابط بین الملل دانشگاه " کادیر هاس " استانبول نیز در این باره می گوید : " مساله استفاده احتمالی ایران از موشک های بالستیک خود علیه ترکیه مطرح نیست . در حقیقت من معتقدم که ایران با موشک های خود به ترکیه حمله نخواهد کرد . آنچه که ( برای ناتو ) اهمیت دارد استفاده حتمی ایران از موشک هایش نیست بلکه فرض این مساله است .
وی می افزاید : " اگر تسلیح ایران ادامه داشته باشد نفوذ این کشور در منطقه افزایش می یابد و اگر شما نتوانید موازنه ای در برابر تسلیح نظامی ایران ایجاد کنید ، نفوذ سیاسی شما در منطقه به طور خودکار کاسته خواهد شد ".
این استاد مسایل استراتژیک در ترکیه می گوید که عدم پذیرش سپر موشکی ناتو به منافع ترکیه در ناتو و نیز روابط ترکیه با اتحادیه اروپا آسیب خواهد زد .
وی می افزاید : " پس از اینکه  روابط ترکیه با اتحادیه اروپا به بن بست برخورده بن بست در روابط ترکیه با ناتو به چالش تغییر بنیادین سیاست های ترکیه خواهد افزود . این مساله با اساس سیاست خارجی احمد داوود اوغلو وزیر خارجه ترکیه درباره اینکه " دلیل تاثیر گذاری ترکیه درشرق نفوذ این کشور در غرب است" در تعارض می باشد .
دکتر هان درباره سیاست خارجی دولت اردوغان درباره به صفر رساندن تنش با همسایگان ترکیه می گوید : " این سیاستی است که از سوی دولت اردوغان و برای کم کردن نقش نطامیان در سیاست خارجی ترکیه  طراحی شده است و انگیزه ها و اهدافی داخلی دارد .
وی می افزاید : " برای مقابله و ایجاد توازن با توان نظامی ایران باید از راه نظامی وارد شد که این مساله مستلزم این است که اعتبار بیشتری به ارتش داده شود و نیروهای نظامی دست بالا  را داشته باشند که دولت اردوغان با توجه به تنش های خود با ارتش و تلاشش برای کم کردن قدرت این نهاد نظامی ، مایل به این کار نیست .
این کارشناس ترک خاطر نشان می کند : " سیاست دولت ترکیه به گونه ای است که از منافع بلند مدت این کشور در عرصه  روابط بین الملل برای تامین منافع و اهداف سیاست داخلی ( جناح حاکم ) هزینه می کند ، علی رغم این واقعیت که این مساله به منافع بلند مدت ترکیه صدمه می زند ."

ابراز ترديد برلوسکونى در مورد تحريم‌ها عليه ايران

سيلويو برلوسکنى ضمن ابراز ترديد درباره مفيد بودن تحريم‌هاى اعمال شده عليه ايران، اظهار کرد که ممکن است يک رويکرد ملايم بتواند سودمند‌تر باشد.

به گزارش ايسنا، خبرگزارى فرانسه از برلين گزارش داد: سيلويو برلوسکنى ـ نخست‌وزير ايتاليا ـ روز جمعه در جملاتى که روزنامه آلمانى "فرانکفورتر آلگمانيه سايتونگ" به نقل از وى منتشر کرد اظهار کرد که اگرچه ايتاليا در (اعمال) اين تحريم‌ها (عليه ايران) مشارکت داشته است اما "من بيم دارم که تحريم‌ها به موفقيت منجر نشود".

وى گفت که تحريم‌ها رو به سمت تقويت رژيم‌هايى در کشورهايى نظير کوبا رفته است و "يک رويکرد ملايم و دورانديشانه سودمندتر خواهد بود."

برلوسکنى از روسيه و چين به عنوان کشورهايى که مى‌توانند چنين رويکردى را دنبال کنند نام برد و گفت که از ون جيا بائو ـ نخست‌وزير چين ـ خواسته است تا "از نفوذش در اين مسير استفاده کند."

روسيه و چين که هر دو عضو دايم شوراى امنيت هستند در مقايسه، کشورهاى غربى ترديد بيش‌ترى درباره خط‌ مشى سرسختانه در قبال ايران داشته‌اند و مهندسان روسى به ايران در ساخت نيروگاه برق هسته‌يى کمک کرده‌اند.

ايتاليا با وجود روابط تجارى محکم با تهران از تحريم‌هاى سازمان ملل عليه ايران حمايت کرده است اما در عين حال همواره کوشيده است با تلاش براى مشارکت در مسائلى نظير آينده افغانستان با ايران در تعامل باشد. برلوسکنى در پاسخ به اين سوال که آيا ايران مى‌تواند به بعد بين المللى ملحق شود؟ گفت: دست کم بايد براى آن تلاش کنيم. اين تنها راه خارج کردن ايران از بن‌بست است.

