تداوم تنشهای بین آمریکا و اروپا در دومین روز کنفرانس مونیخ
مقامهای اروپایی و آمریکایی در دومین روز از کنفرانس امنیتی مونیخ هم هر کدام تلاش کردند از دیدگاههای خود در مناقشات بر سر مسائل مختلف حمایت کرده و دیدگاه طرف مقابل را رد کنند.
کد خبر: ۳۲۲۹۸۵تاریخ انتشار:۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱ - 16 February 2025
تداوم تنشهای بین آمریکا و اروپا در دومین روز کنفرانس مونیخ
به گزارش روزپلاس، شصت و یکمین کنفرانس امنیتی مونیخ در سایه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید با سیاست های ملی گرایانه و جنجالی اش به صحنه نبرد و تقابلی پر تنش بین مقام های اروپایی و آمریکایی تبدیل شده است.
اس ار اف در گزارشی در این باره نوشت: وقتی نوبت به صلح برای اوکراین می رسد، اروپا و دولت ترامپ عمیقاً دچار اختلاف شدهاند. علاوه بر این، جی دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا آشکارا در این کنفرانس از اروپا و سیاست های این اتحادیه انتقاد کرد که این رویکرد خشم آشکار مقام های اروپایی را به همراه داشت.
کنفرانس مونیخ صحنه مناقشه شدید در ائتلاف غربی
به این ترتیب این کنفرانس به صحنه ای برای مناقشه شدید درون ائتلاف غربی تبدیل شد.
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در این کنفرانس امنیتی تلاش کرد متحدان غربی را به تداوم حمایتها از کی یف و دنبال کردن روند صلحی به زعم خود عادلانه ترغیب کند و در این باره گفت: هیچ تصمیمی در مورد اوکراین بدون اوکراین و هیچ تصمیمی در مورد اروپا بدون اروپا اتخاذ نمی شود.
زلنسکی بر این عقیده است که پوتین می خواهد ترامپ را تحقیر کند و بر این باور است که بدون ضمانت های امنیتی، کشورش شکست می خورد. به اعتقاد وی از آنجا که ایالات متحده از پیوستن کی یف به ناتو خودداری می کند و نمی خواهد برای محافظت از اوکراین نیرو بفرستد، به یک ارتش اروپایی نیاز است.
برخلاف همه انتظارات، آمریکاییها در مونیخ نتوانستند شفافیتی در مورد چگونگی پیشبینی صلح در اوکراین ارائه کنند.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحدیه اروپا در این کنفرانس بر خلاف ترامپ این گونه ابراز عقیده کرد که بهترین و ارزان ترین تضمین امنیتی عضویت اوکراین در ناتو خواهد بود.
نمایندگان دولت آمریکا به طور خاص در این کنفرانس به شرکای اروپایی خود حمله می کنند. جی دی ونس در سخنانی تحریک آمیز تاکید کرد که مشکل دموکراسی را در ایالات متحده نمی بیند، بلکه در اروپا می بیند.
انتقاد آلمان از دخالتهای آمریکا
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان هم از اظهارات معاون رئیس جمهور آمریکا، در حمایت از حزب افراطی جایگزینی برای آلمان و هرگونه دخالت در مبارزات انتخاباتی آلمان انتقاد کرده و گفت: ما نمی پذیریم که بیگانگان در دموکراسی ما، در انتخابات ما و در شکل گیری دموکراتیک عقاید ما دخالت کنند.
کنفرانس امنیتی مونیخ (MSC) امروز وارد سومین و آخرین روز خود می شود. معماری امنیتی اروپا، الحاق سریعتر کشورهای بالکان به اتحادیه اروپا و رقابت پذیری اروپا در دستور کار این نشست بین المللی قرار دارد. اما موضوع غالب امروز هم احتمالاً همان چیزی است که در اولین روز کنفرانس در سایه سخنرانی جنجالی معاون رئیس جمهور آمریکا اتفاق افتاد.
این سوال همچنان باقی می ماند که روابط بین ایالات متحده آمریکا و سایر کشورهای ناتو در آینده چگونه خواهد بود؟ چه کسی در مذاکرات احتمالی برای صلح در اوکراین شرکت خواهد کرد؟
اما با پایان کنفرانس امنیتی مونیخ یک نشست بینالمللی جدید خیلی زود برگزار می شود. در واکنش به مسیری که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در جهت پایان احتمالی جنگ در اوکراین در پیش گرفته است، سران کشورها و دولتهای اتحادیه اروپا خواهان برگزاری نشست ویژهای هستند.
تداوم مناقشات درباره چگونگی طرح صلح اوکراین
"کیت کلاگ" فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور اوکراین هم در سخنانی جنجالی در دومین روز کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کرد که اروپا در جریان مذاکرات صلح اوکراین جایی نخواهد داشت.
«دونالد ترامپ» اخیرا اعلام کرد که به صورت تلفنی با پوتین صحبت کرده و پس از آن گفته که دو طرف توافق کردهاند که مذاکرات درباره آینده اوکراین فورا آغاز شود. ترامپ بعداً در کاخ سفید گفت، این مذاکرات احتمالاً در آینده نه چندان دور در عربستان سعودی و بدون مشورت با شرکای اروپایی یا اوکراین، انجام خواهد شد. این اظهارات ترامپ باعث شوکه شدن متحدان اروپایی ترامپ شده است.
کلاگ در کنفرانس امنیتی مونیخ اظهار داشت آمریکا در این مذاکرات به عنوان میانجی عمل خواهد کرد و روسیه و اوکراین دو بازیگر اصلی آن هستند.
