اختلاف فرانسه و آمریکا درباره وضعیت شمال شرق سوریه
منابع ویژه اعلام کردند، فرانسه و آمریکا در مورد وضعیت شمال شرق سوریه «اختلاف اساسی» دارند، منطقهای که با اکثریت کُرد «خودمختار» بوده و تحت کنترل «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) است.
به گزارش ایسنا، این منابع به سایت خبری النهار گفتند، اختلاف بر سر این است که از نظر فرانسه، آمریکا برای توقف حملات ترکیه به شمال شرق سوریه اقدام کافی نمیکند و فضایی برای مذاکره میان ترکیه و اداره خودمختار در این منطقه از سوریه فراهم نمیکند؛ فضایی که فراهم کردن آنها مستلزم اعمال فشار بر هر دو طرف از سوی آمریکاست.
اطلاعاتی که «النهار العربی» از منابع بلندپایه فرانسوی و کردی به دست آورده است، حاکی از آن است که طرف فرانسوی از اوضاع شمال شرق سوریه همزمان با تشدید عملیات بمباران ارتش ترکیه علیه جنگجویان و مقرهای نیروهای دموکراتیک سوریه نگران است که اخیرا حتی فرماندهان زن مدنی و دولتی در آن منطقه را هم هدف قرار داده است. فرانسه میترسد که این حملات وضعیت را از کنترل خارج کند که در این صورت امنیت ملی فرانسه و به طور کلی امنیت اروپا ممکن است به خطر بیفتد.
تردید فرانسویها در مورد نقش آمریکا
طرف فرانسوی تردید دارد که ایالات متحده با منع ترکیه از آغاز جنگ زمینی همه جانبه در مناطق شمال شرق سوریه در ازای اجازه دادن به آنکارا برای انجام حملات هوایی و عملیات علیه نظامیان در آن منطقه بتواند «توازن دائمی»و بین ترکیه و «قسد» ایجاد کند.
همچنین طرف فرانسوی به حساسیت ترکیه پیرامون رابطه نیروهای دموکراتیک سوریه و حزب کارگران کردستان (پکک) پی برده و در تلاش است مکانیسمهایی برای کنترل این حساسیت و نگرانی ترکیه پیدا کند. پاریس معتقد است، تنها ایالات متحده قادر به یافتن راهحلهایی برای این مسائل است؛ اما از آنجایی که این کشور استراتژی بلندمدتی در مورد سوریه یا هر منطقهای از آن ندارد، این کار را انجام نمیدهد و همین، فرانسه را به شدت نگران کرده است.
پس از آنکه نزدیک به یک ماه پس از پایان انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه، ابقای رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در قدرت و حفظ اکثریت پارلمانی توسط حزب عدالت و توسعه و ائتلاف سیاسی آن با ملی گرایان ترکیهای، حملات این کشور در شمال شرقی سوریه متوقف شد، طی یک ماه گذشته این حملات تشدید شده و ارتش ترکیه شبکه گستردهتری از اهداف و نهادها در شمال شرق سوریه از جمله نهادها و شخصیتهای سیاسی و مدنی را هدف قرار میدهد.
حملات ترکیه در زمانی انجام میشود که خدمات در شمال شرق سوریه به دلیل بحرانهای معیشتی مربوط به قطع آب و برق و درگیریها در مناطق استان دیرالزور کاهش یافته است تا جایی که شورای ویژه نظامی از دستورات «نیروهای دموکراتیک سوریه» عدول کرده و اوضاع داخلی این منطقه تنها پس از مداخله نیروهای ائتلاف بینالمللی بهبود یافت.
نظر شما :