پیام جدید آمریکا به اتیوپی درباره سد النهضه

۳۱ تیر ۱۴۰۰ | ۰۷:۰۵ کد : ۲۰۰۴۲۴۴ سرخط اخبار

دولت آمریکا در پیام جدیدی به اتیوپی درباره بحران سد النهضه، ضمن ابراز تمایل برای میانجیگری دراین زمینه، استفاده از تمامی امکانات جهت رسیدن به راه‌حلی مثبت برای این بحران را خواستار شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، سفارت آمریکا در جمهوری دموکراتیک کنگو در بیانیه‌ای اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در تماس تلفنی با رئیس جمهور کنگو که در حال حاضر ریاست اتحادیه آفریقا را در دست دارد، درباره مسایل مختلفی با او صحبت کرد.

طبق این بیانیه، بلینکن در این گفتگوی تلفنی تمایل واشنگتن به میانجیگری در بحران سد النهضه را ابراز کرده و از جمهوری کنگو خواست تمامی امکانات خود را در راستای استمرار این میانجیگری و رسیدن به راه‌حلی مثبت برای این مساله به کار گیرد.

سفارت آمریکا در کنگو گزارش داد که دو طرف در این تماس تلفنی درباره مساله تیگرای نیز صحبت کردند و وزیر خارجه آمریکا نگرانی شدید کشورش از وخامت شرایط انسانی در این اقلیم را اعلام کرد.

شورای امنیت به تازگی نشستی برای رسیدگی به بحران سد النهضه برگزار کرد اما تا این لحظه هیچ قطعنامه و یا توصیه‌ای پس از نشست منتشر نشده است.

اتیوپی پیشتر به صورت رسمی به دو کشور مصر و سودان درباره آب‌گیری دوم مخزن سد النهضه اخطار داده بود، اما مصر و سودان این تصمیم را نقض قوانین بین‌المللی و توافقنامه اصول امضا شده در سال ۲۰۱۵ میان سه طرف دانستند.

اتیوپی کار ساخت سد النهضه را در سال ۲۰۱۱ با هدف تولید برق آغاز کرد و با وجود امضای توافقی میان سه کشور در سال ۲۰۱۵ درباره پایبندی سه طرف به دستیابی به توافقی برای آب‌گیری و راه‌اندازی سد از راه گفتگو، مذاکرات به هیچ توافقی منجر نشد.

مصر از این نگران است که احداث سد النهضه بر سهمیه آب این کشور از رودخانه نیل که حدود ۵۵.۵ میلیارد متر مکعب در سال است، تاثیر بگذارد، سودان نیز نگرانی مشابهی در مورد وضعیت سدهای خود دارد.

اتیوپی با حضور طرف‌های غیرآفریقایی در مذاکرات مخالف بوده و بر لزوم استمرار ساختاری که اتحادیه آفریقا بر آن نظارت دارد، تاکید می‌کند.

انتهای پیام


( ۱ )

نظر شما :

داوود میر پیران ۰۱ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۰:۴۳
ابی که طبیعت وخدا به یک مملکت وملت بخشیده ،مثل سرزمین وهر گونه معادن ومحیط زیست،دریاچه ،رود،کوه وبیابان متعلق به همان کشور است،وهیچ کشوری حق دخالت،وسهم وطلبی نمیتواند داشته باشد، فرض کنیم قهر طبیعت واتفاقاتی نظیر ،زلزله،جابجایی زمین، ودیگر پیش امدهای جغرافیایی باعث شود اب رود نیل قطع ویا انقدر کم شود که نهایت مایحتاج مصرف اهالی ایتیوپی را کفاف کند،ایا باز هم کشورهای سودان ومصر ادعای سهم خواهند کرد؟ مگر نه اینکه چیزی که به خانه لازم باشد بر مسجد حرام است. پس با این فرمول هر کشوری در منابع ابی کشور همسایه سهیم است. اینگونه قوانین سنتی مثل حق ابه مال زمانهایی بود که مرزهای سیاسی مابین کشورها اهمیت ورسمیت نداشت، ومصرف اب محدود به شرب وکشاورزی بود، زمانیکه استفاده از نیروی سد جهت تولید برق،وبسته بندی اب جهت صادرات،وتزریق مجدد اب به زمین جهت ذخیره سازی در مواقع خشکسالی ،برای کشوری امکانپذیر است چه لزومی دارد که به نفع کشور همسایه از خیر این کار بگذرد. پس دخالت امریکا در امور اب اتیوپی به نفع اعراب غیر قانونی وغیر شرعی میباشد، واینگونه موارد مربوط به کشور مبدا ومنشا اب میباشد ولا غیر‌.