سفر یک مقام ارشد صهیونیستی به آمریکا برای گفت‌وگو درباره ایران

۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۶ کد : ۲۰۱۱۴۶۱ سرخط اخبار

یک مقام امنیتی ارشد رژیم صهیونیستی قرار است به زودی به آمریکا سفر کند و با مقامات این کشور درباره ایران رایزنی کند.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری آکسیوس، مقامات آمریکایی و صهیونیستی می‌گویند که واشنگتن و تل‌آویو قرار است دور جدیدی از رایزنی‌ها را برگزار کنند که تمرکز آن روی برنامه هسته‌ای ایران و مقابله با سیاست‌های منطقه‌ای این کشور خواهد بود.

بنابر این گزارش، این گفت‌وگوها در حالی انجام می‌شود که مذاکرات ایران و آمریکا برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با یک وقفه مواجه شده است. دولت بایدن به تازگی بحث درباره سناریویی را آغاز کرده است که در آن، مذاکرات هسته‌ای به نتیجه نخواهد رسید و توافقی در وین به دست نخواهد آمد. رژیم صهیونیستی نیز در حال اعمال فشار بر دولت آمریکاست تا در صورت وقوع چنین اتفاقی با آنها بر سر “نقشه بی” (Plan B) همکاری کند.

همچنین به گفته مقامات آمریکایی و صهیونیستی، ایال هولاتا مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی اواخر خفته جاری به واشنگتن سفر خواهد کرد تا با جیک سالیوان همتای آمریکایی خود ‌دیدار کند. وی در راس یک هیئت میان سازمانی برای نشست کارگروه راهبردی آمریکا -اسرائیل درباره به این سفر خواهد رفت.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز روز یک‌شنبه در یک تماس تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو و درباره نگرانی‌های مشترک منطقه‌ای و چالش‌های امنیتی جهانی ازجمله آن‌چه تهدید ناشی از ایران و نیروهای نیابتی‌اش عنوان شده، رایزنی کردند.

همچنین دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی درباره این گفت‌وگو در بیانیه‌ای اعلام کرد: آن‌ها به ویژه درباره  درخواست تهران برای حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی آمریکا صحبت کردند.

در این بیانیه به نقل از بنت آمده است: من مطمئنم رئیس جمهور بایدن اجازه نخواهد داد که نام سپاه پاسداران حذف شود. اسرائیل موضع خود را درخصوص‌این مسئله مشخص کرده است.

به گزارش ایسنا، گفت‌وگوی نفتالی بنت و جو بایدن درباره حذف نام  سپاه پاسداران از فهرستی موسوم به «سازمان‌های تروریستی خارجی » در پی این انجام می‌شود که مذاکرات وین دربارت احیای توافق هسته‌ای به دلیل برخی تحولات اخیر در مناسبات سیاسی بین‌المللی پس از حمله روسیه به اوکراین، اعمال تحریم‌های متعدد واشنگتن علیه مسکو و کشمکش‌های تهران-واشنگتن بر سر برخی مسائل باقی‌مانده در مذاکرات، از جمله حذف نام سپاه پاسداران از این فهرست تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران مدتی قبل در این باره گفته بود: موضوع خارج کردن اسامی اشخاص حقیقی و حقوقی از لیست قرمز و از مجموعه تحریم‌ها و اقدامات یک‌جانبه‌ای که آمریکایی‌ها علیه ایران اعمال کرده‌اند، یکی از موضوعات جدی مذاکرات اخیر ما در وین است.

وی تصریح کرد: در موضوع سپاه پاسداران نیز آنچه برای ما اهمیت دارد، این است که باید جایگاه و نقش سپاه و شأن قانونی سپاه به عنوان مهم‌ترین بخش امنیتی و دفاعی کشور ما مورد توجه قرار گیرد. ما در این رابطه پیام‌هایی را با آمریکایی‌ها تبادل کرده‌ایم و این یکی از موضوعاتی است که همچنان در دستور کار ما قرار دارد.

وزیر امور خارجه افزود: البته مقامات عالی‌رتبه سپاه به ما در وزارت خارجه نکته‌ای را همواره یادآوری می‌کنند و می‌گویند شما در راستای منافع کشور هر آنچه را لازم است انجام دهید و اگر به نقطه‌ای رسیدید که موضوع سپاه مطرح بود، این موضوع نباید مانعی برای شما باشد. این را می‌گویند و به نظر من مقامات عالی سپاه، به نوعی  از خودگذشتگی نشان می‌دهند و ایثارگری خودشان را به حد اعلا می‌رسانند که اگر واقعا دیدید جمع‌بندی این است که در این توافق، منافع کشور حاصل می‌شود، اصلا موضوع سپاه پاسداران جزو اولویت‌هایتان قرار نگیرد.

امیرعبداللهیان ادامه داد: ولی ما با در نظر گرفتن جمیع مسائل کشور و منافع مردم و با نگاه به رویکرد آمریکایی‌ها، هیچ‌گاه به خودمان اجازه نمی‌دهیم که در کنار سایر مسائل لاینحلی که همچنان با طرف آمریکایی باقی مانده - با وجود مجوزی که مقامات عالی‌رتبه سپاه به ما می‌دهند - به طرف آمریکایی بگوییم که موضوع سپاه برای ما قابل حل است و از آن عبور می‌کنیم. حتما موضوع سپاه بخشی از مذاکرات ما است؛ مانند سایر موضوعاتی که همچنان بین ما و آمریکایی‌ها در حال رفت و برگشت است.

با روی کار آمدن دولت جو بایدن در ژانویه ۲۰۲۱ و در اولویت قرار گرفتن احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ از طریق بازگشت آمریکا به این توافق و لغو تحریم‌های ایران، واشنگتن از مارس همان سال به مذاکرات وین در راستای احیای توافق پیوست. البته تاکنون، مذاکرات مستقیمی میان ایران و آمریکا انجام نشده و دو طرف از طریق نمایندگان کشورهای کمیسیون مشترک برجام در جریان مواضع یکدیگر قرار گرفته‌اند.

رژیم صهیونیستی با در پیش گرفتن رویه سابق درقبال برنامه هسته‌ای ایران، ازجمله در زمان روی‌ کار بودن دولت باراک اوباما که آمریکا به توافق هسته‌ای با ایران پیوست و در دولت دونالد ترامپ که این کشور از توافق خارج شد، سعی در کارشکنی در روند مذاکرات وین و منصرف کردن متحدان آمریکایی و اروپایی‌اش از احیای توافق داشته است اما با این وجود، دولت آمریکا تاکید دارد که اولویت این کشور در پیش گرفتن دیپلماسی و بازگشت دوجانبه با ایران به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای است.


( ۱ )

نظر شما :