دیوان بین‌المللی دادگستری صلاحیت خود را احراز کرد

۱۵ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۸:۳۴ کد : ۱۹۹۹۷۰۷ سرخط اخبار

دیوان بین‌المللی دادگستری طی جلسه‌ای نتیجه بررسی صلاحیت خود برای رسیدگی به پرونده شکایت ایران از آمریکا را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، دیوان بین‌المللی دادگستری دقایقی قبل در جلسه‌ای صلاحیت خود را برای رسیدگی به پرونده شکایت ایران از آمریکا احراز کرد. 

به گزارش ایلنا، جمهوری اسلامی ایران در خردادماه سال ۱۳۹۸ لایحه خود را در این زمینه به دادگاه لاهه ارائه داده بود. این لایحه شامل هفت جلد ادله و مستندات و همچنین حدود سه هزار صفحه بوده است.

دستور موقت دیوان بر مبنای درخواست دولت ایران، در تاریخ ۳ اکتبر ۲۰۱۸، ۱۱ مهر ۱۳۹۷ صادر شد و دیوان جهت حفظ حقوق کشورمان، ایالت متحده را ملزم کرد نسبت به رفع موانع صادرات و نقل و انتقالات مالی در خصوص برخی اقلام نظیر دارو و تهیجزات پزشکی، موادغذایی و محصولات کشاورزی، وسائل یدکی و خدمات و تجهیزات لازم برای ایمنی هواپیمایی کشوری اقدام کند و هرگونه مانعی که دلیل وضع تحریم‌های ۹ مه ۲۰۱۸ بر سر راه صادرات آزاد کالا‌های یادشده وجود دارد را مرتفع سازد.

جلسات استماع برای رسیدگی به ایرادات مقدماتی ایالات متحده و ملاحظات و پاسخ‌های ایران در مورد صلاحیت دیوان بین المللی دادگستری در پرونده‌ شکایت ایران از آمریکا به موجب نقض تعهدات خود در عهدنامه ۱۹۵۵ مودت، روابط کنسولی و حقوق کنسولی ۳۱ شهریورماه ۱۳۹۹ در مقر دیوان واقع در لاهه هلند برگزار شد.

شکایت ایران پس از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های اقتصادی، بانکی و نفتی علیه ایران صورت گرفت، تهران تصریح دارد تحریم‌ها موجب «رنج مردم کشور و نابودی میلیون‌ها زندگی» شده است. در مقابل آمریکا استدلال می‌کند که تحریم‌ها علیه ایران ضروری بوده، چرا که این کشور «تهدید جدی» برای امنیت بین‌المللی به شمار می‌رود.


نظر شما :

مردآویج ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ | ۰۱:۲۵
ایران به دیوان دادگستری بین المللی دادخواست داده ( نه لایحه) و ادعا دارد که بر اساس عهدنامه مودت 1955 بین ایران و آمریکا ( که به زعم ایران به طور رسمی منفسخ نگردیده و هنوز به قوت خویش یاقی است)، ایالات متحده می بایستی ایران را به عنوان یک دوست، مورد تحریم قرار نمی داد. در مورد این دادخواست، چند نکته مهم وجود دارد: 1 - بر اساس تئوری جانشینی، دولت جدید که به وسیله انقلاب یک ملت و یا کودتا و یا به طریق دمکراتیک، جانشین دولت قبلی گردد، موظف به رعایت مفاد عهدنامه های منعقده قبلی است. حالا به قول اصولیین مورد نزاع ( کیس) این است که کدام دولت این عهدنامه را یک جانبه فسخ و یا پیشقدم برای بی اثر کردن این عهد نامه شده اند و آثار و نتایج این اقدامات به کجا رسیده است. چون سفارت آمریکا در ایران، توسط انقلابیان اشغال و بعد منجر به بیانیه الجزایر و سپس طرفین توافق کردند که اختلاف ها و ادعاهای هر دو کشور در یک دادگاه اختصاصی ( خارج از دیوان دادگستری بین المللی) ولی در شهر لاهه کشور هلند، مطرح و حدود چهل سال این دادگاه مشغول رسیدگی به اختلافات دو کشور است ، با ضمانت یک میلیارد دلار سپرده از طرف ایران. ولی دو کشور حتی بعد از ایجاد این دادگاه توافقی، نه این که وارد رابطه دیپلماتیک نگردیدند، بلکه وارد یک جنگ سرد زولانی شدند و بعد از روی کار آمدن ترامپ درگیر جنگ مختصر گرم هم گردیدند. بنابراین اگر ایران ادعای پابرجای بودن عهدنامه مودت 1955 را دارد و معتقد است که تحریم های آمریکا مردم ایران را دچار رنج و ناراحتی کرده، حداقل با احراز صلاحیت دیوان در بررسی دادخواست ایران، باید پیشنهاد عادی سازی رابطه کنسولگری و سیاسی را به ایالات متحده آمریکا ارائه دهد...