ابراز تمایل دولت بایدن به تمدید پیمان «استارت جدید»

۱۲ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۷:۳۱ کد : ۱۹۹۹۵۹۴ سرخط اخبار

سخنگوی کرملین می‌گوید دولت جدید آمریکا نسبت به تمدید پیمان «استارت جدید» تمایل نشان داده و این پیشنهاد حمایت فوری روسیه را در پی داشت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «دیمیتری پِسکوف»، سخنگوی کرملین در مصاحبه‌ای با برنامه موسوم به «مسکو.کرملین.پوتین» در شبکه «روسیه ۱» گفت که دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا برای تمدید پیمان «استارت جدید» تمایل نشان داده است.

به نوشته خبر‌گزاری تاس، پسکوف در این خصوص گفت: «ما شاهد هستیم که دولت جدید (جو) بایدن این تمایل سیاسی را نشان داده است. علاوه بر این آنها حتی یک پیشنهاد [تمدید] پنج ساله را در نظر گرفته‌اند.» 

وی همچنین گفت: «این پیشنهاد بسیار خوبی است که قطعاً حمایت فوری روسیه را در پی داشت.» 

پیشتر کاخ کرملین اعلام کرده بود که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روز جمعه تصویب توافقنامه تمدید پیمان کاهش تسلیحات راهبردی آمریکا و روسیه موسوم به «استارت جدید» را برای ۵ سال دیگر امضا کرد.

در بیانیه کاخ کرملین آمده است که قانون تمدید پیمان استارت جدید که توسط پوتین به امضا رسید، از روزی که به طور رسمی چاپ شود، اجرایی خواهد شد.

این در حالی است که هر دو مجلس دوما و علیای روسیه روز چهارشنبه، با تمدید این پیمان میان مسکو و واشنگتن، موافقت کردند.

به نوشته خبرگزاری «آسوشیتد پرس»، یک روز پس از تماس تلفنی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «جو بایدن» همتای آمریکایی او، مجلس سفلای روسیه (دوما) تمدید پنج ساله این معاهده را تصویب کرد.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز روز چهارشنبه با اشاره به اینکه توافق حاصل شده بر اساس شروط مسکو صورت گرفته است گفت: «طبق شروط ما، [این معاهده] به مدت پنج سال، بدون پیش شرط و بدون هیچ ضمیمه و الحاقیه‌ [تمدید می‌شود]» (جزئیات بیشتر).

چند روز پیش «تام کاتن» سناتور جمهوری‌خواه آمریکا علیه پیشنهاد دولت جدید این کشور جهت تمدید معاهده استارت جدید موضع گرفته و گفته بود بایدن دقیقاً آنچه را که پوتین خواسته بود به او تقدیم کرده است.

روسیه و آمریکا ۱۰ سال پیش معاهده‌ای با هدف کاهش و محدودسازی تسلیحات راهبردی به امضا رساندند که به معاهده استارت جدید معروف شد. با این حال دولت پیشین آمریکا از تمدید آن طفره می‌رفت.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا برای تمدید این معاهده پیش شرط‌هایی را تعیین کرده بود که با مخالفت مسکو مواجه شد. از جمله این پیش‌شرط‌ها می‌توان به ورود چین به معاهده به عنوان طرف سوم و باقی ماندن موشک‌های آمریکایی در کشورهای اروپایی مجاور روسیه اشاره کرد.


نظر شما :