مروری بر رویدادهای سیاست خارجی این هفته ایران
سیاست خارجی ایران در هفته اخیر با یک سفر منطقهای وزیر امور خارجه کشورمان، ادامه اظهارات مداخلهجویانه مقامات غربی درباره امور ایران، دیدارها و رایزنیهایی در زمینه روابط دوجانبه و دیگر تحولات همراه بود.
به گزارش ایسنا، سیاست خارجی ایران در هفتهای که گذشت با سفر وزیر امور خارجه به عمان و اظهارات او پیرامون مسائل منطقهای و احیای توافق هستهای، برگزاری نشست خبری هفتگی سخنگوی وزارت امور خارجه، دیدارها و رایزنیهای مقامات دستگاه دیپلماسی با مقامات دیگر کشورها، اظهارات مداخلهجویانه مقامات غربی درباره اتفاقات اخیر ایران و برخی رخدادها در زمینه برنامه هستهای آن همراه بود.
فعالیتهای وزیر امور خارجه
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، روز شنبه سوم دی، بیان کرد که «نخستوزیر عراق پیشنهاد داد که با وساطت بغداد گفتوگوهای ایران و مصر در سطوح امنیتی و سیاسی آغاز شود.»
او در ادامه گفت: در گفتوگویی که با آقای السودانی، نخستوزیر عراق، در حاشیه برگزاری اجلاس بغداد ۲ در اردن داشتیم، وی ایدههایی را مطرح کرد که عراق بتواند نقش منطقهای خود را برای تقویت همکاریهای منطقهای ایفا کند.
مشروح این خبر را اینجا بخوانید.
علاوه بر این، مهران موحدفر، سرکنسول جدید جمهوری اسلامی ایران در لاهور امروز پیش از عزیمت به محل مأموریت، در دیدار با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، درباره اولویتهای کاری در این حوزه گفتوگو کرد.
امیرعبداللهیان درباره دیدار اخیرش با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه نشست بغداد ۲، در پیامی توییتری نوشت: در دیدار با آقای بورل در مورد برداشتن گامهای نهایی توافق، موافق بودیم. پنجره توافق از سوی ایران باز است اما نه برای همیشه. بر راه حل سیاسی در اوکراین تاکید کردم. نه فجایع گوانتانامو و ابوغریب و نه جنایت علیه زنان و کودکان یمن و افغانستان، به آمریکا اجازه موعظه دیگران را نمی دهد.
دوشنبه، پنجم دی، گروه دوستی پارلمانی دومای روسیه با وزیر امور خارجه ایران دیدار کرد.
جزئیات این دیدار و رایزنیها را اینجا بخوانید.
همچنین روز دوشنبه، معاون وزیر امور خارجه قطر در امور منطقهای با وزیر امور خارجه دیدار کرد.
امیرعبدللهیان در دیدار محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، معاون وزیر امور خارجه قطر در امور منطقهای با وی، با ارزیابی ممتاز از مناسبات دو جانبه در حوزه های مختلف سیاسی و اقتصادی و کنسولی، با توجه به خواست مقامات عالی دو کشور دایر بر ارتقای مناسبات فیمابین، بر ضرورت اجرایی نمودن توافقات روسای دو کشور در دیدارهای پیشین تاکید کرد.
معاون وزیر خارجه قطر نیز در این دیدار با تسلیم پیام وزیر امور خارجه قطر به امیرعبداللهیان، آمادگی دولت قطر برای توسعه و ارتقای همکاری ها را ابراز داشت.
سهشنبه، شامگاه ششم دی، وزیر امور خارجه در رأس هیأتی عازم عمان شد.
او بعد از ورود به عمان، در پاویون فرودگاه مسقط مورد استقبال علی نجفی سفیر جمهوری اسلامی ایران و مسئولان وزارت خارجه عمان قرار گرفت.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این سفر، با مقامات بلند پایه سلطنت عمان دیدار و گفتوگو کرد.
امیرعبداللهیان در هنگام ورود به فرودگاه مسقط در جمع خبرنگاران در تشریح سفر خود به عمان و ارتباط آن با گفتوگوهای منطقهای تسریح کرد: تهران و مسقط همواره رایزنیهای دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در ارتباط با موضوعات مورد علاقه داشته است و عمان در ارتباط با مسائل متنوعی چه در ارتباط با ایران و چه در ارتباط با بحرانهای منطقهای مرکز گفتوگوهای منطقهای بوده است و همواره نقش خیرخواهانهای از سوی مقامات این کشور در این ارتباط انجام شده است.
