حکایت جنگ روسیه و غرب

۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۸:۴۲ کد : ۱۹۹۹۵۷۵ سرخط اخبار

رابطه میان کشور روسیه و غرب از جمله موضوعاتی است که در کنار وضعیت شیوع ویروس کرونا در جهان، مورد توجه رسانه‌های دنیا قرار گرفته است.‌

به گزارش ایسنا، آلبرت کوچویی، گوینده پیشکسوت رادیو هر روز با مرور تیترها و سرفصل‌های رسانه‌های جهان، مهمترین اخبار دنیا را روایت می‌کند.

اخبار امروز (۱۱ بهمن ماه) به شرح زیر است: 

_ «لوموند»، روزنامه فرانسوی پرسیده است: چرا آلکسی ناوالنی، معترض روس حکومت روسیه را می آزارد. و این که چرا روسیه، نگران اعتراض ناوالنی است؟ منتقدان می گویند ناوالنی را حکومت روس مسموم کرد، اما دولت روسیه می‌گوید این حرف‌ها ساخته پرداخته تبلیغات غرب است.

در تحلیلی دیگر آمده است که ۳۰ سال از پایان جنگ سرد گذشته است. شکافی که همواره میان روسیه و غرب بوده است. آمریکا و اروپا پشت به روسیه کردند و گروه هشت را با حذف روسیه، گروه هفت ساختند. در دهه ۹۰ میخائیل گورباچف با اتحاد روسیه، آمریکا و اروپا به جنگ سرد پایان داد. اکنون پس از ۳۰ سال، به خانه اول رسیده‌اند.

_ خیز وسوسه‌انگیز و آرام و تسخیر فضا از سوی چین. فرود ماه‌گرد چین در دورترین منطقه ماه برخاست سفینه به سوی مریخ. نخستین ماموریت ساخت ایستگاه مدارپیمای مسکونی چین با صرف میلیاردها دلار. چین بلندپروازی‌هایش را در این فن‌آوری، کمال می‌بخشد. در سال ۲۰۲۰ هفتمین پرچم به خلاف شش پرچم پیشین آمریکایی، پرچم چین در ماه نصب شد.

_ «گاردین»، روزنامه انگلیسی در نگاهی دیگر، نوشته است: چین، تایوان را تهدید کرده است. ادعای استقلال تایوان به معنای جنگ با چین است. به رغم این هشدار، نیروی نظامی استرالیا به گشت در دریای جنوب چین می‌پردازد.

_ «له رپوبلیکا»، نشریه ایتالیایی گفته است: پس از استعفای جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالیا به قصد یکدست کردن کابینه‌اش، اکنون ایتالیا در انتخابات نخست وزیر تازه، دچار بحران است.
رنتسی، شرایطش را اعلام کرد، اما راه را نبست. جوزپه کونته با این همه او را می‌خواهد.

_  «لوموند» روزنامه فرانسوی خاطرنشان کرده است: پاسخ اعتراض خشم‌آلود کشاورزان هند، برخورد از سوی دولت بود. حکومت هند، برخورد را انتخاب کرد. گفت‌وگوهای طرفین نتیجه نداد و رهبران معترضان تن به خواست دولت هند در فروش محصولات کشاورزی ندادند. مقام‌های هند می‌خواهند دستی بالاتر از معترضان داشته باشند. آنهایی که سه قانون تازه در فروش محصولات کشاورزی را نمی‌پذیرند.

* از حاشیه خبرها:

_ «له رپوبلیکا» ، روزنامه ایتالیایی نوشته است: گپ و گفت بدون ماسک، همان قدر در سرایت کووید_۱۹ پرقدرت است که سرفه کردن. بیشتر عفونت‌ها در فضای بسته رخ می‌دهند. ذره‌های انتشار یافته به هنگام حرف زدن با دیگران کوچک‌ترند و در فاصله دو متری در هوا می مانند. گزارش تازه علمی از سوی رویال سوسایتی می‌گوید که حرف زدن طولانی با یکدیگر همان قدر پرخطر است که سرفه کردن در کنار دیگران.


( ۱ )

نظر شما :