در سایه ابهام در مورد سیاست امنیتی آینده ایالات متحده، در دومین روز از کنفرانس امنیتی مونیخ، درخواست ها برای سیاست دفاعی مطمئن تر و مستقل تر در اروپا بالاتر رفت. «کییر استارمر»، نخست وزیر بریتانیا خواستار اتحاد آمریکا و اروپا شد.
وی افزود: بریتانیا برای اطمینان از اینکه ما آمریکا و اروپا را در کنار هم نگه داریم، تلاش خواهد کرد. استارمر همچنین خواستار مشارکت قویتر اروپا در ناتو شد.
آندری سیبیها، وزیر امور خارجه اوکراین و آندری یرماک، رئیس دفتر رئیس جمهور این کشور، اواخر روز شنبه (به وقت محلی) گفتند که با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، دیدگاه کی یف در مورد مسیر صلح در اوکراین را بررسی کردهاند.
مارک روته، دبیرکل ناتو هم از اروپایی ها خواسته است تا در روند پایان دادن به جنگ در اوکراین مشارکت بیشتری داشته باشند. روته روز شنبه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: «اگر اروپاییها میخواهند نظری داشته باشند، باید خودشان را مرتبط جلوه دهند». اروپا باید «پیشنهادهای خوب» را برای کمک به تأمین صلح در اوکراین بررسی کند.
از زمان مکالمه تلفنی بین دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در اروپا این نگرانی وجود داشت که اروپایی ها از هرگونه توافق بر سر راه حل صلح کنار گذاشته شوند. منابعی از کشورهای شرکت کننده گفتند سیگنال هایی وجود دارد که اروپایی ها می توانند روی میز بنشینند. با این حال، کیت کلوگ، فرستاده ویژه دولت آمریکا در امور روسیه و اوکراین، پیش از این به روزنامه بریتانیایی گاردین گفته بود که باور اینکه اروپا در مذاکرات مستقیم مشارکت خواهد کرد، غیرواقعی است.
آنتونیو کاستا، رئیس شورای اتحادیه اروپا هم در دومین روز کنفرانس امنیتی مونیخ با توجه یه رویکردهای تحریک کننده آمریکا اعلام کرد که با موضوع دفاع در بالاترین اولویت برخورد خواهد شد. کاستا گفت: من مسئله دفاع را در راس دستور کار شورای اروپا نگه خواهم داشت. رئیس شورای اتحادیه اروپا تأکید کرد: این مسیر است، این تعهد ماست. اروپا یک شریک قابل اعتماد و قابل پیش بینی است.
آنتونیو کاستا همچنین گفت: پیام من بسیار واضح است. ما تسلیم نمیشویم و به حمایت از اوکراین ادامه خواهیم داد. یک اوکراین قوی به نفع اوکراین و اروپا است. روسیه باید تهدیدی برای امنیت بین المللی نباشد.
وی در انتقاد از استراتژی آمریکا در قبال اوکراین تاکید کرد: دادن امتیاز قبل از شروع مذاکرات درباره توافق صلح با روسیه یک اشتباه بزرگ است. یک اوکراین قوی به نفع اوکراین و اروپا است. روسیه باید تهدیدی برای امنیت بینالمللی نباشد.
وزرای خارجه کشورهای G-7 پس از نشستی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ بر حمایت خود از تقویت اوکراین تاکید کردند. این وزرا اعلام کردند: آنچه در حال حاضر مورد نیاز است، تضمین های امنیتی قوی برای اوکراین است تا اطمینان حاصل شود که جنگ پس از توافق احتمالی صلح نمی تواند دوباره آغاز شود.
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان هم در سخنانی در مونیخ اعلام کرد که بدون مشارکت اروپا در راه حل، هیچ صلح پایداری در اروپا وجود نخواهد داشت.
«فولکر ویزینگ»، وزیر امور دیجیتال و حمل و نقل آلمان هم در واکنش به اظهارات جنجالی معاون وزیر خارجه آمریکا گفت: «ارزش های اروپایی قابل مذاکره نیستند، نه از طریق فشار سیاسی و نه از طریق تسلط بر بازار». کمیسیون اتحادیه اروپا باید به طور مداوم قانون خدمات دیجیتال (DSA) را بدون مصالحه و بدون معامله اجرا کند. هرکسی که آزادی بیان را با آزادی گسترش نفرت و اطلاعات نادرست اشتباه می گیرد، از درک مبانی ارزش های ما ناتوان است.
رابرت هابک، معاون صدر اعظم آلمان هم سخنرانی معاون رئیس جمهور ایالات متحده را نقطه عطفی در روابط بین اروپا و ایالات متحده آمریکا توصیف کرد. وی در سخنانی در مونیخ گفت: دولت آمریکا (...) به لحاظ لفاظی و سیاسی در کنار خودکامگان قرار گرفته است. جامعه ارزشهای غربی دیروز در اینجا پایان یافت.
نخست وزیر دانمارک هم در این کنفرانس اعلام کرد که عضویت در ناتو بهترین تضمین امنیتی است که می توان به اوکراین داد. وی در عین حال گفت که نگرش نسبت به این موضوع در میان کشورهای ناتو یکسان نیست.
وی همچنین خواستار افزایش تولید تسلیحات در اروپا شده و گفت: ما در جنگ نیستیم، اما واقعا در صلح هم نیستیم.
کنفرانس امنیتی مونیخ امروز وارد سومین و آخرین روز خود شده و احتمالا بحث های تنش زای بیشتری را تجربه خواهد کرد.
نظر شما :