روحانی: شرط اصلی ترامپ ملاقات با من بود اما نشد

۰۸ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۸:۵۳ کد : ۲۰۳۳۱۷۳ سرخط اخبار

حسن روحانی گفت:ترامپ می‌خواست جملاتی در برجام اضافه کند، اما شرط اصلی‌اش این بود که با من ملاقات کند. من گفتم بگذارید ملاقات کنم اگر هم خراب شد من خراب می‌شوم، به خاطر کشور و ملت به عهده می‌گیرم، به‌هرحال آن زمان نشد.

به گزارش ایلنا به نقل از سایت حسن روحانی، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در دوره‌های یازدهم و دوازدهم در بخشی از اظهارات خود در دیدار اعضای شورای مرکزی مجمع ایثارگران گفت: در زمان بوش پسر در سال ۸۲ تا مرز جنگ پیش رفتیم ولی توانستیم با سیاست و دیپلماسی و مذاکره کشور را از جنگ دور کنیم. در سال ۹۲ هم این‌ها مصمم به حمله به ما بودند، شرایطی پیش آمد که مذاکره کردیم و مذاکره اول ما هم خیلی زود به نتیجه رسید، یعنی توافق موقت ژنو در ۱۰۰ روز اول به نتیجه رسید و خیلی مهم بود.

وی ادامه داد: امروز هم بهانه باز مسأله هسته‌ای است. البته همیشه پشت‌پرده مسائل دیگری وجود دارد، تنها مسأله هسته‌ای نیست، اما بهانه فعلاً هسته‌ای است. کسی که امروز دنبال جنگ است، نتانیاهو است. اسرائیل دنبال جنگ است و می‌خواهد آمریکا را راضی کند برای این جنگ، کمااینکه در سال ۹۷ که آقای ترامپ از برجام خارج شد یک عامل اصلی‌اش نتانیاهو بود. در خاطراتش هم تصریح کرده که من رفتم و ترامپ را راضی کردم که از برجام خارج شود.

روحانی با بیان اینکه مسائل داخلی و حوادث ۹۶ هم کمک کرد، البته عامل اصلی به نظر من ترامپ بود و عصبانیتی که آقای ترامپ نسبت به اوباما داشت و هنوز هم دارد گفت: می‌خواست توافق اوباما را به هر قیمتی شده از بین ببرد. مسائل داخلی خود آمریکا بود. عوامل مختلف دست به دست هم داد تا رسیدیم به اینجا، البته آن زمان راهی وجود داشت که با ترامپ به نحوی حل کنیم، سخت بود اما راهی وجود داشت.

وی افزود: بقیه شرایط ترامپ مهم نبود، می‌خواست جملاتی در برجام اضافه کند، اما شرط اصلی‌اش این بود که با من ملاقات کند. من گفتم بگذارید ملاقات کنم اگر هم خراب شد من خراب می‌شوم، به خاطر کشور و ملت به عهده می‌گیرم، به‌هرحال آن زمان نشد.


( ۱ )

نظر شما :

مهراب لاهیجانی ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ | ۰۷:۲۶
وقتی رئیس‌جمهور و وزیر خارجه‌اش درک ژئوپلیتیک ندارند و نمی‌دانند که در جهان هابزی، بدون قدرت، حقی هم وجود ندارد، و با این تصور ساده‌انگارانه پیش می‌روند که می‌توان با یک ملاقات دیپلماتیک، مسائل پیچیده را حل کرد، روشن است که شناختی از پیچیدگی قدرت در سطح جهانی، توازن قوا، و نحوه پیش‌برد منافع ملی در بستر منازعات منطقه‌ای و بین‌المللی ندارند. اگر عالی‌ترین مقام اجرایی کشور گمان کند صرفاً با لبخند و مذاکره می‌توان ساختارهای قدرت را تغییر داد، در یک کلام، فاقد درک ژئوپلیتیک است. وای به حال ایران و ملتی که چنین فهمی، سرنوشت او را رقم می‌زند.
اکبر ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ | ۰۹:۴۳
چقدر احمقانه !