دادگاه حقوق بشر اروپا، ترکیه را محکوم کرد
دادگاه حقوق بشر اروپا حکم کرد که ترکیه حقوق رئیس سابق عفو بینالملل در این کشور را با حبس ۱۴ ماهه این فرد زیر پا گذاشته است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ترکیه از ژوئن ۲۰۱۷ تا اوت ۲۰۱۸ "تانر قیلیچ" رئیس سابق شعبه عفو بینالملل در این کشور را به ظن اینکه وی یکی از اعضای سازمان گولن است، به حبس انداخت.
این سازمان در ترکیه یک نهاد تروریستی است اما در آمریکا و اکثر کشورهای چنین دیدگاهی درباره آن وجود ندارد.
قیلیچ یک وکیل حقوق آوارگان است که اکنون به عنوان رئیس افتخاری عفو بینالملل در ترکیه فعال است. دادگاههای ترکیه او را به شش سال و سه ماه حبس محکوم کردند اما عفو بینالملل گفت که این حکم در بالاترین دادگاه استیناف ترکیه در حالت انتظار قرار دارد.
دادگاه اروپا حکم کرد که ترکیه به صورت غیرقانونی این فرد را که در انتظار محاکمه بود، بازداشت کرده و عنوان داشت، شواهدی که دولت در اختیار دارد دلایل محکمه پسندی نیست.
ترکیه این فرد را به این دلیل به گولن ربط داده که وی یک پیامرسان مربوط به سازمان گولن را دانلود کرد و فرزندانش در مدارسی تحصیل کردهاند که با این سازمان در ارتباط است.
دادگاه اروپا همچنین اعلام کرد که گزارشهای متعدد کارشناسی مشخص کرد که قیلیچ هرگز این پیامرسان را دانلود نکرده و افزود: بدون هیچ مدرک مستدل و محکمه پسندی این یافتهها از سوی دادگاههای ترکیه بی پایه و اساس هستند.
این دادگاه همچنین حکم کرد که ترکیه آزادی بیان آقای قیلیچ را نقض کرده و دستور داد ترکیه باید در مجموع ۳۴ هزار و ۵۰۰ یورو حدود ۳۷ هزار دلار به قیلیچ بپردازد.
نظر شما :