مشروح این خبر را اینجا بخوانید.
چهارشنبه، هفت دی، وزیر امور خارجه ایران با هیثم بن طارق آل سعید، پادشاه عمان دیدار و رایزنی کرد.
خبرگزاری رسمی عمان در این باره اعلام کرد که حسین امیر عبداللهیان در این دیدار پیام مکتوب ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران را به سلطان هیثم بن طارق تحویل داد.
در این گزارش آمده است که پیام رئیس جمهور ایران در خصوص همکاری میان دو کشور در زمینه های مختلف در چارچوب روابط دوجانبه مثبت است.
مشروح این خبر را اینجا بخوانید.
امیر عبداللهیان همچنین با سلطان بن محمد النعمانی، وزیر مکتب سلطانی عمان دیدار در خصوص روابط دو کشور و تحولات منطقه ای و بین المللی تبادل نظر کرد.
در این ملاقات طرفین بر تلاش مشترک جهت ارتقای سطح روابط دو کشور در زمینه های مختلف به ویژه در حوزه اقتصادی تاکید نمودند.
در ادامه این سفر، وزیر امور خارجه ایران، عصر چهارشنبه با سید بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه سلطنت عمان دیدار و پیرامون موضوعات دوجانبه، منطقه ای و بین المللی مورد توجه مشترک گفت و گو و تبادل نظر کرد.
در این ملاقات امیرعبداللهیان روابط دو کشور در ابعاد مختلف را در بخش های اجرایی رو به جلو توصیف کرد و گفت: گزارش وزارتخانه های مربوطه از پیشرفت اجرای توافقات رضایت بخش است.
مشروح این خبر را اینجا بخوانید.
وزیر امور خارجه ایران بعد از ظهر چهارشنبه درباره نتایج سفرش به عمان گفت: این سفر با هدف پیگیری موضوعات مربوط به مناسبات دوجانبه انجام شد و در واقع اصلیترین هدف این سفر این موضوع بود.
وی ادامه داد: در پی سفر چندی پیش آقای رئیس جمهور به مسقط مقامات عالی دو کشور توافقات مهمی را انجام دادند و در همین چارچوب سفارتخانهها و وزارتخانههای ذیربط دو طرف در این مدت تلاش کردند که توافقات صورت گرفته بین دو کشور را اجرایی کنند و به پیش ببرند. در این مدت گامهای مهمی برای توسعه روابط دو کشور برداشته شده است و این باعث خرسندی بود که امروز سلطان عمان به عنوان کسی که سالها در عرصه دیپلماسی فعالیت کردهاند تاکید کردند که در این مقطع شاهد اجرایی شدن توافقات دو کشور و حرکت رو به جلو در این زمینه هستیم.
مشروح این خبر را اینجا بخوانید.
علاوه بر این، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با محمد عبدالسلام - مذاکره کننده ارشد دولت نجات ملی یمن، در مسقط (پایتخت سلطنت عمان) دیدار و گفتوگو کرد.
در این ملاقات وزیر امور خارجه کشورمان پایمردی مردم یمن در احقاق حقوق خود را مورد تقدیر قرار داد و بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از این امر تاکید کرد.
مشروح این خبر را اینجا بخوانید.
فعالیتهای دستگاه دیپلماسی در زمینه روابط دوجانبه
شنبه، سوم دی، مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران با دکتر شوگل مایکا، نخست وزیر مالی دیدار و تبادل نظر داشت.
در این دیدار، درباره همکاری در عرصههای مختلف اقتصادی، کشاورزی، صنعتی، تجاری و بهداشتی گفتوگو شد.
مشروح این خبر را اینجا بخوانید.
صفری همچنین با عبدالله جوپ، وزیر خارجه مالی دیدار و تبادل نظر داشت.
در این دیدار، آخرین وضعیت همکاریهای تجاری، اقتصادی و صنعتی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری مالی بررسی شد.
از دیگر رویدادهای روز شنبه در زمینه روابط دوجانبه ایران، سفر علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به داکا و دیدار با عبدالکلام عبدالمومن، وزیر امور خارجه بنگلادش بود.
در این دیدار دو طرف بر همکاری های سازنده در عرصه های دوجانبه همچنین تعامل موثر در عرصه سازمان ها و مجامع بینالمللی تاکید کردند.