کارتر به کمک فلسطینی‌ها آمد

جیمی کارتر اخراج فلسطینیان از منازلشان در منطقه شیخ جراح در قدس شرقی را مغایر با قوانین بین‌المللی دانست.
به گزارش ایسنا، روزنامه‌ی عبری هاآرتص، نوشت که جیمی کارتر رئیس جمهور اسبق آمریکا در تظاهرات هفتگی فعالان اسراییلی و فلسطینی در منطقه شیخ جراح سیطره یهودیان بر منازل فلسطینیان در قدس شرقی را محکوم کرد.
کارتر هم‌چنین حمایت خود را از فعالیت‌های فعالانی که به روش‌های مسالمت آمیز نسبت به برخورد اشغالگران صهیونیست با فلسطینیان در این منطقه اعتراض می‌کنند اعلام کرده و ابراز امیدواری کرد که تظاهر کنندگان برای اسراییلی‌ها و فلسطینیان اهدافشان را محقق سازند.
کارتر که در راس هیاتی از بنیاد فرزانگان جهان در سفر به کشورهای منطقه خاورمیانه و نیز سرزمین‌های‌اشغالی به سر می‌برد تاکید کرد که قدس اشغالی باید پایتخت کشور فلسطین باشد و یهودیان تنها اجازه دارند که تحت حاکمیت فلسطینیان در این سرزمین(قدس شرقی) ساکن شوند.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین به نقل از منابع آگاه، کارتر در جریان بازدید این هیات از شهرک سلوان در قدس اشغالی در گفت‌وگو با رادیو سراسری رژیم صهیونیستی خاطر نشان کرد که اعضای هیات مذکور به تلاش‌های خود برای دستیابی به راه حلی درباره قدس شرقی که باید پایتخت کشور فلسطینی باشد ادامه خواهند داد.
اعضای هیات اعزامی بنیاد فرزانگان جهان که متشکل از جیمی کارتر، مری رابینسون، رئیس جمهور سابق ایرلند واِلا بهات از فعالان حقوق بشر در هند می‌باشد سیاست رژیم صهیونیستی در قبال قدس اشغالی را محکوم کردند.
اعضای هیات مذکور در جریان بازدید خود از شهرک سلوان از خیمه اعتصابی که شهروندان فلسطینی در اعتراض به اقدام رژیم صهیونیستی در تخریب منازل محله فلسطینی‌نشین بر پا کرده‌اند، بازدید کرده و به مشکلات اهالی این شهرک در نتیجه تداوم سیاست یهودی سازی رژیم اشغالگر قدس و اقدامات خشونت آمیز شهرک‌نشینان صهیونیست علیه آن‌ها و نیز مصادره اراضی و تضییع حقوقشان از سوی مراجع صهیونیستی گوش دادند.
رئیس جمهور اسبق آمریکا در بخش دیگری از اظهارات خود تصریح کرد که "یهودیان تنها اجازه دارند که تحت حاکمیت فلسطینیان در قدس اشغالی سکونت داشته باشند و نشانه‌های اشغالگری رژیم صهیونیستی در اینجا و نیز در نوار غزه به وضوح قابل مشاهده است."
وی افزود: در جریان دیدار با رئوون ریولین، رئیس کنست(پارلمان رژیم صهیونیستی) و نیر برکات، شهردار قدس اشغالی شکایت‌های فلسطینیان را به آنها انتقال خواهد داد.

نقش سفیر ایران در موضع‌گیری‌های حریری

نقش غضنفر رکن آبادی سفیر ایران در بیروت در تغییر موضع گیری های سعد حریری نخست وزیر نسبت به تهران غیر قابل انکار است. به گزارش ایران دیپلماتیک یکی از مهمترین دلایل تغییر ادبیات 14 مارسی ها نسبت به سفر محمود احمدی نژاد به لبنان، روابط خوب و مثبتی است که وی با سعد حریری برقرار کرده است
در همین حال روزنامه الدیار لبنان هم از سفر حریری به تهران در دوماه آینده خبر داد. این روزنامه لبنانی نوشت  که علاقه دوستانه و صمیمی بین محمود احمدی نژاد رییس جمهوری ایران و سعد حریری که در جریان دیدار اخیر وی به لبنان ایجاد شد، رو به افزایش است؛ افزون بر آن که غضنفر رکن آبادی سفیر ایران در لبنان نیز که از پرونده لبنان به خوبی آگاه است، خود دارای رابطه دوستانه و مثبتی با حریری است.

چین به ایرانی‌ها بلیت افتتاحیه نمی‌فروشد!

