واعظی:مقاومت امروز نتیجه دفاع مقدس است/جنگ تحمیلی اقتصادی سه ساله هم به تصویر کشیده شود
آیین رونمایی از سامانه «نقش دولت در دفاع مقدس» با دسترسی به دو میلیون و ۵۰۰هزار برگ سند و سامانه «سند به مثابه سند توسعه» با دسترسپذیر شدن ۳۵۰ میلیون برگ سند همزمان با گرامیداشت دهه فجر برگزار شد.
به گزارش ایسنا، دکتر محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهور در این آیین با اشاره به اینکه در دوران جنگ تحمیلی فضای کشور طور دیگری بود، توضیح داد: اگر مثلثی ترسیم کنیم که در رأس آن نیروهای نظامی باشند، دو رأس دیگر آن مردم و مجموعه کارگزاران نظام هستند. کارگزاران نظام همراه مردم در خدمت جنگ بودند.
وی ادامه داد: هدف استکبار جهانی از آغاز جنگ تحمیلی، از بین بردن انقلاب اسلامی بود. باید دید امام خمینی(ره) آن روزها با چه وضعیتی تصمیم گرفتند به تهران بیایند و دنیا را مقابل عمل انجام شده قرار بدهند. وقتی امام (ره) با استقبال بینظیر وارد تهران شد و عملاً دیگر نمیشد برای از بین بردن انقلاب کاری کنند، برای همین روش نظامی را در پیش گرفتند تا این انقلاب را در همان ماههای اولیه متوقف کنند.
رییس دفتر رییس جمهور با بیان اینکه آن زمان با راه اندازی جنگ علیه ایران میگفتند انقلاب تا چند ماه دیگر پایدار نخواهد ماند، افزود: نتیجه آن، تحریک همه قدرتهای جهانی برابر انقلاب بود که اهداف خیلی روشنی داشت و منافع همه کشورها را نشانه گرفته بود. از این رو هم متحد شدند تا در جنگ تحمیلی نه تنها صدام پیروز شود بلکه کلیت نظام اسلامی ما از بین برود.
واعظی گفت: مردم، امام راحل و همه مسئولان کشور برای حفظ انقلاب خود احساس خطر کردند و مأموریت مشترک آنها حفظ انقلاب و تثبیت آن بود. اگر آن فداکاریها، ایستادگیها و از خود گذشتگیها نبود و ما این شهدا را تقدیم اسلام و نظام نمیکردیم، امروز این انقلاب هم نبود و نمیتوانستیم با افتخار بگوییم ۴۲ سال از انقلاب گذشته و از همه سختیها و گردنهها عبور کردهایم.
وی گفت: اگر امروز میتوانیم در برابر بسیاری از فشارها مقاومت کنیم باید یادمان باشد که دوره آموزشی بسیار سختی را در هشت سال دفاع مقدس سپری کردهایم. جوانانی جان خود را کف دست گذاشتند و این بزرگترین فرهنگی است که باید ما، نسل آینده و آیندگان به آن افتخار کنند و هیچ گاه اجازه ندهیم این اعتماد و سرمایه تمام شود و این منبع سرشاری است که میتواند نقشه راه را به نسلهای آینده نشان دهد.
واعظی تأکید کرد: این همان نگاه امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری و همه مسئولان کشور هم هست و همه درباره جنگ یک نظر دارند و همه جنگ را تحمیلی میدانیم. همه با اساس این هشت سال جنگ تحمیلی، متفق و در دفاع باهم همعقیده هستیم و جنگی که تمام شد را یک افتخار برای کشور میدانیم. این جنگ فرهنگ جدید برای کشور درست کرد که بر اساس آن در مقابل مشکلات داخلی و دشمنان خارجی میتوانیم بایستیم.