علاوه بر این، سید رسول موسوی، دستیار وزیر امور خارجه روز شنبه، در پیامی در صفحه توییترش از اعلام موضع ایران به افغانستان درباره تعلیق تحصیل دانشجویان دختر خبر داد.
موسوی در این پیام نوشت: امروز با دعوت از سرپرست سفارت افغانستان ضمن تشریح موضع سخنگوی وزارت خارجه ایران در خصوص تعلیق تحصیل دانشجویان دختر در دانشگاههای افغانستان آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای مساعدت به حل مشکلات ادامه تحصیل دختران به طرق مختلف از جمله به صورت برخط و استفاده از زیرساختهای موجود در ایران اعلام کردم.
همچنین روز شنبه، روزنامه پاکستان دیلی گزارش داد که سید محمد علی حسینی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسلامآباد جمعه، دوم دی با محمد اسحاق دار وزیر دارایی و درآمد پاکستان دیدار کرد.
به نوشته روزنامه پاکستان دیلی، وزیر دارایی پاکستان در این دیدار گفت که کشورش متعهد است تمام اقدامات ممکن را برای رفع تنگناها به منظور افزایش قابل توجه حجم تجارت دوجانبه با ایران انجام دهد.
مشروح این خبر را اینجا بخوانید.
مراسم سالگرد شهادت سپهبد سلیمانی و ابومهدی المهندس نیز روز شنبه در استان ذی قار عراق برگزار شد.
شبکه العهد در این باره گزارش داد، مراسم سومین سالگرد شهادت سپهبد سلیمانی و ابومهدی المهندس در استان ذی قار عراق برگزار شد. در این مراسم شخصیت های سیاسی و فرهنگی حضور و سخنرانی کردند.
بر اساس این گزارش، در آستانه سومین سالگرد شهادت سپهبد سلیمانی و ابومهدی المهندس در فرودگاه بغداد توسط نیروهای آمریکایی، شهرها و مناطق مختلف عراق این روزها شاهد برگزاری مراسم هایی به پاس تقدیر از فداکاری های این دو شهید هستند.
در ادامه تحولات روز شنبه روابط بینالمللی ایران، عباس بدخشان ظهوری، سفیر ایران در ارمنستان در گفتوگو با شبکه خبر تلویزیون ارمنستان، موضع تهران را درباره وضعیت پیشآمده در کریدور لاچین تشریح کرد و اظهار داشت: ما از وضعیت پیشآمده هم به دلیل تبعات انسانی آن و هم از نظر تأثیر منفی آن بر فرآیند رسیدن به صلح در منطقه نگران هستیم. از نظر ما ضرورت دارد که همه طرفها به تعهدات خود طبق توافقات پیشین پایبند باشند.
از دیگر رخدادهای روز شنبه، بازگشت ۱۴ ماهیگیر ایرانی آزادشده از چنگال گروهی تروریستی در سومالی پس از ۸ سال اسارت به ایران بود.
علاوه بر این، حمیدرضا دهقانی، سفیر ایران در دوحه درباره سرمایهگزاری دولت قطر برای برگزاری مسابقات جام جهانی، در پیامی در صفحه توییترش نوشت: قطر برای جام جهانی در طی ۱۲ سال گذشته حدود ۲۲۰ میلیارد دلار هزینه کرده است. ورزشگاهها، زمینهای تمرین، هتلها و زیرساختها، بخشی از هزینههاست. تاکنون حدود ۱۷ میلیارد دلار از هزینهها بازگشته، اما به نظرم با برگزاری خوب این جام، اعتبار جهانی، آورده اصلی این کشور محسوب میشود.
خبرگزاری صدای افغان (آوا) گزارش داد، ملاعبدالغنی برادر، معاون اقتصادی طالبان با هیاتی به سرپرستی حسن کاظمی قمی، سرپرست سفارت ایران در افغانستان دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار دو طرف در مورد روابط سیاسی و اقتصادی افغانستان و ایران و وضعیت مهاجرین افغان در ایران بحث و تبادل نظر کردند.
وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان اعلام کرد که امیرخان متقی، سرپرست وزارتخارجه با حسن کاظمی قمی، نماینده رئیس جمهور و سرپرست سفارت ایران در کابل و هیأت همراهشان دیدار و گفتوگو کرد.
سرپرست وزارت خارجه افغانستان ضمن اطمینان از همکاری همهجانبه، برای انجام ماموریت موفق حسن کاظمی قمی اظهار امیدواری کرد.
کاظمی قمی، همچنین با گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی و نخستوزیر سابق افغانستان دیدار و رایزنی کرد.
