ایران در جمع ۶ کشور دارای تکنولوژی ساخت تجهیزات ناباروری
محققان کشورمان موفق به بومیسازی ۳۰ تجهیزات پیشرفته در درمان ناباروری شدهاند که با رونمایی از آنها، ایران به جمع 6 کشور دارای تکنولوژی ساخت این محصولات پیوست.
متأسفانه آمار ناباروری در ایران نسبت به آمارهای سازمان بهداشت جهانی بالا است. آخرین بررسی دفتر سلامت و جمعیت خانواده وزارت بهداشت نشان میدهد حدود ۳ میلیون زوج نابارور در کشور زندگی میکنند که سابقه ناباروری اولیه و ثانویه دارند. بر اساس این آمار میزان ناباروری در ایران ۲/ ۲۰ درصد است، یعنی از هر پنج زوج ایرانی، یک زوج با مشکل ناباروری مواجه است. سالانه حدود ۸۸ هزار زوج نابارور به این تعداد اضافه میشوند.
براساس نتایج تحقیقات پژوهشگران از هشت کشور امریکایی، آفریقایی، آسیایی و اروپایی که نتایج آن در نشریه بینالمللی Andrologia منتشر شدهاست، پژوهشگاه رویان طی سالهای ۲۰۲۰ - ۲۰۰۰ میلادی براساس تعداد کل انتشارات در حوزههای ناباروری مردان و روشهای کمک باروری (ART) در رتبه ۱۰ مؤسسه برتر تحقیقاتی جهان جای گرفتهاست. نتایج این تحقیقات از بازیابی و تحلیل دادههای ۲۰ ساله پژوهشگران جهان و براساس میزان وابستگی نویسندگان، میزان همکاری، تعداد مقالات، تعداد نویسندگان، نوع استناد، حوزه موضوع، همکاریهای بینالمللی و سال انتشار کسب شدهاست.
همچنین طی سالهای اخیر، محققان کشورمان با زحمات شبانهروزی تمام تلاش خود را کردهاند تا با رونمایی از داروها و تجهیزات درمان ناباروری، ایران را به سمت خودکفایی در این زمینه سوق دهند. در این راستا، هفته گذشته «اولین پکیج کامل محصولات IVF» توسط شرکت دانش بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، امیر علی حمیدیه دبیر ستاد سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مهدی صفاری نیا رئیس پارک فناوری پردیس در محل شرکت دانشبنیان روان سازه رونمایی شد. با همت و تلاش متخصصان و پژوهشگران این شرکت، ایران در فهرست کشورهای سازنده وسایل و موادمصرفی مورد نیاز مراکز درمان ناباروری، همچون سوزن تزریق اسپرم، سوزن نگهدارنده تخمک و جنین، سوزن نمونهبرداری از جنین، نی فریز جنین و تخمک کیت فریز جنین و تخمک گابلن، کیت سنجش بلوغ کروماتین اسپرم و ... قرار گرفت.
با رونمایی از این تجهیزات علاوه بر آنکه کشورمان به واسطه این تولیدات جزو شش کشور تولیدکننده تجهیزات ناباروری قرار گرفت، باعث میشود هزینه درمان ناباروری زوجهای کشورمان نیز کاهش چشمگیری داشته باشد؛ چراکه تمام وسایل فوق وارداتی محسوب میشوند. رونمایی و بومیسازی تجهیزات و داروهای مورد نیاز برای درمان ناباروری در کشور، علاوه بر قطع وابستگی به خارج و صرفهجویی ارزی، امکان صادرات آن به کشورهای منطقه و همسایگان ایران را فراهم خواهد آورد که به موجب آن، تثبیت اقتدار علمی و تقویت بنیانهای اقتصاد مقاومتی خواهد شد. همچنین دسترسی آسان و به موقع و مداوم به این وسایل و مواد و نیز قیمت مناسب و کیفیت بالای آنها نسبت به مشابه خارجی موجب کاهش چشمگیر هزینهها و ارتقای کیفیت درمان به سود بیماران خواهد شد.
نظر شما :