شمارش معکوس عدد 21 را برای شروع بازی‌های آسیایی گوانگ ژو نشان می‌دهد. مسئولان برگزاری کم کم برای به رخ کشیدن هنر مردمان اژدهای زرد آماده می‌شوند. البته همه می‌توانند با ارائه کارت شناسایی صاحب یک بلیت شوند. در حالی که فروش بلیت‌ بازی‌ها شروع شده اما ایرانی‌ها هنوز نتوانسته‌اند بلیت بخرند.
به گزارش «خبر آنلاین»، کمیلی یکی از تاجران ایرانی است که در گوانگ ژو به‌سر می‌برد او با این که دلش می‌خواهد افتتاحیه بازی‌های آسیایی را از نزدیک ببیند اما نمی‌تواند: «در سایت فروش بلیت‌ها برای ایرانی‌ها آدرس قدیم ساختمان کمیته ملی المپیک ثبت شده و از ایرانی‌ها خواسته‌اند تا برای تهیه بلیت به آن مراجعه کنند. به همین خاطر به هیچ ایرانی بلیت نمی‌فروشند
او که انتظار این مورد را نداشته می‌گوید: «مردم بقیه کشورها مشکلی ندارند اما به ما مستقیم بلیت نمی‌فروشند. فقط هم این مشکل برای ایرانی‌هاست.»
کمیلی که به ایران آمده تا بتواند بلیت را بگیرد اما تا به حال دستش خالی مانده: «من که یک تاجرم برای پیگیری کار به تهران آمده‌ام تا بتوانم بلیت را بگیرم اما با این که با کمیته ملی المپیک هم تماس گرفته‌ام با این حال دوندگی‌هایم بی‌نتیجه مانده است
این اتفاق در حالی رخ داده که کمیته ملی المپیک با همکاری انجمن اسلامی در گوانگ ژو و برای حمایت ورزشکاران کانون هواداران را تشکیل داده است. هرچند این کانون هم استارت اولیه را زده اما هنوز فعال فعال نیست. شاید دوهفته دیگر فعالیتش را شروع کند.
سید جلال یحیی‌زاده رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون تربیت بدنی در این‌باره می‌گوید: «برای اولین بار است که این قضیه را می‌شنوم. من این مسأله را با مسئولان پیگیری می‌کنم. به‌طور قطع نباید این شرایط باشد. به هر حال فکر می‌کنم با مسئولان باید صحبت کرد
او درباره کانون هوادارن می‌گوید: «تا آنجایی که می‌دانم این کانون 3 هفته پیش شکل گرفته است و قرار بود بعضی از بچه‌های انجمن اسلامی در آن فعالیت کنند. فکر می‌‌کنم شاید امکان اقدام از کانون هم باشد
او معتقداست البته تهیه بلیت برای ایرانی‌ها اقدام فرهنگی خوبی به‌حساب می‌آید: «می‌توان مثل بعضی مواقع که بلیت برای تماشاگران تهیه می‌شود این کارهم برای علاقمندانی که مشکل دارند در دستور کار قرار بگیرد که کار فرهنگی ارزشی هم محسوب می‌شود. نه تنها برای ایرانی‌ها که برای همه آنهایی که ایران را دست دارند
البته بعضی‌ها با شنیدن این خبر متعجب شده و می‌گویند کمیته ملی المپیک تعدادی بلیت افتتاحیه را خریده‌اند اما نمی‌دانیم که چطور تنها مقابل اسم ایران در سایت بازی‌ها نوشته شده ایرانی‌ها برای بلیت به کمیته ملی المپیک مراجعه کنند. البته همان‌ها باز حدس می‌زنند شاید این مسأله به خاطر آن است که آژانس‌های مسافرتی تور ویژه گوانگ‌ژو همزمان با بازی‌ها دارند و همین مسأله‌ساز شده است.

آغاز پیگیری دریافت غرامت از روسیه

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه به لطف خدا و همت متخصصان داخلی به زودی سامانه موشکی اس 300 بومی را تولید خواهیم کرد، از آغاز پیگیری حقوقی پرونده کارشکنی روسها در تحویل سامانه موشکی اس 300 خبر داد.

سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفتگو با خبرنگار مهر ، در پاسخ به این پرسش که با توجه به کارشکنی روسها در تحویل سامانه موشکی اس 300 آیا وزارت دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح برنامه ای برای ساخت وتولید این سامانه آغاز کرد ه است ؟ اظهار داشت: ساخت و تولید سامانه موشکی برد بلند در دستور کار این وزارتخانه است.

وی تصریح کرد: به لطف خدا و همت متخصصان داخلی به زودی سامانه موشکی اس 300 بومی را تولید خواهیم کرد.

