بررسی دلایل ورود بیشتر ترکیه به پرونده فلسطین

۰۳ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۳:۳۴ کد : ۲۰۲۰۸۳۵ سرخط اخبار

منابع سیاسی در آنکارا از برخی جزئیات طرح دیپلماتیک ترکیه برای از سرگیری ارتباط و مذاکره میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی پرده برداشتند. این طرح در راستای تمایل رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه برای مداخله بیشتر در پرونده فلسطین است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه رأی الیوم، به نظر می‌رسد هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه رویکردهای مشخصی در این راستا داشته باشد. منابع نزدیک به فیدان درباره تشکیل کارگروه مشترکی میان وزارت خارجه ترکیه و دستگاه اطلاعات این کشور صحبت کردند که شامل پنج کارشناس ترکیه‌ای در پرونده فلسطین است که وظیفه آنها برقراری تماس‌ها برای هماهنگی با طرف فلسطینی و اسرائیلی برای اجرای طرحی است که هنوز جزئیات آن کاملا مشخص نیست.

احتمالا اردوغان می‌خواهد به تعهدات قبلی خود به رهبران فلسطینی عمل کند. وی پیشتر متعهد شده بود که از ملت فلسطین حمایت بیشتری به عمل آورده و از روابط خود با اسرائیل، آمریکا و طرف‌های دیگر برای بهبود وضعیت زندگی فلسطینی‌ها در اراضی اشغالی و بهبود فرصت‌های آتش بس استفاده کند.

هنوز مشخص نیست که ترکیه در این راستا چه کاری می‌تواند انجام بدهد تا این طرح از چیزی که سازمان اطلاعات مصر ارائه کرده بود بهتر و نتیجه‌بخش‌تر باشد. به ویژه اینکه ترکیه به رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین که نزدیک به آنکارا هستند ضمانت‌های مستقیم و شفاهی داده تا تماس‌ها با آنها به صورت نزدیک و مستقیم و مستمر باشد و در هفته‌های آتی مداخله بیشتری برای حمایت از مساله فلسطین داشته باشد. ترکیه همچنین ضمانت داده که روابطش با آنها و تمایلش برای کمک به کرانه باختری و نوار غزه از هرگونه نزدیکی روابط با کابینه افراطی رژیم صهیونیستی تأثیر نپذیرد.

به نظر می‌رسد تیم کارشناسان ترکیه تماس‌های خود را آغاز کرده است و هاکان فیدان در حال حاضر یک پرونده مشخصی با اولویت‌هایی درباره نزاع میان فلسطین و رژیم صهیونیستی در اختیار دارد و در چارچوب یک سناریوی بزرگتر و مفصل‌تر روی آن کار می‌کند.

گزارش‌های اخیر در خصوص دعوت ترکیه از محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای سفر به این کشور بخشی از تاکتیکی است که مقدمه را برای اجرای استراتژی جدید ترکیه درباره پرونده فلسطین هموار می‌کند.

در آنکارا پیشنهاداتی درباره نقش ترکیه در خصوص آموزش نیروهای امنیتی فلسطین و نیروهای دیگر با همکاری کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و مصر برای هماهنگی درباره کاهش محاصره نوار غزه مطرح شده است. همچنین با رهبران فلسطینی در قدس از جمله عکرمه صبری، رئیس هیئت عالی اسلامی قدس در خصوص اقدامات ترکیه برای حمایت از ساکنان قدس و مسؤولان اوقاف در قدس شرقی صحبت شده است.

در حال حاضر در آنکارا صحبت‌های زیادی درباره لزوم مداخله ترکیه در مساله فلسطین شده است.


( ۱ )

نظر شما :