ترامپ مذاکره بر سر کمکهای مرتبط با کرونا را قطع کرد/ پلوسی: ترامپ چهره واقعی خود را نشان داد
ترامپ گفتوگو بر سر لایحه یاری به آسیبدیدگان بر اثر پاندمی کرونا را قطع کرد و آن را به "پس از پیروزی در انتخابات" محول ساخت. به گفته ترامپ گفتوگو بر سر مشوقهای اقتصادی که با حزب دموکرات جریان دارد، نافرجام بوده است.
به گزارش ایسنا به نقل از دویچه وله، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا یک روز پس از ترک بیمارستان به دلیل ابتلا به ویروس کرونا، به مذاکرات با حزب دموکرات برای توافق بر سر یک بسته حمایتی از آسیبدیدگان به علت گسترش پاندمی پایان داد.
ترامپ در پیامی توییتری گفت به زیردستان خود دستور داده است که مذاکرات را تا رسیدن به موعد انتخابات سوم نوامبر قطع کنند.
از چند ماه پیش کارشناسان دو حزب جمهوریخواه و دموکرات بر سر تصویب بسته حمایت مالی از اقتصاد گفتوگو میکردند. رهبری مذاکرات را نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان و استیون منوچین وزیر دارایی ایالات متحده به عهده داشتند.
نمایندگان دموکرات که در مجلس نمایندگان اکثریت دارند، آخرین بار ارائه بستهای به میزان دو تریلیون و ۴۰۰ میلیارد دلار (حدود دو تریلیون یورو) پیشنهاد کرده بودند، تا به بخش اقتصادی که به علت پاندمی بیماری کووید۱۹ به شدت آسیب دیده است، یاری شود. کاخ سفید این میزان را بسیار هنگفت دانست و در برابر حداکثر مبلغ یک تریلیون و ۶۰۰ میلیارد دلار را پیشنهاد کرد.
ترامپ مدعی شد که هدف پلوسی یاری به آسیبدیدگان اقتصادی و پیکار با ویروس کرونا نیست، بلکه این است که به ایالتهایی که به خاطر "سوءمدیریت دموکراتها" بدهکار هستند، پول برساند. او گفت که ایالتهای یادشده سرشار از جرم و جنایت هستند.
با این حال او گفته است که از برخی اقدامات خاص نظیر کمک به صنعت هواپیمایی و وام به مشاغل کوچک حمایت خواهد کرد.
ترامپ در توییتی نوشت: مجلس نمایندگان و سنا باید فورا کمک مالی 25 میلیارد دلاری به صنعت هوانوردی و 135 میلیارد دلار برای برنامه حمایت از مشاغل کوچک را تصویب کنند. هر دوی اینها بطور کامل پرداخت خواهند شد. من همین الان امضا میکنم.
بلافاصله پس از اظهارات ترامپ شاخص سهام بازارهای مالی آمریکا پایین آمد.
ترامپ در پیامی توییتری اطمینان داد که در انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر پیروز خواهد شد و پس از آن بودجه تازهای حاوی مشوقهای مالی، ارائه خواهد داد. این درحالی است که طبق نظرسنجیها او کمتر از رقیبش جو بایدن از حزب دموکرات شانس پیروزی دارد.
نانسی پلوسی از شیوه رفتار ترامپ به شدت انتقاد کرد و گفت که او یک بار دیگر "سیمای واقعی" خود را نشان داد که تنها به خود اهمیت میدهد و نه به کشور.
پلوسی گفت که ترامپ ثروتمندان کشور را از پرداخت مالیات معاف میکند "و از یاری به کودکان فقیر، بیکاران و خانوادههای زحمتکش آمریکایی خودداری میورزد".
در ماه مارس و زمانی که آشکار شد اقتصاد آمریکا به شدت از پاندمی آسیب دیده است، کنگره بزرگترین بسته حمایتی تاریخ کشور را به میزان ۲ تریلیون و ۲۰۰ میلیارد دلار تصویب کرد. در پایان ماه آوریل بسته دیگری به حجم ۵۰۰ میلیارد دلار تصویب شد.
دو بخش اصلی این بسته، یعنی حقوق بیکاری هفتگی به میزان ۶۰۰ دلار به خانوادههای بیبضاعت و یاری به بنگاههای اقتصادی تاکنون انجام نگرفته است.
کارشناسان میگویند که اقتصاد به یاریهای فوری نیاز مبرم دارد. آنها هشدار دادهاند که بدون کمک به نیازمندان، روند پیشرفت اقتصادی میتواند متوقف شود.
جرومی پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا، هشدار داده که کم کاری سیاستگذاران و افت بیشتر سرعت روند بهبود اقتصادی پیامدهای "تراژیک" خواهد داشت.
در آمریکا میلیونها نفر به خاطر گسترش پاندمی کار خود را از دست دادهاند. نرخ بیکاری به حدود هشت درصد رسیده است. از ماه مارس و آوریل و روزهای اوجگیری پاندمی بیکاری کمتر شده اما شرایط زندگی همچنان برای حدود ده میلیون نفر از کارورزان جامعه مصیبتبار است.
نظر شما :