رسانههای فرانسه: انقلاب بزرگ آغاز شده و پاریس دیگر جایی در آفریقا ندارد
رسانههای فرانسوی به کودتاهای پیدرپی اخیر در کشورهای آفریقایی همپیمان با پاریس پرداختند و نوشتند: پایه تاریخی فرانسه در آفریقا به لرزه درآمده است.
به گزارش ایسنا، برخی مطبوعات اصلی فرانسه به کودتایی پرداختند که به سرنگونی خاندان سیاسی «بونگو» در گابن انجامید. مجله فیگارو نوشت، دیپلماسی فرانسه به دلیل همهگیری کودتاها در آفریقا تعادل خود را از دست داده و روزنامه لاکروا نیز نوشت، پایه تاریخی فرانسه در آفریقا به لرزه درآمده است. همینطور مجله لوپوئن یادآور شد، فرانسه متوجه جهانی شدن آفریقا از طریق کودتاها نشده است.
مجله فرانسوی فیگارو تحولات اخیر قاره آفریقا و کودتاها در این قاره را به شکنجه در وان حمام برای دیپلماتهای فرانسوی تشبیه کرد و با اشاره به اینکه از سال ۲۰۲۰ تاکنون هشت کودتا در مرکز و غرب آفریقا رقم خورده، نوشت، دیپلماتهای فرانسه جرات ندارند سرهایشان را از آب بیرون بیاورند چراکه هر بار کودتای جدیدی با شدت بیشتر اتفاق میافتد.
مجله فیگارو با اشاره به اینکه کودتاهای آفریقا هر بار کاهش نفوذ غرب در جهان را یادآور میشوند، نوشت، با توجه به افزایش احساسات خصمانه علیه پاریس در سراسر قاره آفریقا، تحولات گابن ضربه دیگری به نفوذ فرانسه در این قاره وارد کرد و قطعا فرانسه در توجیه استانداردهای دوگانه خود در برخورد با سران مختلف کودتاها در نیجر و گابن دچار مشکل خواهد شد.
مجله لاکروا نیز با این تیتر که «پایه تاریخی فرانسه در آفریقا به لرزه درآمد»، نوشت، کودتا در هر کشور آفریقایی وضعیت متفاوتی دارد، در گابن کودتا یک روز پس از انتخاباتی رخ داد که نتیجه آن به نفع علی بونگو، رئیس جمهوری که دوره مسوولیتش به پایان رسیده، تمام شد؛ در واقع ارتش به این ماجرا واکنش نشان داد و خشم خود را ابراز کرد.
آنتوان گلاسر، نویسنده فرانسوی در مصاحبهای با مجله لوپوئن گفت، آفریقا وارد فرآیندی بیبازگشت شد که به موجب آن فرانسه از این قاره بیرون خواهد شد چراکه باید سالها قبل از مستعمرههای سابق آن در غرب و مرکز آفریقا خارج میشد اما تصمیم گرفت در آفریقا به نقش پلیس ادامه داده و پایگاههای نظامی را در این قاره حفظ کند، همزمان دیگر ابرقدرتها دست به فعالیتهای تجاری زدند و نتیجه اینکه سربازان فرانسوی امروز در حالی از آفریقا بیرون شدند که سهم شرکتهای فرانسوی از بازار آفریقا بسیار کمتر از سهمیه دیگر کشورها است.
گلاسر در ادامه نیز گفت، فرانسه اکنون شاهد جهانی شدن آفریقا است، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور این کشور نیز به شدت عصبانی است و در این خصوص تنها گفت، فرانسهی آفریقا تمام شد، او به خوبی میداند خطری که در حال حاضر کشورش با آن روبهرو است، این است که دیگر در هیچ جا جایی ندارد.
این نویسنده فرانسوی در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت پایگاههای نظامی فرانسه در آفریقا گفت، فرانسه تلاش کرد یک روند انتقالی آرام را با حفظ پایگاهها و همزمان تغییر تدریجی ماهیتشان آغاز کردده و آنها را بر اساس برخی توافقهای آموزشی در اختیار ارتشهای محلی قرار دهد، این تغییری بود که ماکرون به آن فکر کرده بود و قصد اعمال آن را داشت.
نظر شما :