سهشنبه، ششم دی، بیزنس تراولر گزارش داد که کشور قطر با پایان رقابتهای جام جهانی فوتبال، صدور ویزای در بدو ورود را برای ۹۵ کشور بار دیگر آغاز کرد، اما اعلام کرد که برای اتباع ایران، هند و پاکستان شروط دیگری را تعیین کرده است.
مشروح این خبر را اینجا بخوانید.
وبگاه خبری اردوپوینت نیز گزارش داد، یک منبع مطلع در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک مدعی شده که ویاچسلاو ولودین، رئیس دومای دولتی روسیه قرار است در ماه ژانویه سفری رسمی به ایران داشته باشد.
سفیر ایران در هانوی نیز با مدیرکل همکاریهای فرهنگی وزارت امور خارجه ویتنام دیدار کرد.
سفارت ایران در ویتنام در توییتر اعلام کرد: اکبر نظری سفیر کشورمان در هانوی با فام وان کوانگ، مدیرکل همکاریهای فرهنگی وزارت خارجه ویتنام و دبیر کمیته ملی یونسکو دیدار کرد.
طرفین در این دیدار درباره مسایل مشترک فرهنگی مورد علاقه گفتوگو کردند.
چهارشنبه، هفتم دی پایگاه خبری النشره گزارش داد، مجتبی امانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت با نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان دیدار و گفت وگو کرد.
دو طرف در این دیدار که در عین التینه برگزار شد در خصوص روابط دوجانبه و اوضاع کلی تبادل نظر کردند.
همچنین روز چهارشنبه، وزارت امور خارجه ایران خبر داد، اولین نشست از سلسله نشست های علمی و مطالعاتی در زمینه تبیین فعالیت های سردار رشید اسلام و ایران شهید قاسم سلیمانی تحت عنوان «میزگرد تخصصی مبارزه با تروریسم و افراطی گری در منطقه غرب آسیا» در تاریخ شنبه ۱۰ دی ماه سال جاری در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با حضور مهمانان و شرکت کنندگانی از نهادها و دستگاه های مختلف کشور برگزار می شود.
در این نشست ابعاد میدانی، حقوقی و بین المللی مبارزه با تروریسم و نقش برجسته سردار شهید سلیمانی در مبارزه با تروریسم در منطقه غرب آسیا مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
پنجشنبه، هشت دی، محمود ادیب، سفیر جمهوری اسلامی ایران در گرجستان در ملاقات با راتی برگادزه، وزیر دادگستری گرجستان مسائل و مشکلات مختلف حقوقی، قضایی و کنسولی ایرانیان مقیم را مورد بحث قرار داد و خواستار حل مشکلات ایرانیان شد.
مشروح این خبر را اینجا بخوانید.
اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه
یکشنبه، چهارم دی، در پی بروز اتفاقات اخیر در فرانسه، ناصر کنعانی در یک موضعگیری رسانهای، حمله «خشونتآمیز و نژادپرستانه» در پاریس را که به کشتهشدن تعدادی از مردم بیگناه انجامید، محکوم کرد.
دوشنبه، پنجم دی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگیاش به سوالات خبرنگاران درباره موضوعاتی از جمله مذاکرات احیای توافق هستهای، روابط ایران و عربستان، تشکیل کمیته حقیقتیاب شورای حقوق بشر سازمان ملل جهت انجام تحقیق در ارتباط با تحولات اخیر در ایران، تحولات منطقه، ادعای غرب مبنی بر حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ اوکراین و روابط دوجانبه ایران با همسایگان و شرکایش پاسخ داد.
سهشنبه، ششم دی، کنعانی در پی ادعای مقامات غربی علیه ایران در زمینه بروز برخی ناآرامیها در ایران، در صفحه توییترش نوشت: همه اتهاماتی را که برخی رژیمها به دروغ به ایران وارد می کنند، خودشان در عمل در طول تاریخ و در تاریخ معاصر به شنیع ترین وجه در حق ملتها و مردم خود مرتکب شده و هنوز هم می شوند. سیاه نمائی علیه جمهوری اسلامی ایران، ماهیت واقعی مدعیان دروغین حقوق بشر را پنهان نمیکند.
چهارشنبه، هفتم دی نیز سخنگوی وزارت امور خارجه در پیامی توییترش درباره اظهارات مداخلهجویانه مقامات غربی درباره اتفاقات اخیر ایران نوشت: از نظر آمریکا و اروپا، جنایات رژیم صهیونیستی از جمله علیه زنان و کودکان، نه تنها نقض حقوق بشر نیست، بلکه شایسته حمایت است!
