بایدن از توضیح درباره پاسخ آمریکا علیه اوپک پلاس طفره رفت

۱۰ آبان ۱۴۰۰ | ۱۴:۳۶ کد : ۲۰۰۷۲۷۷ سرخط اخبار

جو بایدن، رییس جمهور آمریکا ضمن انتقاد از بی‌تجرکی روسیه و عربستان سعودی، حاضر نشد بگوید اگر کشورهای تولیدکننده نفت تولیدشان را افزایش ندهند، قصد دارد چه کاری انجام دهد.

به گزارش ایسنا، بایدن در  یک کنفرانس مطبوعاتی در رم پس از نشست سران گروه جی ۲۰ گفت: تصور می‌کنم که این ایده که روسیه و عربستان سعودی نفت بیشتری تولید نمی‌کنند تا به عنوان مثال افراد بتوانند برای رفت و آمد به محل کار بنزین داشته باشند، درست نیست.

وی درباره این که اگر دولتهای اوپک اقدامی نکنند چه اقدامی انجام خواهد داد، گفت: آنچه که ما در نظر داریم انجام دهیم تمایلی ندارم که پیش از این که ناچار شوم اقدام کنم، درباره آن صحبت کنم.

یک مقام ارشد دولت بایدن روز شنبه گفت: مقامات دولت آمریکا از دیدارهایی که در حاشیه نشست سران گروه جی ۲۰ برگزار می‌شود به عنوان فرصتی برای گفت و گو با کشورهای مصرف کننده بزرگ انرژی درباره این که چگونه اوپک پلاس را برای افزایش تولید تحت فشار قرار دهند، استفاده می‌کنند.

دولت آمریکا همچنین با سران کشورها درباره این که در صورت عدم اقدام اوپک پلاس چه واکنشی نشان دهند، صحبت کرده است.

این مقام آمریکایی خاطرنشان کرد که آمریکا امیدوار بود شاهد تولید بالاتر در کوتاه مدت باشد اما بر موضع خود برای هدف بلندمدت گذار به منابع انرژی تجدیدپذیر مطمئن‌تر پا بر جا مانده است.

دیپلمات‌های متعدد و منابع صنعتی آگاه به بلومبرگ اظهار کرده اند کمپین گسترده‌ای برای مجاب کردن اوپک پلاس برای سرعت بخشیدن به افزایش تولید بر پا شده است. دولت بایدن نسبت به افزایش قیمت بنزین که به بالاترین رکورد هفت سال اخیر صعود کرده است، هشدار داده و هفته‌هاست از اوپک پلاس می خواهد نفت بیشتری تولید کند. ژاپن که چهارمین مصرف کننده بزرگ نفت جهان است، در اقدام بی‌سابقه ای به کشورهایی پیوسته که خواستار افزایش بیشتر تولید نفت هستند. هند که سومین مصرف کننده بزرگ نفت جهان است، برای عرضه نفت بیشتر درخواست کرده است. به گفته دیپلماتها، چین در ظاهر سکوت اختیار کرده اما در خفا خواستار تولید بیشتر نفت است. مقامات آمریکایی، ژاپنی و هندی در میان خودشان محرمانه صحبت کرده اند و با سایر کشورهای تولیدکننده و مصرف کننده بزرگ نفت تماس گرفته اند. این تماسها سه هفته پیش شروع شد اما در روزهای اخیر پس از عبور قیمت نفت از مرز ۸۵ دلار، تشدید شد.

تاکنون عربستان سعودی و سایر تولیدکنندگان اوپک پلاس حاضر به افزایش سریع‌تر تولید نشده اند و استدلال می‌کنند افزایش ماهانه ۴۰۰ هزار بشکه در روز برای تامین تقاضا برای نفت کافی است زیرا اقتصاد جهانی از آسیبهای ناشی از پاندمی کووید هنوز بهبود پیدا نکرده است.

ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی روز جمعه در اظهارات آنلاینی که خطاب به نشست گروه جی ۲۰ داشت، گفت: به دنبال متوازن کردن بازارهای انرژی است. این کشور به نقش پیشرو در احیای اقتصادی و سلامتی از بحرانهای جهانی و یافتن توازن برای دستیابی به امنیت و ثبات در بازارهای انرژی ادامه می‌دهد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، نشست وزیران اوپک پلاس چهارم نوامبر برای بازبینی سیاست تولید برگزار می‌شود.


( ۱ )

نظر شما :