عمویی: ایران منافع ملی خود را فدای بازگشت آمریکا به برجام نمیکند/ اروپا و آمریکا حقوق ایران را به رسمیت بشناسند
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر اینکه ایران حاضر نیست منافع ملی خود را برای بازگشت آمریکا به برجام فدا کند گفت: ایالات متحده باید حقوق جمهوری اسلامی را به رسمیت بشناسند در غیر این صورت اجازه بازگشت به توافق هستهای را نمیدهیم.
ابوالفضل عمویی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به خبرسازیهای آمریکا برای آغاز مذاکره مجدد برای احیای برجام اظهار داشت: مذاکراتی که در وین جریان داشت بین جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+4 بود که طرفین بنا داشتند تعیین کنند که آمریکا با چه شروطی به توافق برجام بازگردد.
وی افزود: واقعیت آن است که آمریکاییها در برداشتن گامهای اساسی برای بازگشت به تعهدات خود در برجام رفتار درستی را نداشتهاند و بعد از 6 دور مذاکره همچنان سعی میکردند بخشهای اساسی تحریمها را حفظ کنند از جمله تحریم تسلیحاتی ایران؛ همچنان بنا دارند نزدیک به 500 فرد و شخص ایرانی را در فهرست تحریمها نگه دارند به همین دلیل مذاکرات به نتیجه نرسید.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران نه حاضر بوده و نه حاضر است که منافع ملی خودش را برای بازگشت آمریکا به برجام فدا کند؛ مذاکرات به دلایل مذکور متوقف شد تا اینکه دولت جدید در جمهوری اسلامی روی کار آمد.
وی درباره سیاست دولت سیزدهم در خصوص مذاکرات هستهای گفت: سیاست دولت جدید جمهوری اسلامی ایران همانطور که رئیسجمهور و وزیر امور خارجه در نشستهای مختلف مجلس شورای اسلامی اعلام کردند آن است که تهران از میز مذاکره فرار نکرده و گریزان نیست اما مسأله اساسی جمهوری اسلامی مذاکره نیست و تا زمانی که منافع ایران تأمین نشود حاضر نیستیم توافقنامهای را امضاء کنیم.
عمویی گفت: آن چیزی که مانع توافق شده است رویکرد زیادهخواهانه آمریکا است و در همین چارچوب تا زمانی که این رویکرد زیادهخواهانه حفظ شده و اروپاییها هم از آن حمایت کنند جمهوری اسلامی موافق بازگشت آمریکا به توافق قبلی نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: جمهوری اسلامی ایران در حال بررسی رویکردهای جدید در مذاکرات است و همین موضوع در نهادهای مختلف در حال بررسی است اما واقعیت آن است که باید ایدههای دیگری را در حوزههای سیاست خارجی به آزمون بگذاریم مانند تقویت سیاست همسایگی، تقویت ارتباطات با قدرتهای آسیایی که میتوانند بخش زیادی از نیازهای جمهوری اسلامی را تأمین کنند.
نماینده تهران در مجلس تصریح کرد: رفتار آمریکاییها در سالهای اخیر به هیچ وجه مطلوب نبوده است و آنها حاضر نیستند تصمیمات اساسی و سختی را بگیرند و متأسفانه به هیچ وجه به منافع جمهوری اسلامی ایران احترام نمیگذارند؛ مواضعی که در دیدار رئیسجمهور آمریکا با نخستوزیر رژیم صهیونیستی رد و بدل شده است کاملاً منفی بوده و به جمهوری اسلامی احترام نگذاشتند.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران تحت فشار و زیر تهدید مذاکره نمیکند اظهار داشت: اظهارنظراتی که در دیدار اخیر رؤسای ارشد آمریکا و رژیم صهیونیستی رد و بدل شد منفی بوده و تأثیر منفی در نگاه جمهوری اسلامی ایران داشته است؛ در همین چارچوب اخباری مبنی بر پیوستن یک عضو جدید به تیم مذاکرهکننده آمریکایی میرسد که به هیچ وجه موضوع جمهوری اسلامی محسوب نمیشود و موضوعی کاملا داخلی و مربوط به آمریکاییها است و به خودشان ربط دارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مسأله اساسی آن است آمریکاییها باید حقوق جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت بشناسند در غیر این صورت اجازه بازگشت به توافق هستهای را نمیدهیم.
نظر شما :