او در ادامه به اظهارات یک مقام فلسطینی اشاره کرد و نوشت: «رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۲، ۲۲۰ فلسطینی را کشت، ۹ هزار نفر را مجروح، ۶ هزار و ۵۰۰ نفر را دستگیر، ۸۳۲ ساختمان را ویران و ۱۳ هزار درخت زیتون را ریشه کن کرد.»
اظهارات مقامات خارجی درباره ایران
شنبه، سوم دی، رابرت مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در گفتوگو با رادیو آزاد اروپا درباره موضوع افراد دوتابعیتی ایرانی- آمریکایی که در ایران در بازداشت به سر میبرند، آن را یک مساله بسیار مهم در روابط کشورش با ایران توصیف کرد و در اظهاراتی مداخلهجویانه خواستار آزادی آنها شد.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که میخایلو پودولیاک، مشاور ریاست جمهوری اوکراین در صفحه توییترش با تکرار ادعای غرب مبنی بر ارائه پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، مدعی شد که « ایران آشکارا تحریمهای بینالمللی را به سخره میگیرد.»
علاوه بر این، شبکه العالم خبر داد که کریلو بودانف، رئیس سازمان اطلاعات نظامی اوکراین در گفتوگو با روزنامه نیویورکتایمز تصریح کرد که ایران موشکهای کروز به روسیه انتقال نداده است.
زوهَر پالتی، رئیس سابق دفتر سیاسی-نظامی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی و مدیر سابق اطلاعات در موساد نیز روز شنبه در یک نشست در اظهاراتی ضد ایرانی گفت که ایران تنها چند روز یا هفته تا غنیسازی اورانیوم تا سطح نظامی مورد نیاز برای تولید سلاح هستهای فاصله دارد.
یکشنبه، چهارم دی، در آستانه سومین سالگرد شهادت سپهبد سلیمانی و ابومهدی المهندس در فرودگاه بغداد محمد البلداوی، نماینده پارلمان عراق در گفتوگو با خبرگزاری المعلومه از دولت و دستگاه قضایی کشورش خواست که اقدامات جدی در راستای شناسایی کسانی که در جنایت ترور فرماندهان پیروزی(شهید شلیمانی و ابومهدی المهندس) دست داشتند، اتخاذ کنند.
در پی ادعاهای مطرح شده علیه نخست وزیر پیشین عراق، یک مسئول عراقی بار دیگر الکاظمی را به دست داشتن در ترور شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس متهم کرد.
علی الزبیدی، عضو ائتلاف الفتح عراق در گفتوگو با شبکه المعلومه مدعی شد که مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق در بسیاری از پرونده های فساد و دست داشتن در ترور فرماندهان پیروزی(شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس) متهم است.
دوشنبه، پنجم دی، شبکه الجزیره گزارش داد، وزارت خارجه چین اعلام کرد که مذاکرات کنونی درخصوص پرونده هستهای ایران به مرحله حساسی رسیده است.
وزارت امور خارجه چین تاکید کرد که تمام طرفهای موجود در توافق هستهای باید به گفتوگو و مذاکره پایبند باشند.
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی در وین با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر از رویکرد طرفهای اروپایی برجام درقبال این توافق و مذاکرات احیای آن که مدتی است به دلیل کارشکنی و زیادهخواهی آمریکاییها متوقف شده است، انتقاد کرد.
همچنین روز دوشنبه، شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب الله لبنان در گفتوگو با رادیو النور با تاکید بر لزوم تسریع در روند انتخاب رئیس جمهور در کشورش گفت که دیدارهای ایرانی و سعودی هنوز در مراحل اولیه خود است و هدف اصلی آنها بازگرداندن روابط میان دو کشور است.
شامگاه دوشنبه، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توییتی مدعی شد: جامعه بینالمللی در حمایت از زنان شجاع ایرانی عضویت ایران را در کمیسیون مقام زن لغو کرد. نبرد برای حقوق آنها ادامه دارد. ما خواستار آزادی بی قید و شرط تمامی کسانی هستیم که به دلیل بهرهبری مسالمتآمیز از آزادیهایشان در ایران زندانی هستند.
