تهدید آمریکا علیه عادیسازی روابط کشورهای عربی با سوریه
معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک به متحدان کشورش در خاورمیانه نسبت به عادیسازی روابط با سوریه هشدار داد و گفت: «آنها باید با دقت زیاد قساوتهایی که این نظام علیه مردمش در دهه گذشته مرتکب شده است، مورد بررسی قرار دهند.»
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، به گفته "جویی هود"، واشنگتن از "عدم تغییر رفتار" بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه ناراضی است.
این اظهارات مایه شگفتی نیست چرا که هدف اولیه حضور غیرقانونی ایالات متحده در این کشور، سرنگونی حکومت اسد و انتصاب دولتی به نفع واشنگتن بوده است.
براساس گزارش شبکه خبری العربیه، جویی هود تاکید کرد که چنانچه کشورهای عربی مسیر عادیسازی روابط با سوریه را انتخاب کنند، آنها با خطر فشار اقتصادی از سوی آمریکا مواجه خواهند شد.
تحریمها و محدودیتهای اقتصادی آمریکا مانعی مقابل کشورها برای برقراری دوباره روابط با جمهوری عربی سوریه بوده است. با این حال، امارات و بحرین در سال ۲۰۱۹ سفارتهایشان را در دمشق بازگشایی کردند و عمان در سال ۲۰۲۰ سفیرش را به سوریه بازگرداند.
معاون امور خاورنزدیک وزیر خارجه آمریکا گفت: همچنین این نکته را اضافه میکنم که ما تحریمهای قانون سزار را داریم. این قانونی است که از حمایت گسترده و دوحزبی کنگره برخوردار است و دولت بایدن آن را دنبال خواهد کرد. بنابراین دولتها و کسب و کارها لازم است احتیاط کنند که تعاملهای پیشنهادی آنها، آنها را در معرض تحریمهای بالقوه از سوی ایالات متحده طبق این قانون قرار ندهد.
جویی هود تصریح کرد: قصد داریم حضور نظامی محدود خود در شمال شرق سوریه را با هدف مبارزه با گروه تروریستی داعش و گسترش ثبات در مناطق آزاد شده با همکاری نیروهای دموکراتیک سوریه حفظ کنیم.
اغلب مناطق استان حسکه، دیر الزور و رقه که سرشار از منابع زیرزمینی است، تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه قرار دارد و این نیروها مورد حمایت ایالات متحده امریکا هستند.
مقامات دولت سوریه، ایالات متحده امریکا را به قاچاق نفت این کشور و فروش آن در خارج سوریه متهم می کنند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین امریکا در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی با طرح خروج نیروهای آمریکایی از سوریه موافقت کرد اما در نتیجه فشار برخی اعضای دولت خود، ۹۰۰ نظامی را برای تضمین تسلط امریکا بر میادین نفتی باقی گذاشت.
نظر شما :