تکلیف ارث ۵۰۰ میلیون دلاری ملکه بریتانیا چه میشود؟
ملکه الیزابت دوم روز پنجشنبه در سن ۹۶ سالگی در قلعه بالمورال اسکاتلند درگذشت. او پس از ۷۰ سال سلطنت برای پسرش پادشاه چارلز سوم، ۵۰۰ میلیون دلار از دارایی شخصی خود را به ارث گذاشت.
به گزارش ایسنا، به نقل از یورو نیوز، پادشاه چارلز سوم، فرزند و جانشین ملکه الیزابت دوم روز شنبه در نطق خود به مفاهیمی همچون کمک هزینه فرمانروایی و املاک سلطنتی اشاره کرد که در این مطلب به شرحی از آنها نیز پرداخته میشود.
سرمایه ملکه و آنچه اکنون بر سر آن میآید شاید بسیار ساده به نظر برسد اما این موضوع بسیار پیچیده است. بیشتر آنچه در نگاه اول متعلق به او به نظر میرسد، درواقع به یک شرکت سلطنتی تعلق دارد. این امپراطوری ۲۸ میلیارد دلاری زمانی توسط اعضای خانواده سلطنتی مانند پادشاه جرج ششم و شاهزاده فیلیپ، کسب و کار خانوادگی خطاب میشد.
ملکه چگونه حقوق میگرفت؟
ملکه درآمد خود را از طریق صندوق مالیاتی با عنوان کمک هزینه فرمانروایی دریافت میکرد. این مبلغ که به صورت سالیانه به خانواده سلطنتی پرداخت میشود از زمان توافق پادشاه جرج سوم مبنی بر تسلیم درآمد خاندان سلطنتی به پارلمان در ازای دریافت مبلغ ثابت سالیانه برای خود و نسلهای آیندهاش مقرر شد. این درآمد که در ابتدا با نام فهرست مدنی شناخته میشد در سال ۲۰۱۲ به کمکهزینه فرمانروایی تغییر نام داد.
این درآمد که در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ کمی به بیش از ۸۶ میلیون پوند تعیین شده بود صرف سفرهای رسمی، تعمیر و نگهداری املاک و مستغلات و هزینههای عملیاتی و نگهداری سکونتگاه ملکه یعنی قصر باکینگهام میشود.
اما این حقوق سالانه تنها درآمد ملکه نیست.
شرکت سلطنتی؛ امپراطوری ۲۸ میلیارد دلاری
این شرکت که با نام پادشاهی پیالسی (Monarchy PLC) نیز شناخته میشود از اعضای ارشد و چهرههای عمومی دودمان ویندزور یعنی خانواده سلطنتی حاکم به ریاست ملکه متشکل است. آنها با همکاری یکدیگر کسب و کاری جهانی را اداره میکنند که سالانه میلیونها پوند را از طریق رویدادهای تلویزیونی و گردشگری وارد اقتصاد بریتانیا میکند.
ملکه بریتانیا و هفت خانواده سلطنتی دیگر اعضای این شرکت هستند: شاهزاده چارلز و همسرش کامیلا. شاهزاده ویلیام و همسرش کیت، دوشس جدید کورنوال؛ پرنسس آن، دختر ملکه؛ و پرنس ادوارد، کوچکترین پسر ملکه، و همسرش سوفی، کنتس وسکس.
طبق گزارش فوربس، این امپراطوری تا سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۲۸ میلیارد دلار دارایی در قالب املاک و مستغلات غیر قابل فروش در اختیار دارد. این املاک به این شرح هستند:
املاک سلطنتی با ارزش ۱۹.۵ میلیارد دلار
کاخ باکینگهام با ارزش ۴.۹ میلیارد دلار
دوکنشین کورنوال با ارزش ۱.۳ میلیارد دلار
دوکنشین لنکستر با ارزش ۷۴۸ میلیون دلار
کاخ کنسینگتون با ارزش ۶۳۰ میلیون دلار
املاک سلطنتی واقع در اسکاتلند با ارزش ۵۹۲ میلیون دلار
اگرچه خانواده سلطنتی، خود از این تجارت سود نمیبرد، اما هدف تقویت اقتصاد است. این موضوع به نوبه خود می تواند از طریق پوشش رسانهای رایگان و ضمانتهای سلطنتی که درآمد دارندگان آنها را افزایش می دهد، ویندزورها را ثروتمند سازد. این ضمانتها به ویژه مهر تایید این خاندان بر محصولات لوکس است.
