سفیر ایران: همکاری‌های ایران و قزاقستان رو به توسعه است

۲۳ دی ۱۳۹۹ | ۱۴:۲۹ کد : ۱۹۹۸۹۷۱ سرخط اخبار

 سفیر جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان گفت: ۲ کشور در زمینه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، منطقه‌ای و بین‌المللی با یکدیگر همکاری دارند و این همکاری‌ها رو به توسعه است.

به گزارش ایرنا، مجید صمدزاده صابر روز سه شنبه در دیدار ویدیویی با استاندار آذربایجان شرقی افزود: قزاقستان بزرگترین کشور در آسیای مرکزی است که از طریق دریای خزر با ایران همسایه است.

وی ادامه داد: با شیوع کرونا ترانزیت کالا میان ایران و برخی از کشورهای منطقه قطع شد اما قزاقستان تنها کشوری بود که صادرات، واردات و ترانزیت و مبادله کالا با ایران را بدون وقفه ادامه داد.

صمدزاده افزود: این کشور حاشیه دریای خزر که از پیشرفت قابل توجهی در حوزه کشاورزی نیز برخوردار است، از موقعیت ترانزیتی خوبی بهره‌مند بوده و حمل و نقل کالا از ایران به این کشور به سهولت انجام می‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های قزاقستان در حوزه کشاورزی، دامداری و شیلات، این کشور را یکی از اولویت‌های کشت فراسرزمینی ایران برشمرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان با اشاره به برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت قزاقستان برای تبدیل شدن به یکی از قطب‌های کشاورزی در جهان، اظهار داشت: فرصت مناسبی برای شرکت‌های ایرانی است تا با دانش و تخصص خود در حوزه کشاورزی و آبیاری، در اجرای پروژه‌های کشاورزی قزاقستان مشارکت کنند.

وی افزود: از سه سال گذشته فروش زمین به خارجیان در این کشور متوقف شده ولی می توان به شیوهای دیگر از جمله اجاره های بلند مدت و یا شراکت از مزیت خاک خوب این کشور بهره مند شد.

صمدزاده صابر اظهار کرد: سرمایه گذاران ایرانی از استان های مختلف در این کشور حضور یافته اند اما سرمایه گذاران آذربایجان شرقی حضور فعالی در این کشور ندارند و آماده ایم ارتباطات اتاق های بازرگانی آذربایجان شرقی و قزاقستان را برقرار کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی نیز در این دیدار با اشاره به تعاملات مختلف دو کشور در بخش های مختلف اقتصادی و تجاری گفت: وظیفه بخش مهمی از توسعه مناسبات و روابط با کشورهای همسایه از سوی مقامات ارشد کشور به استان آذربایجان شرقی محول شده است که امیدواریم بتوانیم نقش مهمی در تحقق برنامه های جمهوری اسلامی برای گسترش مناسبات با کشورهای همسایه داشته باشیم.
 محمدرضا پورمحمدی  از تشکیل تیم های کارشناسی و برگزاری جلسات مختلف با کارگروه های تخصصی در استان برای توسعه مناسبات با کشورهای همسایه خبر داد و عنوان کرد:آذربایجان شرقی از این پس باید بتواند نقش مهم و پررنگتری در توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه ایفا کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت های ارزشمند جمهوری اسلامی ایران در برخورداری از معادن غنی نفت و گاز، قرارگیری در منطقه لجستیکی و ۶ کریدور مهم بین المللی و همچنین جاذبه های بی نظیر گردشگری عنوان کرد: متاسفانه تا به امروز آن چنان که باید و شاید از این ظرفیت ها در توسعه همکاری های مشترک با کشورهای همسایه استفاده نشده است.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین در بخشی از سخنان خود به قابلیت های استان در بخش های مختلف اقتصادی، فرهنگی و تجاری نیز اشاره کرد و افزود: آذربایجان شرقی به دلیل موقعیت بسیار مهم و قرارگیری در سه کریدور مهم کشور، نقشی حیاتی در توسعه مراودات جمهوری اسلامی ایران و کشورهای مختلف دارد.
پورمحمدی از فعالیت بیش از پنچ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی مهم در استان نیز اشاره کرد و افزود: تبریز و آذربایجان از قدیم الایام، تجار و بازرگانان بسیار خوبی را دردامان خود پرورش داده و در حال حاضر نیز دهها و صدها برند مهم در این استان مشغول بکارند.
وی عنوان کرد: وجود بیش از ۱۳ واحد خودروسازی و همچنین تولید ۳۵ درصد قطعات مورد نیاز خودرو کشور در استان از دیگر قابلیت های استان آذربایجان شرقی در بخش تولیدی و اقتصادی است.
وی همچنین تصریح کرد: آذربایجان شرقی، قطب تولید شیرینی و شکلات کشور است و محصولات تولیدی در این استان به بیش از ۸۰ کشور جهان صادر می شود.
وی همچنین با بیان اینکه آذربایجان شرقی، مرکز منطقه ای توریسم درمانی در شمالغرب کشور است ابراز کرد: مراکز درمانی و بیمارستان های استان آماده خدمات دهی به مردم کشورهای همسایه هستند.
استاندار آذربایجان شرقی خواستار توسعه همکای های معدنی قزاقستان با استان شد و افزود: رتبه نخست برخورداری از معادن مختلف کشور به لحاظ وسعت و خلوص معادن مکشوفه، مربوط به استان آذربایجان شرقی است که در این زمنیه نیز آماده همکاری و توسعه مناسبات با کشور قزاقستان هستیم.
توسعه توریسم و ایجاد تسهیلات و مشوق های مختلف در این زمینه، برگزاری نشست ها، همایش ها و نمایشگاه های تخصصی سرمایه گذاری و تجاری مشترک، گسترش توافقات گمرکی در رابطه با ورود و خروج کالا و اعمال تعرفه های ترجیحی، ایجاد منطقه اقتصادی مشترک با هدف حذف واسطه ها و دلالان در فعالیت های بازرگانی و تجاری، توسعه کشت فراسرزمینی و همچنین گسترش ارتباطات اتاق بازرگانی های تبریز و قزاقستان با یکدیگر از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


نظر شما :