وزیر دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح در ادامه درباره فسخ قرارداد خرید سامانه موشکی اس 300 از طرف روسیه خبرداد : هم اکنون درحال طی کردن مراحل حقوقی دریافت غرامت از روسیه هستیم.

گفتنی است که پیش از این سردار وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو های مسلح درباره برخی اخبار مبنی بر خرید سامانه موشکی S300 از چین و ونزوئلا گفته بود که برنامه‌ای برای خرید S300 از چین یا ونزوئلا نداریم.

به گزارش مهر ، پیش از این نمایندگان مجلس شورای اسلامی طبق قرارداد خرید اس 300 در سال 2007 خواستار شکایت از مقامات روسی و دریافت غرامت شده بودند

چرا چاوز به قم نرفت؟

در حالی که قرار بود هوگو چاوز رئیس جمهور کشور ونزوئلا روز چهارشنبه به شهر قم سفر کرده و با رهبر معظم انقلاب دیدار کند، برنامه‌های پیش بینی نشده مانع انجام این سفر و حضور وی در شهر قم شد
به گزارش رسا، یک منبع آگاه با اشاره به این مطلب گفت: «سفر هوگو چاوز رئیس جمهور کشور ونزوئلا به شهر مقدس قم به دلیل برنامه‌های پیش بینی نشده لغو شد و وی موفق نشد به این شهر مقدس سفر کند
رئیس جمهور ونزوئلا غروب چهارشنبه پس از امضاء تفاهم نامه‌های دوجانبه و انجام مصاحبه مطبوعاتی، با بدرقه رسمی دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان ایران را ترک کرد.

ويکى‌ليکس اسناد عراق را منتشر کرد

پايگاه خبرى ويکيليکس جزئيات مربوط به 400 هزار سندى را که قرار است ساعت 9 صبح امروز منتشر کند و به دوره‌ ميان ژانويه 2004 تا دسامبر 2009 مربوط مى‌شود در اختيار شبکه‌ خبرى الجزيره قرار داده است.

اين اسناد محرمانه به نقش ايران در امور عراق و فعاليت القاعده و نقش نيروهاى صحوه و قربانيان مدنى حملات نيروهاى‌ امريکايى و نقش منفى نورى مالکى در آزار سنيان عراق و شکنجه و تجاوز به زندانيان مربوط مى‌شود.

در اين اسناد نورى مالکى شخصيتى طايفه‌اى و متمايل به شيعيان به نظر مى‌آيد که گروه‌هاى شبه‌نظامى براى سرکوب و قتل نيروهاى سنى ساخته است و شخصا گروه‌هاى وحشت را رهبرى مى‌کند.

بر اساس اين اسناد ايران با ارسال سلاح گروه‌هاى شيعى پيرو خود، به خصوص جيش المهدى و سازمان بدر را پيش از آن ‌که به گروهى سياسى تبديل شود، تقويت مى‌کرده است. ايران همچنين نيروهايى از سازمان‌هاى امنيتى خود را به عراق فرستاده بوده تا روزانه آن ‌جا کار کنند و حتى برخى پست‌هاى بازرسى بين راهى را نيروهاى امنيتى ايرانى با نيروهاى جيش المهدى اداره مى‌کرده‌اند.

در اين اسناد آمده که وزارت دفاع امريکا تعداد واقعى قربانيان مدنى عراق از جنگ را مخفى نگاه داشته است و با وجود آن ‌که آمار دقيق آن را داشته همواره از اعلام آن سر باز زده است در حالى که اين عدد بر اساس اين اسناد حدود 285 هزار نفر است.

هم‌چنين در گزارش الجزيره از اين اسناد آمده که 180 هزار نفر در عراق به علل مربوط به جنگ بازداشت شده‌اند که بيشترشان از مناطق سنى‌نشين‌اند.

در اين اسناد آمده که مقامات وزارت دفاع عراق در شکنجه و تجاوزهاى جنسى به اين زندانيان نقش داشته‌اند و در مواردى زندانيان از خود نيروهاى پليس عراق بوده‌اند.

در همين راستا، اندره فوگ راسموسن، دبير کل پيمان ناتو، نسبت به پيامدهاى انتشار اين اسناد محرمانه هشدار داد و پس از ديدارى با انگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، گفت که انتشار اين اسناد بسيار تأسف‌آور است و ممکن است نتايج نامطلوبى بر کسانى که به آن مربوط مى‌شوند، داشته باشد.

سخنگوى وزارت دفاع ايالات متحده نيز انتشار اين اسناد را تهديدى براى امنيت نيروهاى امريکايى و عراقى دانست.

هيلارى کلينتون، وزير امور خارجه‌ى ايالات متحده نيز به شدت از انتشار اين اسناد انتقاد کرد. 


نظر شما :