عربستان حکم اعدام ۱۵ زندانی سیاسی از جمله چند کودک را صادر کرد
سازمان اروپایی حقوق بشر عربستان فاش کرد، مقامات سعودی حکم اعدام ۱۵ زندانی سیاسی از جمله چند کودک را صادر کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت افشاگر سعودی لیکس، سازمان اروپایی حقوق بشر عربستان اعلام کرد، مقامات سعودی حکم اعدام ۱۵ زندانی سیاسی را صادر کردند، به این ترتیب تعداد افرادی که در این کشور با خطر اعدام مواجه هستند، به ۵۳ تن افزایش یافته که حداقل هشت تن از آنها کودک هستند.
این سازمان در ادامه با تاکید بر اینکه افراد بازداشت شده در معرض خطر اعدام قرار دارند، نسبت به تصمیم مقامات سعودی برای کشتارجمعی دهها زندانی از جمله دستکم هشت کودک هشدار داد.
این در حالی است که کارشناسان سازمان ملل به تازگی از مقامات سعودی خواستند عبدالله الحویطی را فورا آزاد کرده و حکم اعدام صادر شده در حق او را که بر اساس اتهامات دوران کودکیاش بوده، لغو کنند.
کارگروه بازداشتهای ظالمانه و گزارشگر ویژه اعدام نیز در بیانیهای در تاریخ ۳۱ مه ۲۰۲۲ اعلام کرد، الحویطی در ۱۴ سالگی به اتهام سرقت و قتل بازداشت شد و با وجود نبود هیچ دلیل و مدرکی و با اینکه او تاکید کرده بود که زیر شکنجه از او اعتراف گرفته شده، محکوم شد.
در این بیانیه اعلام شد که الحویطی پس از لغو محکومیت اصلیاش در سال ۲۰۲۱، برای بار دوم به اعدام محکوم شد.
کارشناسان ضمن ابراز نگرانی درباره اینکه حکم جدید اعدام در حق الحویطی بدون انجام هیچ تحقیقی درمورد اظهارات او پیرامون شکنجه و یا تایید صحت اعترافگیری با زور صادر شده، تاکید کردند: در صورتی که حکم صادره از سوی دادگاه تجدیدنظر تایید شود، حکم اعدام قطعی خواهد بود و الحویطی با خطر قریب الوقوعی مواجه خواهد بود.
آنها به دولت عربستان یادآور شدند، باید در هر مورد شکنجهای که دلایل منطقی برای آن وجود دارد، تحقیق سریع و بیطرفانهای را انجام داده و هر مدرکی را که زیر شکنجه و با زور به دست آمده، کنار بگذارد.
در این بیانیه آمده است، بر اساس قوانین بینالمللی صدور حکم اعدام در حق کودکان باید بدون هیچ استثنا و یا تخلفی کاملا ممنوع شود.
کارشناسان یاد شده در ادامه از دولت عربستان خواستند اقدامات قانونی لازم را برای لغو مجازات اعدام در حق کودکان در تمامی جرائم در پیش بگیرد.
همچنین در بیانیه یاد شده آمده است، کارگروه بازداشتهای ظالمانه و گزارشگر ویژه اعدام پیشتر تاکید کرده بودند که بازداشت الحویطی ظالمانه بوده است، همچنین کارشناسان سازمان ملل بارها نگرانی خود را نسبت به صحت این پرونده ابراز داشته و از مسؤولان ریاض خواستند اقدامات فوری را برای حمایت از سلامت جسمی و روحی الحویطی در پیش بگیرند.
سازمان اروپایی حقوق بشر عربستان در ادامه تاکید کرد، عربستان در هر دوباری که برای الحویطی حکم اعدام صادر کرد، قوانین بینالمللی و تعهدات ویژه خود از جمله در توافقنامه حقوق کودکان و توافقنامه مبارزه با شکنجه را نادیده گرفت.
همچنین این سازمان تاکید کرد، بیانیه کارشناسان سازمان ملل با توجه به ادامه خطر مرگ برای دهها زندانی سیاسی عربستان از جمله چندین کودک و طرح اتهاماتی سنگین علیه آنها صادر شد.
نظر شما :