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز در ادامه اظهارات مداخلهجویانهاش درباره امور داخلی ایران در پی اتفاقات اخیر، در توییتی نوشت: از ماه سپتامبر ایران صدها معترض مسالمتآمیز به حبس در زندان تا سقف یک دهه محکوم کرده است. تاکنون دو نفر اعدام شدهاند و جان بسیاری در خطر است. مطابق با گزارشات هزاران نفر به دلیل اعتراضات مسالمتآمیز حبس شدهاند.
سهشنبه، ششم دی، خبرگزاری ترند گزارش داد که جیحون بایراموف، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در یک نشست خبری گفت که آذربایجان و ایران ساخت پل بر روی رودخانه ارس را در کریدور زنگه زور آغاز کردهاند.
چهارشنبه، هفتم دی، وزارت امور خارجه انگلیس در پی بازداشت عوامل مرتبط با این کشور و افراد دو تابعیتی در ایران به دلیل نقش داشتن در ناآرامیها، با مطرح کردن ادعاهایی خواستار اعمال تحریمهای حقوق بشری علیه ایران شد.
مشروح این خبر را اینجا بخوانید.
رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران باری دیگر مطرح کردن اظهاراتی مداخلهجویانه درباره امور داخلی ایران و ناآرامیهای اخیر، در صفحه توییترش نوشت: دهها ایرانی با خطر اعدام به دلیل مشارکت در اعتراضات مواجهند. بسیاری اظهار میکنند که مورد شکنجه و اعترافات اجباری قرار گرفتهاند و در دادگاههایی که آنها را از گرفتن وکیلی به انتخاب خودشان محروم میکند، اتهاماتی در زمینه امنیت ملی به آنها وارد شده است.
روزنامه هندوستان تایمز نیز گزارش داد که آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا به دنبال احضار روز گذشته سفیر ایران در ایتالیا، امروز در اظهاراتی مداخلهجویانه از ایران خواست اعدامها و «محاکمه معترضان» را متوقف کند.
شامگاه چهارشنبه، خبرگزاری آناتولی گزارش داد که کریستوفر برگر - سخنگوی وزارت خارجه آلمان، روز چهارشنبه به خبرنگاران در برلین گفت: از دید ما، در حال حاضر هیچ الزام یا دلیلی برای ازسرگیری مذاکرات هستهای با ایران وجود ندارد.
پنجشنبه، هشتم دی، وبگاه خبری اردوپوینت گزارش داد که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در گفتوگو با خبرگزارس اسپوتنیک گفت: برجام [توافق هستهای] هیچ جایگزین معقولی ندارد.
برنامه هستهای ایران
شنبه سوم دی، محمد مرندی، کارشناس و مشاور رسانهای تیم مذاکره کننده هستهای ایران در پیامی در صفحه توییترش نوشت: اگر ایران به دنبال سلاح هستهای بود، یک سال پیش ساخته بود.
یکشنبه، چهارم دی، مرکز گامانایف مجتمع بیمارستانی یاس با حضور محمد اسلامی، معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی، بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
محمد اسلامی در مراسم افتتاح و بهرهبرداری مرکز گامانایف که با حضور بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مجتمع بیمارستانی یاس برگزار شد، بیان کرد: ایرانیها همواره مولد علم بودهاند و در زمینه علوم و دانش پیشرو و پیشتاز هستند.
اسلامی گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی سعی کردند که پیشتازی ایرانیان در زمینه علوم و دانش را تحت تاثیر قرار دهند و خودباختگی را جایگزین آن کنند و با از بین بردن باورها، زمینهای فراهم سازند تا احساس کنیم که باید پیرو باشیم.
او افزود: به لطف انقلاب اسلامی این باور دوباره در میان آحاد جامعه زنده شد که از سلطهپذیری فاصله بگیریم و اکنون تمام دعواها و جنجالها علیه جمهوری اسلامی ایران به همین دلیل است.
چهارشنبه، هفتم دی نیز اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهارکرد: سالانه یک میلیون بیمار از ظرفیت رادیو دارو درکشور استفاده میکنند، پیام مهمش این است اگر ما چرخه سوخت هستهای نداشتیم، نمی توانستیم فرآوری انجام دهیم و حتما قادر نبودیم رادیودارو در کشور تولید کنیم.
وی تصریح کرد: همین تنها شرکتی که داریم سالهاست توسط آمریکایی ها تحریم است، یعنی بحث سلامت و جان مردم برایشان فاقد ارزش و اهمیت است و به همین دلیل بی رویه همه را تحریم می کنند.
انتهای پیام
نظر شما :