باید دیوار بی‌اعتمادی بین ایران و منطقه اقلیم کردستان را از بین برد

۰۸ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۶:۴۷ کد : ۲۰۱۲۲۰۵ سرخط اخبار

یک دیپلمات ارشد اسبق اقلیم کردستان عراق در تهران مدعی شد: برخی تصمیم‌گیرندگان در ایران در ارتباط با موضوع اقلیم کردستان بیشتر تحت تأثیر جریاناتی قرار گرفتند که از نزدیکی ایرانی‌ها و کردها در هر شکلی هراس دارند.

به گزارش ایسنا، محمدصدیق احمد در نشست «ایران و اقلیم کردستان عراق؛ از چالش‌ها تا فرصت‌ها» که از سوی انجمن ایرانی مطالعات غرب آسیا در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شده بود در بخشی از صحبت‌های خود با بیان این اعتقاد که در حال حاضر در روابط ایران و منطقه اقلیم بی‌اعتمادی حاکم شده است، افزود: این بی‌اعتمادی باعث از بین رفتن فرصت‌ها و ظرفیت‌هایی می‌شود که بین طرفین وجود دارد و ادامه این شرایط می‌تواند نتایج ناگواری را ایجاد کند.

این دیپلمات پیشین منطقه اقلیم کردستان در ایران گفت:‌ مردم، احزاب و رهبران اقلیم کردستان در شرایط مختلفی از سوی ایران حمایت‌های همه جانبه شده‌اند و در مناسبت‌های مختلف قدردانی خود را نسبت به این حمایت‌ها بیان کردند. به ویژه در زمان بمباران شیمیایی حلبچه یا حمله داعش به این منطقه و این حمایت‌ها از یاد نمی‌رود.

محمدصدیق احمد افزود: بنابراین هیچ مبنای منطقی وجود ندارد که این تصور ایجاد شود مردم و دولت اقلیم کردستان عراق در جبهه مخالف با منافع ایران و دولت و ملت ایران هستند.

وی با بیان این موضوع که ایران مناسبت‌های گسترده اقتصادی با عراق دارد ولی سرمایه‌گذاری جدی در اقلیم کردستان کمتر مورد توجه قرار گرفته است، افزود: در حال حاضر صادرات ترکیه به اقلیم دو برابر صادرات ایران به کل عراق است.

این دیپلمات پیشین منطقه اقلیم کردستان عراق در ایران با بیان اینکه در حال حاضر جای دیپلماسی عمومی و فرهنگی در روابط ایران و اقلیم خالی است، افزود:‌ مردم در منطقه اقلیم کردستان احترام ویژه‌ای به فرهنگ به ویژه موسیقی ایرانی دارند و این واقعیتی است که باید به خوبی از آن برای نزدیکی مردم دو منطقه استفاده کرد.

محمدصدیق احمد با اعتقاد بر اینکه ظرفیت‌ها در حوزه علمی و دانشگاهی بین دو منطقه نیز مورد توجه جدی قرار نگرفته است، تأکید کرد: حاکم شدن نگاه‌های امنیتی باعث از دست رفتن فرصت‌های ویژه برای تعاملات بین دو طرف شده است.

وی افزود: گذار از رویکرد صرفا ایدئولوژی، امنیتی، ایران هراسی و کردهراسی شرط لازم برای توسعه روابط دو منطقه است.

محمدصدیق احمد با بیان اینکه منطقه اقلیم در مناقشات بین‌المللی سعی کرده علیه ایران فعالیتی نداشته باشد، گفت: بارها مقامات اقلیم کردستان این موضوع که اقلیم به منطقه‌ای برای حضور مأموران اطلاعاتی و نظامی اسرائیل تبدیل شده است را رد کرده‌اند.

وی با اعتقاد بر اینکه اعتماد دوجانبه بین ایران و منطقه اقلیم به شدت کاهش پیدا کرده است و باید تلاش کرد که دیوار بلند بی‌اعتمادی موجود از بین برود،‌ افزود: دولت اقلیم کردستان از اراده جدی و توانمندی بالقوه برای همکاری با همسایگان در راستای همگرایی منطقه‌ای و نیل به توسعه متوازن و برقراری صلح و توسعه پایدار در منطقه برخوردار است.


( ۴ )

نظر شما :

فرزاد ۰۸ خرداد ۱۴۰۱ | ۲۰:۲۱
این اقلیم کردستان هست که الان باید حسن نیتش رو در عمل به ایران ثابت کنه اقدامات متعدد ضدایرانی و همکاریهای گسترده اطلاعاتی اقلیم با دشمنان ایران خلاف این رو ثابت می‌کنه.پایه وزیربنای هرگونه توسعه اقتصادی؛ امنیت هست .درابتدا باید تهدیدات ونگرانیهای امنیتی ایران از طرف اقلیم رفع بشه و بعد انتظار سرمایه گذاری دوجانبه را داشت.