بهانه جدید فرانسه برای اعمال فشار بر ایران

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۵:۲۵ کد : ۲۰۳۲۹۳۳ سرخط اخبار

فرانسه با طرح ادعاهایی در ارتباط با بازداشت دو شهروند خود در تهران از ایران به دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت کرد. پیشتر سخنگوی وزارت خارجه فرانسه تأکید کرده بود، این اقدام در جهت اعمال فشار بر ایران برای آزادی دو شهروند این کشور صورت می‌گیرد.
رویترز در گزارشی نوشت؛ این دو شهروند سیسیل کوهلر، معلم ۴۰ ساله ادبیات از شرق فرانسه و شریک زندگی او ژاک پاریس 70 ساله هستند. فرانسه در شکایتی که به دیوان بین‌المللی دادگستری داده است مدعی شده، ایران «از تعهد خود برای تامین حمایت کنسولی از این زوج سر باز زده است و آنها به عنوان گروگان در شرایط هولناکی نگه داشته شده‌اند که مصداق شکنجه است.»

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در نشستی خبری اعلام کرد: «پاریس تا زمانی که دو شهروند آن آزاد نشوند به فشارها علیه ایران ادامه خواهد داشت. آزادی این دو نفر اولویت ملی ما است.»

فرانسه در شرایطی خواهان آزادی این دو نفر شده است که ایران ادلّه فرانسه را رد می‌کند. تهران معتقد است این دو نفر در حال جاسوسی در ایران بوده‌اند. این در حالی است که فرانسه در ماه‌های اخیر مواضع سختی را علیه ایران در پیش گرفته‌ است. علت آن نیز طیفی از مسائل مختلف است؛ از پرونده هسته‌ای ایران گرفته تا آنچه که فرانسه حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین می‌داند و اکنون نیز ماجرای دو شهروندی را پیش کشیده است که از سال 2022 در ایران زندانی هستند.

اما پس‌زمینه همه این فشارها یک چیز است: نقش فرانسه به عنوان پلیس بَد برای آمریکا. این فشارها در شرایطی بر ایران وارد می‌آید که تهران در حال مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم با واشنگتن است.

به گفته ناظران، اروپا و فرانسه همگام با آمریکا در حال وارد کردن فشار حداکثری به ایران هستند تا آن را به نقطه‌ای برسانند که برای رهایی از فشارها تن به خواسته‌های آمریکا دهد.

در همین راستا هم هست که آمریکا همزمان با مذاکرات هر روز بر شمار تحریم‌های ایران می‌افزاید و از اروپا نیز خواسته است مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کند. ایران برای ممانعت از این مسأله در ترکیه با تروئیکای اروپایی شامل فرانسه، انگلیس و آلمان دیدار کرد.

به اعتقاد ناظران، ایران در حاشیه این نشست که جدا از مکانیسم ماشه برای برطرف کردن اختلافات با اروپا بود با فرانسه نیز بطور جداگانه درباره دو شهروند مورد نظر این کشور با طرف فرانسوی وارد مذاکراتی شده است. ایران نیز مانند فرانسه سال‌ها است که عضو این نهاد بین‌المللی است که بخشی از کار آن رسیدگی به روابط کنسولی بین کشورها است.

لازم به ذکر است، شکایت‌ها در دیوان بین‌المللی دادگستری گاه سال‌ها طول می‌کشد تا به سرانجام برسد.


نظر شما :