فائوچی: کرونا عمق نژادپرستی در آمریکا را نشان داد
مشاور ارشد امور پزشکی کاخ سفید با اشاره به اینکه افراد رنگینپوست بیشتر از دیگران در آمریکا به خاطر ابتلا به کرونا بستری شده و جانشان را از دست دادهاند، آن را از اثرات غیرقابل انکار نژادپرستی توصیف کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «آنتونی فائوچی» مشاور ارشد امور پزشکی کاخ سفید گفت، شیوع ویروس کرونا، اثرات غیر قابل انکار نژادپرستی در آمریکا را به نمایش گذاشت.
به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، فائوچی در کنفرانسی ویدئویی خطاب به دانشجویان آمریکایی گفت: «کووید-۱۹ نور روشنی بر نقایص جامعه ما تابید».
این پزشک آمریکایی افزود، با وجود اینکه اوضاع در حال بازگشت «به نوعی عادی شدن» است، مردم نباید فراموش کنند که ویروس کرونا چگونه افراد رنگینپوست را به شکل غیرمتناسبی بستری و به کام مرگ کشاند.
فائوچی در ادامه گفت، این اختلاف را میتوان با مولفههای مختلفی نشان داد که همگی آنها در نابرابری نژادی عمیق در جامعه آمریکا ریشه دارد.
به گفته او، اقلیتها در آمریکا از لحاظ آماری با احتمال بالاتری در مشاغل ضروری و در خط مقدم حضور دارند و از این رو به میزان بیشتری در معرض خطر قرار میگیرند. آنها با احتمال بالاتری از بیماریهای ویروسی رنج میبرند زیرا زمینههای بیماریهایی نظیر فشار خون، بیماری ریوی مزمن، دیابت و اضافه وزن را دارند.
رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا افزود: «این در حالی است که شمار بسیار اندکی از این بیماریهای مشترک، زمینه نژادی دارند. تقریباً تمامی اینها به عوامل تعیین کننده سلامت بازمیگردند که به شرایط زیانآوری ربط دارند که افراد رنگینپوست از زمان تولد با آن مواجه هستند و از میان آنها میتوان به رژیم غذایی نامناسب، دسترسی به خدمات بهداشتی و اثرات غیرقابل انکار نژادپرستی در جامعه ما اشاره کرد».
فائوچی با اشاره به اینکه «تفرقه در جامعه امری غیرسازنده است»، از فارغالتحصیلان جدید درخواست کرد تغییرات مثبتی را در این زمینه ایجاد کنند.
طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا، سال ۲۰۲۰ شاهد افزایش ۱۵ درصدی نرخ مرگومیر نسبت به سال قبل خود بود.
در این گزارش آمده است، احتمال مرگ سیاهپوستان آمریکایی در اثر ابتلا به ویروس کرونا دوبرابر سفیدپوستان است. این احتمال در میان اسپانیاییتبارها ۲.۳ برابر و در میان هندیتبارها و بومیان آلاسکا ۲.۴ برابر بیشتر از سفیدپوستان است (جزئیات بیشتر).
از زمان انتشار ویروس کرونا، آمریکا با نزدیک به سی و چهار میلیون مبتلا و ششصد هزار فوتی، بزرگترین مرکز شیوع این بیماری در جهان تبدیل شده است.
نظر شما :