فایننشال تایمز: اسرائیل به دنبال سرنگون کردن حماس نیست
یک نشریه انگلیسی نوشت، رژیم صهیونیستی در یورش زمینی به نوار غزه به دنبال آنچه که این نشریه «اهدافی عملگرایانهتر به دور از بلندپروازی برای سرنگون کردن حماس» خواند، است.
به گزارش ایسنا، نشریه فایننشال تایمز انگلیس در گزارشی نوشت، محدود بودن ابعاد عملیات زمینی رژیم صهیونیستی در نوار غزه به این دلیل است که این رژیم به دنبال سرنگون کردن حماس نیست.
به نوشته نشریه المیادین، نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی در پاسخ به عملیات هفتم اکتبر (15 مهر) طوفان الاقصی به این رژیم این باور را ایجاد کردند که قصد حمله تمام عیار به نوار غزه را دارند. با این حال در پی ورود تانکها و قوای اشغالگران به غزه در روزهای گذشته مشخص شد که این حمله صرفا تهاجمی با به کارگیری توانمندیهای محدود است.
چند مقام فعلی و سابق به فایننشال تایمز گفتند، ابعاد محدود حمله اولیه رژیم صهیونیستی به نوار غزه وجود مجموعهای از فاکتورها را بازتاب میدهند: هدف اصلی اشغالگران به حداکثر رساندن برتری قدرت آتش خود بر حماس، به حداقل رساندن تلفات خودشان و همچنین احتیاط به خرج دادن نسبت به وارد نشدن به یک درگیری گستردهتری که احتمال ورود دیگر دشمنان به آن را مطرح کند، بوده است.
به نوشته فایننشال تایمز، چند مقام مطلع به برنامههای رزمی رژیم صهیونیستی گفتند، از نقطه نظر تاکتیکی نیز محدود بودن ابعاد این حمله زمینی قرار است دریافت پشتیبانی هوایی نزدیک را که برای ورود به بخشهای شمالی غزه ضروری است برای نیروهای زمینی صهیونیستها تسهیل کند.
امیر آویوی، معاون فرمانده سابق واحد غزه در ارتش رژیم صهیونیستی در توضیح این رویکرد گفت، نیروهای این ارتش «پذیرای ریسک نیستند» و استفاده آنها از توپخانه و پشتیبانی هوایی نزدیک هدفش تضمین امنیت سربازان خود در ضمن تحرک در غزه است.
به نوشته المیادین، این در حالی است که حماس برای این جنگ کاملا مجهز است و مقامها و کارشناسان صهیونیستی انتظار درگیریهای شدیدی را داشته و تاکید دارند که این جنبس تجربه بالایی در جنگ شهری در کنار ایجاد شبکهای گسترده از تونلها را دارد. علاوه بر آن، آنها یک ذخیره قابل توجه از تسلیحات ضد تانک و بمبها را برای آنکه کار خودروهای صهیونیستها برای پیشروی را بسیار دشوار سازند، در اختیار دارند.
در ادامه این گزارش همچنین با استناد به مقامهای مطلع نوشته شد، رویکرد صهیونیستها در استقرار سربازانی کمتر در غزه نشان میدهد آنها در صورت ورود حزبالله لبنان به جنگ به دنبال استقرار مجدد آسان منابع انسانی و بسیج نیروهایشان در شمال هستند.
یک دیپلمات غربی که نامش را فاش نکرد گفت، مقامهای رژیم صهیونیستی نگران هستند حزبالله و ایران یورش زمینی به غزه را به عنوان کاتالیزور برای تشدید بیشتر درگیری ببینند و به همین دلیل به آن حمله زمینی نمیگویند.
نظر شما :