سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: احیای قلب رآکتور اراک طی دو ماه قابل انجام است.

۱۱ آذر ۱۳۹۹ | ۱۱:۲۳ کد : ۱۹۹۷۷۶۲ سرخط اخبار

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: اجرای پروتکل الحاقی هیچ مشکلی در روند برنامه غنی‌سازی ایجاد نمی‌کند، اما عدم اجرای آن باعث تردید و ابهام نسبت به برنامه هسته‌ای ایران خواهد شد.

 به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، بهروز کمالوندی به عنوان نماینده دولت در جریان بررسی کلیات طرح اقدام راهبردی برای لغو با تحریم‌ها در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۱۱ آذر ماه ۹۹) مجلس گفت: در این شرایط سخت این گونه به نظر می‌رسد آنچه که از همه سخت تر است حفظ و تقویت انسجام ملی است و ما امروز در شرایطی هستیم که دشمن از همه امکانات خود از جمله فشار اقتصادی، ترور و سیاست‌های شیطانی علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌کند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: لازم است تا برای حفظ این انسجام، امید را در دل مردم تقویت کرد. تزریق ناامیدی در جهت منافع کشور نیست و مأیوس کردن مردم باعث می‌شود تا در زمین دشمن بازی کنیم.

وی افزود: یکی از نقاط قوت کشور که می‌تواند مایه مباهات، افتخار و اقتدار باشد، صنعت هسته‌ای امروز شاداب و فعال کار خود را ادامه می‌دهد. متأسفانه برخی افراد چه آگاهانه و چه ناآگاهانه پیشرفت صنعت هسته‌ای را زیر سؤال می‌برند و می‌گویند این صنعت نابود شده است.

کمالوندی ادامه داد: بهترین دلیل نادرستی این ادعا همین طرح امروز است. آفتاب آمد دلیل آفتاب. شما توقع دارید در یک مدت کوتاهی اقداماتی مثل نصب هزار سانتریفیوژ IR۶ سازمان انرژی هسته‌ای انجام دهد. بسیاری از انتظارات شما کارخانه اورانیوم فلزی و فعال کردن بسیاری از بخش‌ها دلیلی بر این است که انرژی هسته‌ای شاداب به کار خود ادامه می‌دهد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: احیای قلب رآکتور اراک در دو ماه قابل انجام است. قلب رآکتوری که می‌گفتند در آن سیمان ریخته شده، قابل احیاست. رآکتوری که کامپوننت اصلی نداشت، مثل ماشین سوخت‌گذار، اتاق فرمان، پمپ‌های اصلی، پمپ‌های خنک‌کننده، مدار دوم و....

وی افزود: ما امروز این امکان را داریم که هم سانتریفیوژهای قدیم و هم سانتریفیوژهای جدید را نصب کنیم. در حال حاضر ما ۳۸۰۰ کیلو مواد داریم، که قبلا این مقدار ۱۱ تن بوده که البته فاصله چندانی بین ۴ تن و ۱۱ تن نیست.

کمالوندی خاطرنشان کرد: بعد از ۱۰ سال ما حدود ۲ الی ۳ سال قبل کارخانه تبدیل را داشتیم که یو اچ اف تولید کرد، در حالی که این کارخانه ۱۰ سال بود که خوابیده بود. در حوزه غنی‌سازی ما تیل‌هایی را که از آنها استفاده نمی‌شد به کار بردیم و این کار، کار جدیدی بود که بتوانیم در حدود ۳۰ تن کیک زرد و مواد جدید داشته باشیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: در حوزه برق هسته‌ای در حال حاضر نیروگاه اول ما کاملا توسط پرسنل ایرانی اداره می‌شود و دو نیروگاه جدید در حال ساخت است. در پزشکی رادیوداروها در حال صادر شدن است.

وی افزود: با توجه به این که من باید در این مقطع نظر دولت را در مورد این طرح اعلام کنم باید بگویم اجرای پروتکل الحاقی هیچ مشکلی را در روند برنامه غنی‌سازی ایجاد نمی‌کند، اما عدم اجرای آن باعث تردید و ابهام نسبت به برنامه هسته‌ای ایران خواهد شد.


( ۱ )

نظر شما :

صادق ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | ۱۹:۴۳
جناب کمالوندی فرمودند " عدم اجرای آن(پروتکل الحاقی) باعث تردید و ابهام نسبت به برنامه هسته‌ای ایران خواهد شد" و با این جمله در واقع مصوبه مجلس را زیر سئوال بردند و در ادامه نیز آنرا برهم زننده انسجام ملی و تزریق ناامیدی به جامعه می دانند. واقعا" این فرمایشات از سخنگوی سازمان انرژی اتمی که یک سازمان فنی- تخصصی می باشد و قاعدتا" باید در همین راستا اظهارنظر کند، آنهم در مقابله با مصوبه مجلس نوبر و بسیار عجیب است. خوب است ایشان بفرمایند با این حجم بازرسی های سرزده و دوربین های آژانس که در جای جای مراکز هسته ای ایران می باشد آیا تردید و ابهام ساختگی آنها در رابطه با فعالیت های ایران پایان یافته که بخواهد دوباره ایجاد شود؟! سخنان گاه و بیگاه سران غربی را نمی بینید؟ جناب کمالوندی این همه جاسوسی و درز اطلاعات مراکز هسته ای ایران توسط مثلا" بازرسان آزانس که فقط بخشی از آنها رسانه ای شد را فراموش کردید؟ نه برادر من آنچیزی که فعلا انسجام ملی ایرانیان را می تواند به هم بزند همین اظهارات غیر تخصصی شما و دیگر مسئولینی است که خارج از وظایف خود در جامعه منتشر می کنند. دوست عزیز کمی به نحوه مدیریت سازمان در زمان آقای دکتر صالحی بیاندیشید. البته حقیر به شخصیت علمی و اخلاقی ایشان باور و ارادت دارم اما انتقادهای جدی به مدیریت ایشان وارد است.