کدام کشورها پذیرای پناهندگان اوکراین هستند؟
از زمان آغاز تهاجم روسیه در ۲۴ فوریه، بیش از نیم میلیون نفر از اوکراین به کشورهای همسایه گریختهاند.
به نقل از یورونیوز، با پیشقدمی اتحادیه اروپا، کشورهای سراسر جهان در واکنش به این موضوع مرزهای خود را به روی پناهجویان باز کردهاند. به گفته مقامات اتحادیه اروپا و فرانسه، حداقل ۳۰۰هزار اوکراینی تاکنون وارد این بلوک شدهاند و کشورها باید برای میلیونها نفر دیگر با تشدید درگیریها آماده باشند.
بسیاری از کشورهای اروپایی شرایط ورود و روادید خود را برای کسانی که از جنگ فرار میکنند کاهش دادهاند. اما این قوانین جدید چه قوانینی هستند؟
اتحادیه اروپا
از سال ۲۰۱۷، اوکراینیهایی که پاسپورتهای بیومتریک دارند میتوانند به منطقه شینگن سفر کنند و از هر ۱۸۰ روز ۹۰ روز بدون نیاز به ویزا اقامت داشته باشند.
روز یکشنبه، وزرای داخلی اتحادیه اروپا در جلسهای موافقت کردند که به همه پناهندگان اوکراینی اجازه دهند تا حداکثر سه سال در اتحادیه اروپا بدون نیاز به درخواست پناهندگی باقی بمانند.
نانسی فایسر وزیر کشور آلمان این هفته گفت: همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا آماده پذیرش پناهجویان از اوکراین هستند.
مجارستان
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان گفته است که این کشور تمامی شهروندان و ساکنان قانونی اوکراین را میپذیرد.
وی اعلام کرد: ما به همه اجازه ورود میدهیم. افرادی که هیچ سند مسافرتی ندارند در حال ارائه اسناد سفر به آنها هستیم همچنین به کسانی که از کشورهای ثالث وارد شدهاند پس از غربالگری مناسب اجازه ورود میدهیم.
اوکراینیهایی که از جنگ فرار میکنند، ممکن است پس از ارزیابی فردی و سایر مدارک شناسایی، در صورت عدم وجود پاسپورت بیومتریک یا سایر اسناد مسافرتی، اجازه ورود پیدا کنند.
ایرلند
ایرلند روز جمعه ۲۵ فوریه اعلام کرد که فورا شرایط ویزا را برای اوکراینی ها لغو میکند. در بیانیه مطبوعاتی وزارت دادگستری ایرلند آمده است: افرادی که در نظر دارند اوکراین را ترک و به ایرلند سفر کنند، در صورتی که فکر میکنند سفرشان ایمن است، ممکن است برای دوره آینده این کار را بدون ویزا انجام دهند. کسانی که در این مدت بدون ویزا به ایرلند سفر میکنند، ۹۰ روز پس از ورود فرصت دارند تا موقعیت خود را تنظیم کنند. این موقعیت تحت بررسی مداوم قرار خواهد گرفت.
مولداوی
مایا ساندو، رئیسجمهور مولداوی در توییتر نوشت: مرزهای این کشور برای شهروندان اوکراینی که نیاز به ترانزیت یا اقامت امن دارند، باز است.
وضعیت اضطراری به این معنی است که شهروندان اوکراینی حتی اگر پاسپورت نداشته باشند اجازه ورود به کشور را خواهند داشت. آنان میتوانند با کارت شناسایی داخلی از مرز عبور کنند. در حالی که بسیاری از افرادی که به دنبال پناهندگی هستند به اتحادیه اروپا سفر کردهاند، حداقل ۱۰۰ نفر در مولداوی درخواست پناهندگی دادهاند.
کدام کشورها پذیرای پناهندگان اوکراین هستند؟
لهستان
لهستان به هر اوکراینی اجازه ورود میدهد حتی کسانی که پاسپورت معتبر ندارند. مقامات اعلام کردهاند که ۹ مرکز پذیرش در امتداد مرز ۵۳۵ کیلومتری این کشور با اوکراین افتتاح خواهد شد تا غذا، مراقبتهای پزشکی، مکانی برای استراحت و اطلاعات برای کسانی که از تهاجم فرار می کنند ارائه دهند.
رومانی
شهروندان اوکراینی در حال حاضر میتوانند با یک پاسپورت بیومتریک یا ساده در گذرگاههای مرزی وارد رومانی شوند. افرادی که درخواست پناهندگی میدهند نیز میتوانند با مدارک دیگری از جمله کارت شناسایی ملی و شناسنامه وارد شوند. شهروندان اوکراینی همچنین میتوانند بدون مدارک بر اساس هویت اعلام شده به دلایل بشردوستانه وارد شوند.
اسلواکی
وزارت کشور اسلواکی اعلام کرد که تمامی پناهجویان اوکراینی اجازه ورود به این کشور را خواهند داشت حتی کسانی که مدارک مسافرتی معتبری ندارند. در بیانیه مطبوعاتی وزارتخانه این کشور آمده است: پس از ارزیابی فردی، ما همچنین اجازه ورود به قلمرو جمهوری اسلواکی را برای افرادی که دارای گذرنامه بیومتریک نیستند، میدهیم.
انگلستان
قوانین ویزا برای اعضای اصلی خانواده اوکراینیهایی که در بریتانیا مستقر هستند، کاهش یافته است به این معنی که اعضای خانواده اوکراینی اتباع بریتانیا میتوانند برای ویزای مهاجرت خانوادگی به صورت رایگان درخواست دهند. این در ابتدا برای همسران یا شرکای مدنی، شرکای مجرد حداقل دو سال، فرزندان زیر ۱۸ سال، والدین اگر نوه زیر ۱۸ سال باشد و بستگان بزرگسالی که تحت تکفل هستند اعمال میشد. اکنون دولت بریتانیا این قوانین را گسترش داده است تا افرادی را که والد بزرگسال، پدربزرگ و مادربزرگ، فرزند بالای ۱۸ سال یا خواهر و برادر یک تبعه اوکراینی ساکن بریتانیا هستند شامل شود اما کسانی که در این کشور اقوام ندارند باز هم اجازه سفر به بریتانیا را نخواهند داشت.
البته یک مسیر جدید حمایت از ویزا برای مشاغل انگلیسی اجازه میدهد تا شهروندان اوکراینی به بریتانیا وارد شوند.
انتهای پیام
نظر شما :