املاک سلطنتی
این املاک مجموعهای از زمینها و داراییهای متعلق به پادشاهی بریتانیا است که در اختیار ملکه الیزابت دوم قرار داشت. اما اینها املاک خصوصی ملکه نبودند بلکه توسط یک هیئت نیمه مستقل عمومی اداره میشوند. املاک سلطنتی در ماه ژوئن درآمد خالص سال مالی ۲۰۲۱ - ۲۰۲۲ خود را ۳۱۲.۷ میلیون دلار اعلام کرد که ۴۳ میلیون دلار بیش از دوره قبل بود.
دن لباد، مدیر عامل املاک سلطنتی در بیانیهای گفت: «در سالی پر از تغییر و اختلال، شرکت ما قدرت و پایداری خود را از طریق میزان درآمدی که برای خزانه ملی داشت، نشان داد.»
بودجه کمک هزینه فرمانروایی درصدی از سود درآمد است. این مقدار در ابتدا ۱۵ درصد بود. اما در سال مالی ۲۰۱۸ - ۲۰۱۷ برای کمک به بازسازی کاخ باکینگهام به ۲۵ درصد افزایش یافت و تا سال ۲۰۲۸ باید دوباره به ۱۵ درصد بازگردد.
این کمک هزینه برای پرداخت هزینه های اداری از جمله حقوق و دستمزد کارکنان، امنیت، سفر، خانه داری و نگهداری از املاک استفاده می شود. اما مخارج شخصی ملکه و خانواده بزرگ او از طریق کمک هزینه جداگانهای با عنوان خزانه محرمانه پرداخت میشده است.
خزانه محرمانه
خزانه محرمانه ملکه مجموعهای از املاک و داراییهاست که به صورت امانی نگهداری میشوند. این خزانه که قدمت آن به قرن چهاردهم میلادی میرسد، درامد شخصی ملکه را از طریق دوکنشین لنکستر تامین میکند.
وبسایت دوکنشین لنکستر اظهار میکند: «دوکنشین لنکستر در پایان ماه ژوئن دارایی خالص تحت کنترل ۶۵۲.۸ میلیون دلار و مازاد خالص ۲۴ میلیون دلار دارد. این مبالغ به صورت مستغلات و داراییهای مالی هستند.»
دارایی خالص مستقیماً به ملکه پرداخت نمیشد، ولی ۲۴ میلیون دلار مازاد خالص به او پرداخت میشد. این بودجه مشمول مالیات است و عمدتاً برای پوشش هزینه هایی استفاده می شود که قبلاً توسط کمک مالی دولتی پوشش داده نشده است.
دارایی شخصی ملکه
به گزارش بیزینس اینسایدر دارایی شخصی ملکه بیش از ۵۰۰ میلیون دلار است. این دارایی عمدتاً به دلیل سرمایه گذاریها، مجموعههای هنری، جواهرات و املاک و مستغلات است و شامل خانه ساندرینگام و قلعه بالمورال می شود.
همچنین پس از مرگ ملکه مادر در سال ۲۰۰۲، سرمایهای ۷۰ میلیون دلاری در قالب سرمایهگذاری در نقاشیهایی از مونه، نش و فابرژه، مجموعه تمبر، هنر چینی، جواهرات، اسبها و حتی تخم مرغهای فابرژه ارزشمند به او ارث رسید.
بر طبق توافقی که خانواده سلطنتی با جان میجر، نخست وزیر سابق بریتانیا در سال ۱۹۹۳ انجام داد، ارثی که از یک فرمانروا به فرمانروای بعدی میرسد از مالیات بر ارث معاف است. همان طور که ملکه از مالیات بر ارث مادرش معاف بود، پادشاه چارلز سوم هم از مالیات بر ارث ۴۰ درصدی ملکه الیزابت دوم معاف است.
شاهزاده چارلز هم طبق روال قبل مستقیماً امپراتوری ۲۸ میلیارد دلاری را که شامل املاک اسکاتلند، املاک سلطنتی، دوک نشین لنکستر، دوک نشین کورنوال و کاخهای باکینگهام و کنزینگتون میشود، به ارث نخواهد برد. او فقط داراییهای شخصی را که ملکه الیزابت دوم برای او تعیین کرده است، دریافت خواهد کرد.
نظر شما :