درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای مذاکره با روسیه/ کاخ سفید: مذاکره بدون اوکراین هرگز
حدود ۳۰ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از جو بایدن خواستند تدابیر دیپلماتیک از جمله "مذاکرات مستقیم با روسیه" را برای پایان دادن به جنگ در اوکراین دنبال کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی راشاتودی، با این وجود رهبران حزب دموکرات آمریکا همچنان مصمم به ارسال سلاح به کییف در دراز مدت هستند.
پرامیلا جایاپال، رئیس فراکسیون مترقیهای کنگره آمریکا در نامهای به کاخ سفید از جمله دلایل ضرورت پیگیری مذاکرات برای حل بحران اوکراین را "نابودی" اوکراین، تهدید جنگ هستهای و بروز آشوب اقتصادی در اروپا ذکر کرد.
جایاپال اضافه کرد، هر چند اوکراین باید تصمیم نهایی را در خصوص زمان بازگشت به میز مذاکرات بگیرد، این حقیقت که آمریکا دهها میلیارد دلار خرج سر پا نگه داشتن کییف کرده "این مسئولیت را برای آمریکا ایجاد میکند تا به صورت جدی همه گزینههای ممکن از جمله تعامل مستقیم با روسیه با هدف کاستن از آسیبها و حمایت از اوکراین برای حصول یک راهحل صلحآمیز را بررسی کند."
در پایان این نامه از بایدن خواسته شد "مذاکرات مستقیم با روسیه" را شروع کند اما صحبتی درباره اینکه از نظر این قانونگذاران، اوکراین باید چه امتیازاتی را برای صلح بدهد مطرح نکرد.
از جمله امضاکنندههای این نامه نمایندگان ترقیخواه برجستهای نظیر رو کانا، ایلهان عمر و آلکساندریا اوکازیو کورتز بودند.
دولت بایدن از ماه فوریه تا کنون بیش از ۶۰ میلیارد دلار کمک نظامی و اقتصادی به کییف اختصاص داده است و احتمالا کنگره آمریکا یک بسته کمکی ۵۰ میلیارد دلاری دیگر را قبل از ژانویه برای اوکراین تصویب کند. دموکراتهای مجالس نمایندگان و سنای آمریکا به اتفاق آرا در ماه مه به یک بسته کمکی ۴۰ میلیارد دلاری برای اوکراین رای مثبت دادند، اما نامه جایاپال نشان میدهد که بایدن اکنون ممکن است با مخالفتهایی نسبت به سیاستش برای اوکراین از جانب چپگراها و اقلیتی در میان جمهوریخواهان که به بسته ۴۰ میلیارد دلاری رای منفی دادند مواجه شود.
با این حال، خود بایدن قول داده است که مسیر اعطای تسلیحات به اوکراین را "تا هر زمانی که نیاز باشد" باز نگه دارد و اعلام کرده که اوکراین شرایط خود را برای صلح تعیین خواهد کرد. همچنین نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در نشستی که روز دوشنبه در کرواسی برگزار شد، گفت که "حمایت آمریکا از اوکراین دو حزبی است" و "قطع نخواهد شد."
به نوشته راشاتودی، پس از طرح درخواست این ۳۰ نماینده دموکرات در نامه به جو بایدن مقامات دولت آمریکا پیشنهاد انجام گفتگوهای مستقیم با مسکو بدون شرکت کی یف را رد کردند.
کارین ژان پییر، سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت: "ما بسیار واضح گفتهایم: هیچ چیز در مورد اوکراین بدون شرکت اوکراین انجام نمیشود. او اضافه کرد، "این تصمیمی است که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین قرار است درباره هر نوع گفتگو و مذاکره با روسیه اتخاذ کند."
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی دولت آمریکا نیز گفت که اوکراینی ها باید بخشی از مذاکرات آینده باشند.
به گزارش واشنگتن پست کربی گفت: ما بدون حضور نمایندگان اوکراینی با رهبری روسیه گفتگو نمی کنیم. زلنسکی باید تصمیم بگیرد که موفقیت به چه شکل باشد و چه زمانی مذاکره صورت بگیرد زیرا اوکراین کشور اوست.
کربی ادعا کرد دولت واشنگتن "از نگرانی های بسیار سنجیده (قانونگذاران) قدردانی می کند". این در حالی است که ژان پییر اعتراف کرد که نامه را ندیده است. با این حال، هر دو اصرار داشتند که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه میتواند "در هر زمان" تصمیم به پایان دادن به درگیری بگیرد.
نظر شما :