صنایع دفاعی آلمان تانکهای پدافندی پیشرفته به قطر میفروشد
شرکت "کراوس−مافای وگمان"، سازنده آلمانی تسلیحات دفاعی قصد دارد سامانه پدافند هوایی "گپارد" را به قطر بفروشد تا این کشور امنیت مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ را تأمین کند. این سامانه یکی از پیشرفتهترین در نوع خود است.
به گزارش ایسناف کراوس−مافای وگمان با اختصارKMW یک کنسرن صنایع دفاعی و صنایع ریلی مستقر در مونیخ آلمان است که علاوه بر لوکوموتیوهای راهآهن، انواع تانکها، توپخانه خودکششی و دیگر وسایل نقلیه زرهپوش را نیز تولید میکند.
قطر یکی از مشتریان این شرکت است و پیش از آغاز مسابقات جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۲۲ تلاش دارد سامانه پدافند هوایی خودکششی گپارد (Gepard) ساخت این شرکت را خریداری کند.
روزنامه هاندلزبلات در گزارشی مفصل درباره این موضوع به مشکلاتی اشاره کرده است که فروش این تسلیحات با آن روبرو شده است. آنچه که قطر به آن چشم دوخته تانک "گپارد اف ال آ" ۱A۲ نام دارد که حالت خودکششی دارد. این سلاح پدافندی بسیار پیشرفته علیه پهپادها به کار گرفته میشود.
به گزارش دویچه وله، روزنامه اقتصادی هاندلز بلات مینویسد که معامله کلان تسلیحات و سفارش قطر از این شرکت آلمانی میلیونها دلار ارزش دارد.
جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۲۲ در قطر برگزار میشود و این کشور به دنبال تجهیزات نظامی پیشرفتهای است که بتواند از استادیومها در برابر حملات هوایی و پهپادی محافظت کند.
سناریوی حملات پهپادی به استادیوم
قطر برای هر سناریویی خود را آماده میکند. برای مثال تروریستها با هواپیماهای بدون سرنشین مسلح میتوانند به استادیوم ۵۰ هزار نفری حمله کنند. در استادیومی که ستارگان فوتبال جهان چون مسی و رونالدو هم حضور دارند.
هاندلز بلات مینویسد جام جهانی میتواند هدفی بسیار جذاب برای تروریستها باشد زیرا همه چیز در مرکز توجه رسانههای جهان قرار میگیرد.
فدراسیون بینالمللی فوتبال فیفا هم از قطر خواسته است که امنیت استادیومها را در مقابل حملات پهپادی تامین کند و برای تامین امنیت اماکن ورزشی شرکت آلمانی کراوسمافای وگمان محصولی مناسب دارد. قطر در سال ۲۰۱۳ حدود ۶۲ دستگاه تانک لئوپارد-۲ و سایر تسلیحات نظامی به ارزش دو میلیارد یورو خریده بود و اکنون خرید سیستم ضدهوایی خودکششی لئوپارد که برای مقابله با حملات پهپادی به کار برده میشود درست آن چیزی است که قطر به دنبال آن است.
شرکت آلمانی درباره معاملهای که قرار است با قطر انجام بگیرد اطلاعات بیشتری نداده اما یک کارشناس آگاه به هاندلزبلات گفته است که احتمالا در پائیز سال جاری این تانکهای لئوپارد روانه قطر خواهند شد. دولت آلمان صدور مجوز صادرات را تأیید نکرده اما طبق تحقیقات انجام شده توسط هاندلزبلات استفاده از تسلیحات آلمانی عاری از اشکال هم نبوده است.
بهویژه استفاده از تسلیحات مدرن نیاز به کادرهای آموزشدیده و سربازان زبده و حرفهای دارد که ارتش قطر از آن برخوردار نیست.
برای شرکت KMW کاستیهای مشتری بد هم نیست و کارکردن با این تسلیحات نیاز به آموزش و دورههای بلندمدت دارد و این شرکت میتواند خدمات آموزشهای بلندمدت را نیز به قطر بفروشد.
ارتش قطر عمدتا از مزدوران آفریقایی، هندی و پاکستانی تشکیل شده است و دو سال دیگر آنها باید در مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ از بازیکنان و تماشاگرانی که از سراسر جهان به قطر میآیند محافظت بکنند. هاندلزبلات با این اوصاف مینویسد "تورنمنت پرهیچانی خواهیم داشت".
به گفته هاندلزبلات، شرکت آلمانی کراوسمافای وگمان از ارائه اطلاعات در مورد میلیونها دلار کمیسیونهایی که برای شرکتهای تحت کنترل ژنرالهای قطری پرداخت شده خودداری کرده است.
نظر شما :