برگزاری همایش ایران شناسی در ژاپن با محوریت گرامیداشت روز خلیج فارس
همزمان و در راستای گرامیداشت روز ملی خلیج فارس امروز دهم اردیبهشت همایش ایرانشناسی در ژاپن با حضور حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد .
به گزارش ایسنا، در این همایش که به صورت وبیناری و حضوری برگزار گردید ایرانشناسان ژاپنی و ایرانی در مورد بررسی چالشهای فرا روی ایرانشناسان سخن گفتند ایرانشناسان ژاپنی با حضور در محل سالن فردوسی سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو، اساتید ایرانی با حضور در بنیاد ایران شناسی سخنان خود را به وبینار و شرکت کنندگان مجازی ارایه نمودند ، این همایش با مشارکت بنیاد ایرانشناسی ، بنیاد سعدی و بخش دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه برگزار شد.
در ابتدای همایش لقمانی کاردار سفارت ایران در توکیو ضمن خیر مقدم و تشکر از حضور اساتید و فرهیختگان و تبریک روز ملی خلیج فارس گفت که در حاشیه همایش جاری و در محوطه بیرون سالن فردوسی سفارت ، نمایشگاهی از حدود ۱۲۰ سند از اسناد تاریخی روابط دو جانبه ایران و ژاپن به همراه تصاویری از نمایشگاه ایران زیبا برپا شده که اساتید و شرکت کنندگان حاضر در این جلسه و علاقه مندان در روزهای اینده می توانند از آن بازدید کنند.
در این نمایشگاه از جمله اسناد و تصاویری از حضور کشتی نیشیمارو در زمان ملی شدن صنعت نفت ایران در خلیج فارس و حمله انگلیسی ها به این کشتی در معرض نمایش قرار گرفته است همچنین یک دستنوشته ۸۰۰ ساله که کشتی نوردان ایرانی در بندر زیتون یا کوانژو در چین که به یک راهب ژاپنی داده اند نیز به نمایش گذاشته شده است.
حداد عادل در این همایش در مورد ایرانشناسان ژاپنی و خدمات آنها سخنانی ایراد نمود و از زحمات هاشم رجب زاده تقدیر و تشکر کرد.
علیرضا دلخوش معاون فرهنگی مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه نیز طی سخنانی گفت که ایرانشناسان ژاپن بسیار جامع نگر هستند و بدون ادبیات فارسی ، شعر ، هنر و موسیقی و خوشنویسی ایرانشناسی کامل نمی شود.
دیو سالار مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز طی سخنانی گفت که ایرانشناسی خیلی دیر در ژاپن شکل گرفت و سابقه ای تقریبا صد ساله دارد اما ایرانشناسان ژاپن بسیار عمیق و جامع نگر و دقیق هستند و امروزه از بسیاری از ایرانشناسان غربی دقیق تر و پر کارترند.
سپس خانم یاماگیشی از دانشگاه میجی و آقایان: هاچی اوشی از دانشگاه مطالعات خارجی – سوزوکی استاد مرکز تحقیقات جترو – هاشم رجب زاده استاد سرشناس ژاپن شناس و ایرانشناس بازنشسته دانشگاه – هاروتا از دانشگاه توکای – کندو از دانشگاه مطالعات خارجی توکیو و گل محمدی از دانشگاه تهران در موضوعات مختلف سخنرانی کردند.
نظر شما :