واعظی با اشاره به کار نویسندگان توضیح داد: از این به بعد کار نویسندگان، فیلمسازان، رمان نویسان، راویان و تصویربرداران خاطرات شهدا این است که اسناد را آسان در اختیار جوانان قرار دهند. همچنین نقش مردم در کنار نقش دولت باید تبدیل به اسناد شود. ما باید اسناد نقش مردم را هم جمع آوری کنیم. چون جنگ مربوط به همه اقشار بود و متعلق به یک گروه و قوم خاص نبود و حتی دوران جنگ میگفتند ارمنیها که میآیند خیالمان از کارهای مکانیکی پشت جبهه راحت است. بنابراین اسناد آن هم باید طوری تنظیم شود که همگان بتوانند در آینده از آن استفاده کنند.
واعظی در بخش دیگر سخنان خود بیان کرد: آمریکا همه ابزارها را برای تحمیل جنگ اقتصادی پیشبینی کرد و گفتند ظرف سه ماه کار نظام تمام میشود و این را به راحتی و علنی اعلام میکردند. سه ماه به سه سال طول کشید و آنها عقبنشینی کردند چون ما پشتوانه هشت سال جنگ را داشتیم و با ذهنیت مقاومت حتی با دستان خالی، توانستیم پیروز شویم. فشار بر همگان بسیار بود اما نتیجه این فشارها این بود که برای مردم فرقی نمیکرد که در آمریکا چه کسی سر کار بیاید؛ ترامپ یا رقیب وی که الان روی کار آمده است.
وی گفت: عملاً همه سیاستمداران جمهوریخواه و دموکرات به این نتیجه رسیدند که قطعاً ملت و حکومت ایران را نمیتوانیم با فشار اقتصادی و تحریم از پا دربیاوریم و حکومت بر مردم ایران این نیست که چیزی از بیرون به آنها تحمیل شود و آنها تسلیم شوند. آمریکاییها به هدف خود نرسیدند اما باعث آزار و اذیت مردم و گرانی شدند.
واعظی گفت: دنیا و مردم ما باید بدانند علاوه بر جنگ تحمیلی که هشت سال به طول انجامید، جنگ تحمیلی اقتصادی سه سال هم داشتیم و باید این را هم به تصویر بکشیم. چون خودمان در این دوران بودیم متوجه نمیشویم مثل رزمندگان در دوران دفاع مقدس بودند ولی بعدها میبینیم چه زحمتی کشیدهاند.
وی یادآور شد: قرار دادن شرایط سخت اقتصادی و کرونا در کنار هم به این معنی است که در آن واحد در حال جنگیدن با دو جبهه هستیم. غربیها هم از نظر منابع مالی و هم تجهیزات بیمارستانی از ما بهتر هستند اما با حمایت همه نیروهای کشور از مردم گرفته تا نظامی و انتظامی و دولت، مقداری از این بیماری عبور کردیم و امروز که دنیا در شرایط سختی قرار دارد تعداد مرگ و میر از ۵۰۰ نفر در روز در کشور به ۷۰ نفررسیده است و بسیار خوشحالیم؛ هر چند جان یک نفر هم برای ما عزیز است و باید تلاش کنیم.
واعظی ادامه داد: اگر امروز بتوانیم اسناد تلفیقی فشارهای اقتصادی و کرونا را به تصویر بکشیم برای آیندگان بسیار مفید خواهد بود تا مردم بتوانند از این اسناد به خوبی استفاده کنند؛ مخصوصاً بخشی که مربوط به دفاع مقدس است. سرمایههای کشور به عنوان اسناد نشریات که به سختی جمعآوری میشود نباید فقط در گنجینههای این ساختمان بماند بلکه همه دانش پژوهان باید بتوانند از آن استفاده کنند.
در پایان این مراسم از خانواده شهدای دولت، همچون چمران، نامجو، فیاضبخش و عباسپور تقدیر شد.
دراین آیین از سامانه «نقش دولت در دفاع مقدس» با دسترسی به دو میلیون و ۵۰۰هزار برگ سند و سامانه «سند به مثابه سند توسعه» با دسترسپذیر شدن ۳۵۰ میلیون برگ سند رونمایی شد.
نظر شما :