واعظی: سفر هیات کره ای به ایران از قبل اعلام شده بود و ربطی به توقیف کشتی ندارد
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره سفر هیات کره جنوبی به ایران بیان کرد: آنها از قبل اعلام کرده بودند که هیاتی می خواهد برای بهبود روابط به ایران بفرستند و این سفر ربطی به موضوع کشتی کره جنوبی ندارد.
به گزارش ایسنا، محمود واعظی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت درباره اقدامات اخیر آمریکا در منطقه اظهار کرد: دولت ترامپ در روزهای پایانی خود است. آنها به دنبال فشار بر ایران بودند ، جنگ اقتصادی علیه کشور به راه انداختند و در ماه آخر دولت خودهم تلاش می کنند خبرهایی منتشر شود که بوی جنگ بدهد.
وی ادامه داد: نیروهای نظامی ما آمادگی کامل برای هر گونه اقدام را دارند اما تحلیل من این است که آنها دنبال جنگ روانی هستند تا مردم ما را نگران کنند. در حالی که خودشان نگران بودند که در سالگرد شهادت سردار سلیمانی ایران اقدام می کند. به همین دلیل موضع دفاعی گرفته بودند. ما هم نگران اتفاق نظامی نیستیم. زیرا آمریکا در داخل کشور خود گرفتاری های زیادی دارد و جمهوری خواهان و دموکرات ها به جان هم افتادند و ترامپ هم نتیجه انتخابات را نمی پذیرد.
وی ادامه داد: این خبررسانی درباره احتمال وقوع جنگ را فرافکنی می دانیم. ما 4 سال صبر کردیم 12 روز دیگر هم صبر می کنیم اقدامات اخیر آنها هم برای تحریم ایران هیچ اثری بر بازار و واردات و صادرات کشورمان ندارد.
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره سفر هیات کره جنوبی به ایران بیان کرد: آنها از قبل اعلام کرده بودند که هیاتی می خواهد برای بهبود روابط به ایران بفرستند و این سفر ربطی به موضوع کشتی کره جنوبی ندارد. دیدار قرار بود برای همکاری های اقتصادی و موضوع طلب ایران برگزار شود که موضوع کشتی هم می تواند مورد بحث قرار بگیرد. به هر حال کشتی ها باید مسائل محیط زیستی را رعایت کنند.
واعظی درباره رسیدگی به لوایح اف ای تی اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام هم خاطرنشان کرد: باید به اعضای مجمع فرصت داد تا با کار کارشناسی موضوع را پیگیری کند. تصویب این لوایح به نفع شفافیت در کشور بوده و به روابط خارجی و روابط بانکی بعد از تحریم ها کمک می کند. این موضوع نباید یک مساله جناحی و سیاسی و تبلیغی تعریف شود زیرا یک موضوع ملی است.
واعظی درباره مطرح شدن موضوع رانت در فولاد خاطرنشان کرد: رئیس جمهور دستور دادند دستگاههای نظارتی دقت بیشتری داشته باشند تا واسطه ها قیمت ها را افزایش ندهند. کالایی که تولید می شود و به دست مصرف کننده واقعی می رسد نباید فاصله قیمتی زیادی داشته باشد. قرار شد در روز یکشنبه هفته آینده در جلسه ستاد اقتصادی دولت به این موضوع بپردازیم .
وی درباره اختلاف به وجود آمده درباره فولاد خاطرنشان کرد: هر دو وزارتخانه دنبال این هستند سود به جیب واسطه ها نرود. قیمت گذاری فولاد نباید بورس را به هم بریزد و وزارت صنعت می گوید قیمت نباید از درکارخانه افزایش یابد. با این حال وزیر صنعت نباید این مسائل را رسانه ای می کرد زیرا هنوز هیچ توافقی حاصل نشده است. مسائل ابتدا باید نهایی شود سپس نتایج به مردم برسد. مردم نباید شاهد این اختلافات باشند.
واعظی درباره اقدامات لازم برای کنترل بیماری کرونا در مورد ویروس جهش یافته کرونا گفت: یک نفر دچار این ویروس شده که او تحت کنترل است ولی باید خیلی مراقبت کنیم زیرا این ویروس به 40 کشور منتقل شده است و بنابراین رد یابی آن خیلی سخت می شود. در کنار اقدامات ستاد ملی کرونا مردم هم باید پروتکل ها را رعایت کنند تا حتی اگر ویروس وارد کشور شد همه گیر نشود اما مثلا در قم رعایت نشده است مردم برای سلامتی خود پروتکلها را رعایت کنند. دو رقمی شدن آمار فوتی ها برای همه خوشحال کننده است زیرا نجات یک هموطن هم موفقیت خیلی بزرگ است.
وی با اشاره به این که هر شهری که تغییر وضعیت داده و شرایط بدتر شود ما محدودیت ها را بیشتر خواهیم کرد خاطر نشان کرد: محدودیت تردد از ساعت 9 شب هم کمک خیلی خوبی به کاهش شب نشینی ها داشته است. ما در عین حال برای ساخت و خرید واکسن هم اقدام کرده ایم.
واعظی در واکنش به این گفته که اقدامات دولت در راستای سیاست های مدنظر رهبری نیست گفت: دولت از سال 92 هر اقدامی که انجام می دهد در راستای سیاست های کلانی است که رهبری تعیین کرده اند و بر اساس قانون اساسی این اقدامات را انجام می دهد. این مسیر تاکنون طی شده و ادامه می یابد، ممکن است جایی ما در دولت اشکالی وارد کنیم مثل قانون اخیر مجلس اما به قوانین مجلس احترام می گذاریم. البته رهنمودهای رهبری فقط مخصوص دولت نیست و مخاطب آن سایر نهادهای نظام مثل مجمع تشخیص مصلحت نظام ، مجلس و شورای نگهبان و سایر نهادها هم است.
واعظی درباره مصوبه کمیسیون حقوقی مجلس مبنی بر مجازات کسانی که قانون بودجه را رعایت نمی کنند گفت: چنین چیزی در ایران و سایر کشورها نداشته ایم به هر حال اکثریت نمایندگان جدید هستند و زمان می برد که در چارچوب ها گام بردارند. مجلس اختیار سوال و استیضاح دارد ولی وضع چنین قوانینی در ایران و سایر کشورها نداشته ایم و این یک بدعت است.
نظر شما :