انتقاد شدید آنکارا از برنامه واشنگتن درباره پذیرش پناهجویان افغان

۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۳:۱۴ کد : ۲۰۰۴۶۷۳ سرخط اخبار

وزارت خارجه ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که اشاره آمریکا به ترکیه به عنوان مسیر مهاجرت برای افغانستانی‌ها را رد می‌کند و افزود برنامه ایالات متحده برای اسکان احتمالی افغان‌ها باعث «بحران بزرگ مهاجرت» در منطقه می‌شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، ترکیه روز سه‌شنبه از برنامه ایالات متحده برای اسکان احتمالی افغان‌هایی که ممکن است به دلیل وابستگی به آمریکا هدف خشونت طالبان قرار بگیرند، انتقاد کرد و گفت که این اقدام باعث «بحران بزرگ مهاجرت» در منطقه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه برنامه جدیدی را اعلام کرد که تحت آن هزاران افغانستانی دیگر فرصتی برای اسکان به عنوان پناهنده در ایالات متحده را خواهند داشت. افراد حاضر در برنامه باید خود را به کشور ثالث برسانند و در آنجا ۱۲ تا ۱۴ ماه منتظر بمانند تا به درخواست آن‌ها رسیدگی شود. 

یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت واشنگتن با کشورهای همسایه در حال مذاکره درباره جریان احتمالی مهاجرت  بوده و افزود که مهم است مرزهای پاکستان با افغانستان باز بماند، در حالی که سایرین ممکن است از طریق ایران به ترکیه سفر کنند.

وزارت خارجه ترکیه در واکنش، در بیانیه‌ای اعلام کرد که اشاره به ترکیه به عنوان مسیر مهاجرت برای افغان‌ها را رد می‌کند و افزود که ترکیه میزبان اصلی پناهندگان در جهان با بیش از چهار میلیون مهاجر، زیر بار یک بحران مهاجرت جدید از طرف یک کشور ثالث نخواهد رفت. 

این بیانیه می‌افزاید: به عنوان کشور ترکیه، تصمیم غیرمسئولانه آمریکا بدون مشورت با کشور ما را نمی‌پذیریم. اگر ایالات متحده بخواهد این افراد را به کشور خود ببرد، می‌تواند آن‌ها را مستقیماً با هواپیما به کشور خود منتقل کند.

وی اظهار داشت: هیچ کس نباید انتظار داشته باشد که ملت ترکیه بار بحران‌های مهاجرت را که در نتیجه تصمیمات کشورهای ثالث در منطقه ما تجربه شده، به دوش بکشد.

به نوشته رویترز، صدها افغانستانی در هفته‌های اخیر در پی افزایش خشونت‌ها در این کشور وارد ترکیه شده‌اند که نگرانی‌ها از موج تازه مهاجران را افزایش داده است.

روابط بین آنکارا و واشنگتن بر سر مسائل گوناگونی از اقدام آنکارا برای خرید تجهیزات دفاعی روسیه گرفته تا مسائل حقوقی و اختلافات سیاسی در سوریه، لیبی و شرق مدیترانه متشنج شده است.

دولت ترکیه پیشنهاد داده که بعد از خروج نظامیان آمریکایی و ناتو از افغانستان، مدیریت و حفاظت از فرودگاه بین‌المللی کابل را به شرط حمایت‌های مالی، سیاسی و لجستیک متحدانش مخصوصا واشنگتن، برعهده بگیرد.

پیش از این، «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه با تاکید بر لزوم ایمن بودن فرودگاه بین‌المللی کابل جهت تداوم فعالیت دیپلمات‌های خارجی در این کشور، گفت اگر این فرودگاه بسته شود افغانستان نیز در روابط بین‌المللی منزوی می‌گردد.

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفته‌های اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و طالبان موفق شده‌اند بسیاری از مناطق افغانستان را به تصرف خود درآورند.

گروه طالبان اخیراً حملات خود را به شهرهای بزرگ کشور گسترش داده است. نبرد بین نیروهای دولتی و مردمی با طالبان در شهرهای هرات، لشکرگاه، قندهار و تخار جریان دارد.


نظر شما :