مخبر: پیشنهادهای همکاری اقتصادی ایران با استقبال اعضای پیمان شانگهای همراه شد

۰۵ آبان ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۲ کد : ۲۰۲۲۶۷۳ سرخط اخبار

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: در بیشتر دیدارهای دوجانبه سفر به قرقیزستان، طرف‌های مقابل عضویت اصلی ایران در شانگهای را ظرفیتی برای تقویت این سازمان ارزیابی کردند.

به گزارش ایسنا، محمد مخبر که برای حضور در بیست‌ودومین نشست نخست‌وزیران سازمان همکاری‌ شانگهای به قرقیزستان سفر کرده بود، پس از بازگشت به تهران در فرودگاه مهرآباد با اشاره به نتایج و دستاوردهای سفر دو روزه خود به قرقیزستان، گفت: این سفر دارای دو بخش اصلی بود. یکی شرکت در بیست و دومین نشست نخست وزیران سازمان همکاری‌ شانگهای و دیگری دیدارهای دوجانبه و رایزنی با برخی مقامات شرکت‌کننده در حاشیه اجلاس.

معاون اول رئیس‌جمهوری افزود: همه اعضاء و مقامات شرکت‌کننده در اجلاس از عضویت کامل جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای خرسند بودند و در سخنان خود، این موضوع را عاملی برای تقویت جدی سازمان اعلام کردند.

مخبر با اشاره به تشریح مواضع جمهوری اسلامی درباره مسائل غزه در اجلاس شانگهای اظهار کرد: هم در سخنرانی عمومی و هم در دیدارهای دوجانبه موضوع غزه و فجایع آن را مطرح کردم و انتظاراتی نیز در قبال این موضوع تعیین شد.

وی‌ همچنین با اشاره به طرح ۱۳ پیشنهاد در نشست نخست‌وزیران سازمان همکاری شانگهای، گفت: پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران که بیشتر در حوزه همکاری‌های اقتصادی بود در قالب ۶ محور اصلی مطرح شد که عمدتا مورد استقبال اعضاء قرار گرفت.

معاون اول رئیس‌جمهوری افزود: در دیدارهای دوجانبه نیز آخرین وضعیت همکاری‌های فیمابین و راهکارهای رفع موانع پیش‌رو بررسی و موضوعات و پیشنهادات جدیدی هم در راستای توسعه مناسبات مطرح شد.

وی با اشاره به رویکرد رئیس‌جمهوری مبنی بر توسعه مناسبات با کشورهای همسو و مسلمان ادامه داد: تقریبا در همه دیدارها، طرف مقابل عضویت اصلی ایران در شانگهای را ظرفیتی برای تقویت این سازمان و رویکرد رئیس‌جمهوری کشورمان برای توسعه روابط را موضوعی دلگرم کننده ارزیابی کردند.

معاون اول رئیس‌جمهوری اضافه کرد: با توجه به سطح مبادلات بالا با چین و روسیه، دو نشست طولانی با نخست‌وزیر و اعضای هیئت این کشورها در حاشیه اجلاس برگزار شد و با جمع‌بندی مناسب از آخرین وضعیت همکاری‌های فیمابین، مذاکراتی درباره تهاتر کالا، استفاده از ارز ملی در مبادلات تجاری و رفع موانع پیش‌روی بخش خصوصی صورت گرفت. امیدوارم نتایج و دستاوردهای این سفر دوروزه با آثار مثبتی برای توقف جنایات حاکم در غزه و نیز توسعه مناسبات اقتصادی با کشورهای عضو همراه باشد.


نظر شما :