تحلیل العربی الجدید از سفر نخستوزیر عراق به تهران
یک روزنامه عربی به نقل از برخی منابع به اهداف سفر نخست وزیر عراق به تهران پرداخت.
به گزارش ایسنا، روزنامه العربی الجدید به نقل از برخی منابع آگاه درخصوص سفر مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق به تهران نوشت: الکاظمی در رابطه با چهار مساله مهم با مسئولان ایرانی رایزنی خواهد کرد؛ انتخابات عراق، انرژی، میانجیگری میان ایران و عربستان و میانجیگری میان ایران و آمریکا.
این منابع که خواستار عدم فاش شدن نامشان شده اند تاکید کردند: ایران سه هفته پیش به طور ناگهانی صادرات گاز خود به عراق را به طور گسترده کاهش داد و دلیل آن عدم پرداخت پول این گاز از سوی عراق است که این امر منجر به کاهش تولید برق در عراق شد. مصطفی الکاظمی در این سفر تلاش می کند که طرف ایرانی را قانع کند تا صادرات گاز به همان حجم گذشته بازگردد و با توجه به تحریم های آمریکا و مشکل تبادلات مالی و بانکی با ایران، راه حل هایی برای پرداخت پول ایران ایجاد شود.
این منابع در خصوص مساله میانجیگری بغداد میان تهران و ریاض گفتند: الکاظمی در این سفر پیشنهادات جدیدی را مطرح خواهد کرد تا وساطت را به پیش ببرد و با توجه به عدم موفقیت عراق در قانع کردن سران دو کشور برای مشارکت در کنفرانس بغداد و همچنین عدم برگزاری نشست دوجانبه میان وزرای خارجه دوکشور در حاشیه این نشست، تلاش می کند نتایج عملی را محقق کند.
این منابع با بیان این که بغداد تلاش می کند تا در مرحله بعدی دیداری میان وزیران خارجه ایران و عربستان برگزار کند و عربستان پیش از این پیشنهاد داده بود که حسین امیرعبداللهیان ، وزیر خارجه ایران به ریاض سفر کند، مدعی شدند که طرف ایرانی این مساله را نپذیرفت و خواستار سفر فیصل بن فرحان ،وزیر خارجه سعودی به تهران شد. بعد از نشست منطقه ای بغداد به این نتیجه رسیدند که دیدار باید در یک کشور ثالث برگزار شود و آن عراق است.
این منابع مطلع همچنین با بیان این که وزیر خارجه ایران در حاشیه نشست بغداد گفت وگوهای مفصلی با شیخ صباح خالد الحمد الصباح، نخست وزیر کویت انجام داد و طرف کویتی نیز دیدار مشابهی با وزیر خارجه سعودی داشت، ادعا کردند که پیام میان دو طرف رد و بدل شد و این پیام ها و تماس ها منجر به ایجاد فضای مثبتی برای برگزاری نشست دوجانبه میان وزرای خارجه ایران و عربستان شده است.
در خصوص وساطت بغداد میان تهران و واشنگتن منابع العربی الجدید ادعا کردند: عراق از زمان روی کار آمدن الکاظمی به یک واسطه میان دو طرف تبدیل شده است و پیام های متعددی میان آن ها رد و بدل شده است.
به ادعای این منابع، هیات عراقی به ریاست برهم صالح رئیس جمهور این کشور که برای شرکت در مراسم تحلیف رئیسی مشارکت کرد و فواد حسین، وزیر خارجه عراق نیز در آن حضور داشت حامل پیامی از سوی آمریکا برای ایران بود. محتوای این پیام تشویق تهران به ازسرگیری سریع مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در وین است و وزیر خارجه عراق پنج روز بعد به تهران بازگشت تا پاسخ ایران به پیام آمریکا را دریافت کند.
این منابع مدعی اند که ایران شرط هایی برای ازسرگیری مذاکرات وین وضع کرده است. آمریکا نیز خواهان افزایش تنش با ایران از طریق صدور یک قطعنامه بین المللی نیست زیرا می ترسد که این امر مانع ازسرگیری مذاکرات شود بنابراین از طریق برخی کانال های اروپایی و منطقه تلاش می کند که قبل از پیچیده تر شدن امور تهران را به بازگشت به مذاکرات تشویق کند.
نظر شما :