گزینه های مطرح برای وزارت خارجه دولت رئیسی
او معاون امور بینالملل قوه قضائیه ایران و دبیر ستاد حقوق بشر است. باقری کنی در دوران دبیری سعید جلیلی در شورای عالی امنیت ملی، معاون سیاست خارجی و امنیت بینالملل دبیر این شورا و نیز مذاکرهکنندهٔ ارشد پروندهٔ هستهای ایران بود.
به گزارش سرویس سیاسی یکتاپرس ؛ با انتخاب آیت الله سید ابراهیم رئیسی به عنوان ریاست جمهوری اسلامی ایران ، حال گمانه زنی های مختلفی درباره کابینه وی آغاز شده است . گرچه رئیسی گمانه زنی ها را چندان دقیق نمی داند اما برخی رسانه ها به نقل از منابع خود اسامی زیادی همچون جلیلی ، متکی ، باقری ، غریب آبادی و .. را مطرح کرده اند .
اما بر اساس شنیده های خبرنگار یکتاپرس ، محتمل ترین گزینه ها برای تصدی پست وزارت خارجه دولت رئیسی تنها 3 چهره یعنی علی باقری کنی ، امیرعبداللهیان و حسینی تاش بوده که در ادامه به بخشی از سوابق این چهره ها اشاره خواهیم داشت:
علی باقری کنی
باقری کنی معاون امور بینالملل قوه قضائیه ایران و دبیر ستاد حقوق بشر است. او در دوران دبیری سعید جلیلی در شورای عالی امنیت ملی، معاون سیاست خارجی و امنیت بینالملل دبیر این شورا و نیز مذاکرهکنندهٔ ارشد پروندهٔ هستهای ایران بود . از او به عنوان محتمل ترین گزینه برای تصدی پست وزارت خارجه در دولت رئیسی نام برده اند .
حسین امیرعبداللهیان
حسین امیرعبداللهیان معاون سابق عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه و دستیار ویژه و مدیرکل امور بین الملل رئیس مجلس می باشد .مدیرکلی خلیج فارس و خاورمیانه وزارت امورخارجه از سال ۱۳۸۹، سفیری جمهوری اسلامی ایران در بحرین در سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۹، ریاست ستاد ویژه عراق در وزارت امور خارجه در سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۶، معاونت مدیرکلی خلیج فارس وزارت امورخارجه در سال ۱۳۸۵، معاونت دستیار ویژه وزیر خارجه در امور عراق در سالهای ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۵، معاونت اداره اول سیاسی خلیج فارس وزارت امورخارجه در سال ۱۳۸۰، کارشناسی و معاونت سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد در سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ و نیز کارشناسی سیاسی اداره اول خلیج فارس وزارت امور خارجه نیز در فهرست سوابق کاری امیرعبداللهیان قرار دارد.
سید علی حسینی تاش
وی معاون راهبردی و بررسیهای عمومی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و رئیس اسبق دانشگاه امام حسین(ع) می باشد . از او میتوان به عنوان یکی از اعضای عضو تیم مذاکرهکننده هستهای در زمان دبیری علی لاریجانی بر شورای عالی امنیت ملی یاد کرد و البته رئیس تیم مذاکرهکننده ایران با روسیه در ارتباط با برنامه هستهای ایران در همان دوران می باشد . ریاست ستاد نیروی زمینی سپاه پاسداران بین سالهای 64 تا 66، جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در سالهای 66 و 67، معاون تحقیقاتی وزارت دفاع، رئیس مؤسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی از سال68 تا 82 از دیگر سمت های او در گذشته می باشد .
نظر شما :