شروع کنفرانس جهانی اقلیمی در گلاسکو همراه با فراخوان وسیع برای اقدام فوری

۰۹ آبان ۱۴۰۰ | ۱۴:۵۰ کد : ۲۰۰۷۲۵۲ سرخط اخبار

به دعوت سازمان ملل متحد کنفرانس بزرگ جهانی اقلیمی امروز یکشنبه در گلاسکو کار خود را آغاز می‌کند. هزاران نفر از فعالان محیط زیست و نمایندگان سازمان‌های غیردولتی اعلام کرده‌اند که در تظاهرات در مقابل محل این نشست شرکت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از دویچه وله، نمایندگان حدود ۲۰۰ کشور جهان از امروز ۳۱ اکتبر به مدت دو هفته در نشست بزرگی در گلاسکو اسکاتلند در باره چگونگی مهار روند شتابزده گرمایش زمین به بحث و تبادل نظر می‌پردازند.

کنفرانس اقلیمی "COP26" از ساعت ده صبح به وقت محلی کار خود را آغاز می‌کند.

کارشناسان علمی بارها نسبت به تشدید بحران آب و هوایی و عواقب خطرناک ناشی از آن هشدار داده‌اند. تلاش این اجلاس جهانی برای به دست آوردن راه حل‌هایی برای مهار قابل تحمل تغییرات اقلیمی است.

انتظار می‌رود حدود ۲۵ هزار نفر در این مراسم شرکت کنند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد پیش از این بارها اعلام کرده است که کشورهای گوناگون جهان راهکارهای تعیین شده برای محدود کردن تولید گازهای گلخانه‌ای را دو سال پس آخرین اجلاس آب و هوایی سازمان ملل در این باره هنوز نیز به میزان تعیین شده اجرا نکرده‌اند.

برای مهار روند تشدید گرمای زمین کنفرانس بررسی تغییرات اقلیمی مادرید خواستار اقدام فوری کشورها و تعیین برنامه‌های مشخص برای کاهش سریع استفاده از سوخت‌های فسیلی مانند زغال سنگ، نفت و گاز در جهان شده بود.

افزایش گازهای گلخانه‌ای باعث تشدید روند افزایش تغییرات اقلیمی در نقاط مختلف جهان، از جمله جاری شدن سیل‌های ویرانگر و خشکسالی و آتش سوزی‌های مهیب جنگل‌ها شده است. به عنوان نمونه در این زمینه می‌توان به سیل اخیر در آلمان، خشکسالی در منطقه ساحل آفریقا و آتش سوزی‌های ویرانگر جنگل‌های کالیفرنیا و روسیه اشاره کرد.

بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد ادامه روند افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای دمای کره زمین را تا ۲.۷ افزایش خواهد داد و منجر به تشدید مصیبت‌بار تغییرات اقلیمی و افزایش وقوع فجایع طبیعی خواهد شد. 

موضوع مبارزه با بحران آب و هوا موضوعی بود که روز گذشته در رم نیز در محل کنفرانس سران کشورها و دولت‌های گروه ۲۰ مطرح شد. 

برای اتخاذ اقدامات عاجل از سوی سران کشورهای بزرگ اقتصادی جهان و جلوگیری از روند افزایش گرمای کره زمین روز شنبه هزاران نفر از فعالان محیط زیست به همراه نمایندگان سندیکاها و اتحادیه‌های کارگری و احزاب گوناگون همزمان با نشست رهبران گروه ۲۰ در رم تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان خواستار اتخاذ راهکارهای جدی برای پایان دادن به استفاده از سوخت‌های فسیلی شدند. 


نظر شما :

mohamad ۱۹ آذر ۱۴۰۰ | ۱۰:۴۶
در زمستان که خورشید به زمین نزدیکتر است ، قطب جنوب فصل تابستان خودرا شروع میکند. یخهای این منطقه نقش بسیار مهم در بازتابش تابشهای خورشیدی و کاهش دمای زمین دارند. با گرم شدن زمین بدلیل اتش زدن جنگلها و چاههای نفت و افزایش مصرف انرژی با هر شکل ( تمام انواع انرژی مانند صوت در نهایت به گرما تبدیل میشوند)، این یخها که طی میلیاردها سال تشکیل شده اند، ذوب خواهند شد و تششعات خورشید بجای انعکاس به اسمان جذب و سبب گرمای شدید هوا و کاهش بارندگی شده و دوران مرگبار حیات در کره زمین اغاز میشود.